Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
missa0
Abone

Ertesi gün hapı kullanmak islamda günah mıdır? kürtaj sayılır mı?

Ertesi gün hapı kullanmak islamda günah mıdır? kürtaj sayılır mı?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ertesi gün hapı kullanmak İslamda günah mıdır? kürtaj sayılır mı? dinimizce hükmü nedir ?


Yanıt: Ertesi gün hapı kullanmak islamda günah mıdır? kürtaj sayılır mı?

imamhatipli42
Ertesi gün hapı, korunmadan cinsel ilişkiye girdiğiniz ya da kullandığınız doğum kontrol yönteminin işe yaramadığını fark ettiğiniz bir gecenin ardından kullanılabilecek bir yöntem ama kesinlikle bir doğum kontrol yöntemi değil.

Okudunuz mu?  Kabenin yüksekliği kaç metredir

Nedir ve nasıl kullanılır?

Ertesi gün hapı, etkili doğum kontrol hapına benzeyen bir korunma yöntemi. Korunmadan girilen cinsel İlişkiden sonra 72 saat içinde kullanılması gereken bu hap, östrojen ve progesteron hormonları içeriyor. Cinsel ilişki sonrası spermin yumurtaya ulaşmasını, yani döllenmeyi önlüyor ya da sperm yumurtayla birleşmişse bu birleşimin rahim içinde tutunmasına engel oluyor. Yapılan araştırmalarda başarı şansının yüzde 97-98 gibi yüksek bir oranda olduğu saptanan yöntem ne kadar erken uygulanırsa, yani hap cinsel ilişkiden sonra ne kadar çabuk alınırsa o kadar etkili. Uzmanların bu hap konusunda dikkat çektikleri bir diğer nokta ise, döllenmiş yumurta hücresinin düşürülmesine yarayan kürtaj-düşük haplarından farkı. Eğer döllenmiş yumurta hücresi ana rahminde yuvalanmışsa, ertesi gün hapının hiçbir etkisi olmuyor. Yani bu hap, mevcut bir gebeliği sonlandırmıyor ve eğer böyle bir durum varsa, fetusa zarar vermiyor.

Okudunuz mu?  Muharrem ayında doğanlar

Bu durumda bu hapı kullanmak caizdir çünkü henüz rahime düşen bir embriyo oluşmamış oluyor kürtaj ile aynı kefeye koyulamaz.


Yanıt: Ertesi gün hapı kullanmak islamda günah mıdır? kürtaj sayılır mı?

hbevci
okuduktan sonra akılda soru isaretı bırakmayan bu bılgı ıcın ALLAH c.c. razı olsun..

Okudunuz mu?  İlim ve cehalet hakkında kıssalar

Cevap: Ertesi gün hapı kullanmak islamda günah mıdır? kürtaj sayılır mı?

Misafir
yumurta döllendiği zaman zaten gebelik başlamaz mı? döllenmiş yumurtanın işlevini etkisiz hale getirmek bana biraz kürtajı hatırlatıyor…..


Kayıtsız Üye
Bana göre döllenme gerceklesmisse zaten orda hayat baslamisdir demek!!!
Ve bu hayati sonlandirmak kürtajdir!! Rahimde yerlessin yerlesmesin!!

Okudunuz mu?  Caner Taslaman kimdir ?

Kayıtsız Üye
Evliyim ve çocuğum daha küçük eşim korunuyor fakat prezervatif yırtıli 10 saat sonra hemen ertesi gün hapı içtim sizce günah mi içim rahat değil


Kayıtsız Üye
Tam olarak bnde oyle düşünüyorum. Diger korunma yontemlerine izin var amabu bir korunma yontemi değil snucta olusmus

Okudunuz mu?  Alara cennetin kapısını açan meleğin ismi

ertesi gün hapı günahmı, ertesi gün hapı kullanmak günah mı, ertesi gün hapı caiz mi

Bu kategoride yer alan Ruhun bunalımını gideren ruhu rahatlatan dua nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ertesi gün hapı kullanmak islamda günah mıdır? kürtaj sayılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.