Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:45
missa3
Abone

İhvanın arapça tanımı

İhvanın arapça tanımı

ilim yolcusu
arkadaşlar bana ihfanın arapça tanımını yapabilir misiniz? selametle…


Yanıt: ihvanın arapça tanımı

Desert Rose
İHFÂ NEDİR?
Sözlükte "gizlemek" anlamına gelen ihfâ tecvit ilminde harfi kendinde gizlemeye denir. İhfâ idğam ile ızhâr arası bir haldir. İdğamsız gunnedir. Tenvîn veya sâkin nûn’dan sonra 15 harften (tese cim dal zel ze sin şın sâd dât tı zı fe kaf kef) biri gelirse ihfâ olur. Entüm fe sabrün Cemîl gibi. Bunun uygulaması ancak tecvidi iyi bilen birinden duyarak öğrenilebilir. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Evlilikte dış görünüşe bakılır mı?

İHFA:

Tanımı; Tenvin veya
nunu sakinden sonra ihfa harflerinden biri gelirse, ihfa olur. Arkadaşlar ihfa yapılırken genizden bir sesin gelmesi gerekiyor. İhfanın esası budur. Bazen arkadaşlar genizden ses getirdiklerini sanarak yanlış bir uygulama yapıyorlar. Bunun doğru yapılıp yapılmadığını şöyle anlayabiliriz. Sesimizi genizden getirirken burnumuzu sıkalım. Şayet ses kesilir ve burun tıkanırsa ihfa olur. Yoksa ses hala geliyorsa o zaman ihfa olmaz ama biz ihfa yaptığımız zannederiz. Şimdi ihfa harflerini görelim: İhfa harfleri 15 tane olup yazacağımız beytin ilk harfleridir:

Okudunuz mu?  Haram işleyen bir insana saygı duymak günah mıdır?

Bu harfler:(Te)ت
(Peltek-Se)ث
(cim)ج
(dal) د
(Peltek zel)ذ
(ze) ز
(sin)س
(şın)ش
(sad)ص
(dad) ض
(tı) ط
(Peltek-zı) ظ
(fe) ف
(Gayın) ق
(kef) كHarfleridir.

Şimdi ihfanın bir kez daha tanımını yapalım: Tenvin veya nunu sakinden sonrabu onbeş harften biri gelirsen ihfa olur.

Okudunuz mu?  Müslüman sahabe isimleri

Cevap: Yanıt: ihvanın arapça tanımı

Kayıtsız Üye
İhfa konulu bilgi için sağolun ödevime çok yardımcı oldunuz.

Bu kategoride yer alan Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol Sözünün açıklaması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İhvanın arapça tanımı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.