Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:21
missa96
Abone

Peygamberimiz Hz. Muhammedin, buluşmak üzere anlaştıkları bir genci üç gün beklediği bilgisi doğru mudur?

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, buluşmak üzere anlaştıkları bir genci üç gün beklediği bilgisi doğru mudur?

Kayıtsız Üye
Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, buluşmak üzere anlaştıkları bir genci üç gün beklediği bilgisi doğru mudur? Doğru ise üç gün kesintisiz nasıl bekler?


Yanıt: Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, buluşmak üzere anlaştıkları bir genci üç gün beklediği bilgisi doğru mudur?

Galus
Sözünde Durmak

Okudunuz mu?  Sahih Nedir? Sahih Ne Demek?

Peygamberimize henüz peygamberlik gelmemişti. Mekke’de Muhammed-ül Emin olarak bilinirdi. Bir gün bir arkadaşıyla buluşmak üzere bir mahal tesbit etmişlerdi. Tayin edilen yere Muhammed-ül Emin tayin edilen saatte vardı. Fakat arkadaşı verdiği sözü unutmuştu. İki gün sonra arkadaşı sadece verdiği sözü yerine getirmek için tayin edilen yere geldiğinde, Muhammed-ül Emin’i orada bekler vaziyette bulup hayretler içinde kaldı. Adam Hazreti Muhammed (s.a.s.) den özür dilemek istediğinde, O:

Okudunuz mu?  Allaha küfür etmek

— Ben sadece vazifemi yaptım. Seni burada bekleyeceğimi söylemiştim ve bekledim. Ben senin başına bir hal gelmiştir diye üzülmüştüm, diyerek onun gönlünü aldı ve ismine lâyık olduğunu bir kere daha ispat etti.
Bazı rivayetlerdede 3 gün olarak geçer.Bekleme konusuna gelince ihtiyaçlarını görür ve gençle anlaştığı yere dönerdi…

Okudunuz mu?  Kız arkadaşım kapanmak istemiyor ne yapmalıyım

efendimizin bir genç 2 gün beklemesi

Bu kategoride yer alan Yanarak ölmenin kuranda yeri nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz Hz. Muhammedin, buluşmak üzere anlaştıkları bir genci üç gün beklediği bilgisi doğru mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.