Anasayfa
15 Temmuz 2022, 21:49
missa06
Abone

Dizilerde haram işleyen insanları görmek bize günah kazandır mı?

Dizilerde haram işleyen insanları görmek bize günah kazandır mı?

Kayıtsız Üye
Elinmden geldiğince iyi seyler izlemeye çalışıyorum ama yine de tv programlarinda alkol,sigara kulkananlar var bunlara ozenmiyorum hatta icimde ne kadar kötü olduğunu düşünüyorum ya da öpüşme oluyor ama bu tür seylere ozenmiyorum ama haram olan bu şeyleri izlemek gunah mi?Biliyorum tv izlemek çok iyi değil ama tüm gun yorulduktan sonra koltuga oturur oturmaz elimize kumandayi aliyiruz. 😞

Okudunuz mu?  Hz.Ebubekirin cehennemle ilgili duası

Yorum: Dizilerde haram işleyen insanları görmek bize günah kazandır mı?

bbgbbg
Tabiki öpüşen insanlara bakmanız haramdır.Ayrıyetten zaten hiç öpüşme sahnesi olmasa bile dizide hem erkek hem kadın oyuncular çıplak çıplak takıldıkları için izlemek doğru değil.Allahu Teala’nın kötülediği,beğenmediği amelleri kendimizin işlememesi yetmez.Yani sadece ben alkol içmiyorum diyip alkol içilen ortama gidemezsiniz.Çünkü Allahu Teala bizlere kendimizi haramdan sakındırıp etrafımızdakilere de iyiliği emredip kötülükten alıkoymamızı emretmiştir Kur’an-ı Kerim’de.Dizilerdeki haramları izleye izleye Allahu Teala muhafaza gözümüzde bunlar normalleşmesi gibi bir durum olabilir.Kaldı ki evinizde çocuğunuz vs. varsa bu diziler ile büyümesini istemezsiniz herhalde.

Okudunuz mu?  Face ve benzeri sitelerde başkasına adına izinsiz hesap açamak Kul hakkı mı

Televizyon izleyecek iseniz belgesel kanalları,haber kanalları veyahutta dini programları izlemeniz daha doğru olur.O tarz programlar ilmi bilgiler barındırıyor.Zamanınız boşa gitmemiş olur.

Bu kategoride yer alan İlahi ente maksudi ve rızake matlubi ne demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dizilerde haram işleyen insanları görmek bize günah kazandır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.