Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:51
missa91
Abone

Cennette büyük bir köşk vardır. İsmi cömertler köşküdür

Cennette büyük bir köşk vardır. İsmi cömertler köşküdür

Kayıtsız Üye
Cennette büyük bir köşk vardır. İsmi cömertler köşküdür
[Hadis_i Şerif (Taberani).]


Cevap: Cennette büyük bir köşk vardır. İsmi cömertler köşküdür

Hoca
Cömertlerin Alacağı Büyük MükâfatAllah’ın (cc) ahirette cömertlere vaad ettiği mükâfatlar nelerdir?

Okudunuz mu?  Eşler arasında muhabbet için okunacak dualar verirmisiniz?

Allah (cc) Kur’an-ı Kerim’de cömertleri mükâfatlandıracağını müjdelemiştir
Hayır namına ne verirseniz, kendiniz içindir. Zaten siz, ancak Allah’ın rızasını dileyerek verirsiniz. Evet, hayır namına ne verirseniz, onun sevabı tam olarak size ödenir. Zulüm de olunmazsınız. (Bakara, 272)
Mallarını gece ve gündüz, gizli ve açık olarak (Allah yolunda) sarf edenler var ya, işte onların Rableri katında mükâfatları vardır. Onlara hiçbir korku yoktur, onlar mahzun da olmazlar. (Bakara, 274)
Mallarını Allah yolunda sarf edenlerin misali, yedi başak bitiren bir danenin hali gibidir ki, her bir başakta yüz dane vardır. Allah dilediği kimseye (ecrini) kat kat (fazlasıyla) verir. Allah Vâsi’ (lutfu geniş olan)dır, Alîm (hakkıyla bilen)dir. (Bakara, 261)
Fakat kim (Allah yolunda) verir ve (günahlardan) sakınırsa ve o en güzel olanı tasdik ederse artık (biz) onu, en kolay olana (Cennete) muvaffak kılarız! (Leyl,5–6–7)

Okudunuz mu?  Arapça harfler ve okunuşları

Cömertler cennettedir
Cennet cömert kişilerin yurdudur. (İbn-i Adiyy, Dârakutnî)

Veliler cennete cömertlikleri sayesinde girmişlerdir
Ümmetimin abdal (denilen veli) kişileri cennete namaz ve oruçla girmemişlerdir, onlar cennete nefislerinin cömertliği, sinelerinin selameti ve Müslümanlara hayırhahlıkları sayesinde girmişlerdir." (Dârakutnî)

Cennette cömertler köşkü vardır"Cennette bir köşk vardır ki, adı Beytü’s-Seha (cömertler köşkü) dür. (Taberani, İbn-i Hıbban)

Okudunuz mu?  Eve ayakkabılarla girmek harammı?

Cömert olmayanlar cennete giremez
Cennete ne zengin cimri, ne de kaba merhametsiz girer. (Ebu Davud)

Her cömerdin cennete gireceği Allah katında kesindir
Ebu Hureyre’den (ra) Allah Resulü (asm);
Haberiniz olsun ki; her cömerdin cennete gireceği Allah katında kesindir. Ve ben buna garanti veriyorum. Dikkat ediniz! Her cimrinin cehenneme gireceği de yine Allah katında kesindir. Ve ben buna garanti veriyorum. buyurdu. Ashap;
Ya Resulullah! Cömert kimdir? Cimri kimdir? diye sordular. Allah Resulü (asm);
Cömert, elinde olan malından Allah’ın hakkını ödeyen kimsedir. Cimri ise, Allah’ın hakkını vermeye yanaşmayan ve Rabbine karşı (âdeta) cimrilik eden kimsedir. Haramdan kazanıp, savurganca harcayan kimse de cömert değildir. (Esbehânî)

Okudunuz mu?  Evlilik içi tecavüz nedir,günahı var mıdır?

Cömertlik, cennet ağaçlarından bir ağaçtır
Cömertlik, cennet ağaçlarından bir ağaçtır. Onun dalları yere sarkıtılmıştır. Bu bakımdan onun dallarından birine yapışan bir kimseyi o dal cennete doğru götürür. (İbn Hıbban / İhya’u Ulum’id-Din)

Cömertlik cennete götürecek bir ameldir
Mikdam b. Şureyh babasından, o da babasından rivayet ederek şöyle diyor:
Hz. Peygamber’e(asm) Beni cennete götürecek bir amele muttali kıl! deyince, cevap olarak Muhakkak ki yemek yedirmek, selamı yaymak ve güzel konuşmak mağfireti gerektiren hasletlerdendir buyurdu. (Taberani / İhya’u Ulum’id-din)

Bu kategoride yer alan Kaş aldırmanın dinimizde hükmü nedir bilgilendirirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette büyük bir köşk vardır. İsmi cömertler köşküdür Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.