Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:38
missa04
Abone

Haram işleyen bir insana saygı duymak günah mıdır?

Haram işleyen bir insana saygı duymak günah mıdır?

Türkiye06
örneğin eşcinselliğin haram olduğuna inanıyorum. fakat eşcinsellere saygı duyuyorum kendi tercihleri onların günahları beni bağlamaz diyorum veya müslüman bir kadının gayrimüslim bir erkekle evlenmesinin haram olduğunu kabul ediyorum ama kendi tercihi saygı duyuyorum diyorum bu tarz konular da haram olduğunu kabul edip haramı işleyene saygı duymak günah mıdır?

Okudunuz mu?  Mırac ve isra nedir?

Yorum: Haram işleyen bir insana saygı duymak günah mıdır?

bbgbbg
Saygı duymayın ancak o kişilerin ahireti için üzüntü duyun.Gidip sert bir şekilde,küstürecek şekilde kınamayın.Ama güzel sözlerle ve mantıklı açıklamalarla tabiki ayet ve hadislerlede destekleyerek doğruyu anlatın.
Şimdi saygı duymak geniş bir kavram herkesin zihninde farklı canlanabilir.Sayg duymaktan kasıt ona yaptığı kötü amel için hakaret etmemek ise bunda bir şey yoktur inşaAllah.
Ancak isterse yapar istemezse yapmaz kendi kararıdır sayg duyarım tarzından bir düşünce çok yanlıştır.Bir müslüman sadece kendini kötülükten sakındırmakla kalmaz etrafındakileri de kötülükten sakındırmak için öğüt verir.Yahudileşmemek için iyiliği emredip kötülükten men etmek bizim görevimizdir.Allahu Teala Kur’an biz müslümanlara bunu emretmiştir.

Okudunuz mu?  Hanefi ve Şafii mezheplerine göre haccın vacipleri nelerdir?

Yorum: Haram işleyen bir insana saygı duymak günah mıdır?

Kayıtlı Üye
Saygı elbette olmaz. Haram Allahın c.c. nın sevmediği bir şeyı saygıyla karşılamak, -düşünceye göre değişir-, Allah’a ortak koşmak demektedir. O dur Merhamet sayibi, sen değil… Ançak o haram senin de işlediğin de bir şey se, o zaman susman gerekir.

Okudunuz mu?  Zinadan doğan çoçuk

Yorum: Haram işleyen bir insana saygı duymak günah mıdır?

Türkiye06
mum hocam sizinde fikirlerinizi duymayı isterim. sorulara vermiş olduğunuz cevapları çok beğeniyorum bu arada Allah sizden razı olsun. bbgbbg senden de Allah razı olsun güzel yorumun için sağol varol.


Hoca
Kardeş, saygı duyulması gerekenler, Allahın izin verdiği durum ve hallerdir. Yoksa Allahın rızasına uygun olmayan şeyler konusunda asla saygımız olmaz.
Karışmadığımız, saygı duyuyor veya onaylıyoruz anlamına gelmiyor.

Okudunuz mu?  Cennette tekrar nasıl anne evlat olucaz herkez 33 yaşında olmayacakmı?

Kayıtsız Üye
Hoca moderatör bu yazinizin birazını aldım hakkınızı helal edin!


bbgbbg

Bu kategoride yer alan Cin eşya çalarmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram işleyen bir insana saygı duymak günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.