Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Eve ayakkabılarla girmek harammı?

Eve ayakkabılarla girmek harammı?

Kayıtsız Üye
Mesela birisi bir şey unutsa evde ve eve ayakkabılarla girse geç kalmamak için ve birisi deseki: ayakkabılarla girme günah bu doğrumudur?

Yani eve ayakkabılarla girmek harammı?


Yorum: Eve ayakkabılarla girmek harammı?

arifselim
Ayakkabılarla eve girmek biz müslümanların adetlerine ve temizlik anlayışına aykırıdır. Fetva sorulacaksa eğer temiz ise girilebilir ancak dışarıda onunla gezilen bir ayakkabının necis olmadığından emin olmak oldukça zordur. Necis olan bir şey ile evi kirletmek caiz değildir. İlla haramdır demeye gerek yoktur.

Bu kategoride yer alan Genç kızlarda akıntı hakkında sorular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eve ayakkabılarla girmek harammı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.