Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:41
missa04
Abone

Hz Ebubekir soyu

Hz Ebubekir soyu

sedat piral
hz ebubekir in torunları bu gune kadar kımlerdir bitlisin tatvan ilçesine bağlı incekaya köyünde bulunan şeyh hüseyin dede adıyla ve bapiri kal adıylada biline zata daynıyor denılıyor dayanıyosa şeyh hüseyinden sora bu güne şeyh abdulhamit pirala kadar soyu dayanıyormu bunu bilmek ıstıyorum Allah rızası için bize gereken bılgileri veriniz saygılar


Cevap: Hz Ebubekir soyu

Muhasibi
Sıddık-ı Ekber Hz. Ebubekir (ra) (573-634)

Peygamber Efendimizin (asm) kendisi için, "Peygamberler müstesna, insanların en faziletlisi" dediği, her kesin puta taptığı cahilliye devrinde hiçbir puta tapmayan, güzel ahlakı ve temiz soyu ile tanınan, İslamiyet’le şereflenenlerin ilklerinden olan mümtaz şahsiyet sahibi büyük insan. Fil Vakası’ndan üç yıl kadar önce ve Resulullah’tan iki üç yaş küçük olmasından dolayı 572 veya 573 yılında doğduğu tahmin edilmektedir. Mekke’de doğdu. Babası Ebu Kuhafe, annesi de Ümmü’l-Hayr Selma bint Sahr’dır. Anne ve babası Teym Kabilesi’ne mensup olup, nesepleri Mürre b. Ka’b’da Peygamber Efendimizin soyu ile birleşir.

Okudunuz mu?  İslamda elbise temizliği için yapılması gerekenler konulu pano veya sunu

Hz. Ebubekir İslamiyet’ten önce de dürüstlüğü, temiz soylu, güzel ahlaklı olarak tanındı. İslamiyet’ten evvel de kendisi için kullanılan ve azat edilmiş manasına gelen "atik" lakabıyla anıldığı rivayet edilmekle beraber Peygamber Efendimizin "Sen Allah’ın Cehennemden azat ettiği kimsesin" mealindeki iltifatından sonra bu lakabın daha çok kullanıldığı bilinmektedir. Asıl adı Abdülkabe’dir. Peygamber Efendimiz tarafından Abdullah olarak değiştirildi. O Sıddık-ı Ekber olarak tanındı ve hep öyle yaşadı. Künyesi Ebu Bekr Abdullah b. Ebu Kuhafe Osman b. Amir el-Kureyşi et-Teymi şeklindedir.

Okudunuz mu?  İslamda kimlere nikah düşmez

Çocukluğu ve İslamiyet’ten evvelki hayatı ile ilgi fazla bir bilgi mevcut değildir. Ticaretle uğraştığı ve İslam’ı kabul ettiği sıralarda önemli bir servete sahip olduğu bilinmektedir. Suriye ve Yemen’e düzenlenen ticaret kervanlarına iştirak ederek önemli bir gelir elde etti. Peygamber Efendimizin katıldığı Suriye ticaret kervanına Hz. Ebubekir’in de katıldığı tahmin edilmektedir.

Okudunuz mu?  Akıntı sadece kadınlarda mı olur kızlardada olurmu?

Hz. Ebubekir ilk Müslümanlardandır. İslamiyet’e dehalet edenlerin bulunmadığı ve Peygamber Efendimizin yalnız olduğu bir dönemde İslamiyet’i kabul etti. Hadisi Şerif’te, herkesin yalanladığı bir sırada o inanarak ve her şeyini feda eden kişi olarak gösterildi. Hz. Muhammed’in en önemli tasdikçisi, sadık dostu olarak Sıddık-ı Ekber mertebesine yükseldi. Sadece kendisi Müslüman olmakla kalmadı. Aynı zamanda aralarında, daha hayatta iken cennetle müjdelenen Hz. Osman, Talha b. Ubeydullah, Sa’d b. Ebi Vakkas, Zübeyr b. Avvam, Abdurrahman b. Avf ve Ebu Ubeyde b. Cerrah başta olmak üzere bir çok kişinin İslamiyet’e girmesine vesile oldu.

Okudunuz mu?  Din Görevlisi Tanımı, Anlamı, Kimdir, Görevleri

Peygamber Efendimiz ile olan dostlukları İslamiyet’ten sonra eşi bulunmaz bir seviyeye yükseldi. Müslümanlar bir bir hicret ederken kendisi de hicretten söz açınca biraz beklemesi istendi. Bu bekleme, Eşrefi Mahlukat ve en büyük peygamber olan Habibullah’a hicret arkadaşı olacağı içindi. Nitekim Peygamber Efendimiz ile beraber hicret ettiler. Bu mübarek ikili hicretten sonra da hiçbir zaman ayrılmadı. Hz. Ebubekir, kumandanlığını Peygamber Efendimizin yaptığı bütün savaş ve seferlere katıldı. Uhud Savaşı’nın en şiddetli anlarında kendi vücudunu siper ederek Hz. Muhammed’i korumaya çalıştı.

Okudunuz mu?  Arkadaş kazanma duası

Hz. Ebubekir büyük feraset sahibi bir insandı. Peygamber Efendimizin, "Allah kulunu dünya ile ahireti tercih hususunda serbest bıraktı; kul, ahireti tercih etti" sözleri üzerine, Peygamber Efendimizin vefatının yakın olduğunu anlayarak ağlamaya başladı. Ağlamamasını söyleyen Hz. Muhammed, "Eğer Allah’tan başka bir dost edinecek olsaydım, Ebu Bekir’i dost edinirdim. İslam kardeşliği ve sevgisi şahsi dostlukların üzerindedir" demek suretiyle acısını dindirdi. Daha sonra Ebu Bekir’in hariç, mescide açılan tüm kapıların kapatılması emrini verdi. Hastalığı şiddetlenince de kendisinin yerine Hz. Ebubekir’in namaz kıldırmasını buyurdu

Okudunuz mu?  Çocuğum altına kaka yapıyor ne yapabilirim?

Cevap: Hz Ebubekir soyu

çiçek ammo
Hz Ebubekir soyu hakkında bilgi ıçin teşekkür ler


Yorum: Hz Ebubekir soyu

Kayıtsız Üye
Hz ebu Bekir soyundanız.bapire kal Dedelerimizdendir


Kayıtsız Üye
evet Allah’a hamdu senalar olsun bizde hz ebubekir r.a soyundanız siirtin pervari ilçesinde sırasıyla soylıyeyım dedelerimi pire men pire bal pire al pire yusuf pire man bu ailenin pervarideki diğer adıyla kürtçe adıyla halk arasında benc (beş) mere (adam ) ocağe derler beş kardeş olan pirler botan çayında şehit olmuşlar

Okudunuz mu?  Elif lam takısı nerelerde kullanılır sayılarda elif lam takısı ayrıntı istiyorum

Kayıtsız Üye
Hz Ebubekir (ra) soyu bildiğim kadarıyla Bitlis-Muş-Diyarbakır vs illerde yoğun olarak yaşıyorlar. Şeyh Hüseyin (babire kal) ve abisi Şey Hasan (banu-ki) bu bölgeye asırlar öncesinde din-i İslamî yaymak için yerleşmişlerdir. Bitlis-Tatvan-Ahlat ve Güroymak da bu temiz soydan aileler yaşamaktadır. Muş-Korkut-Bulanık-Malazgirt-patnos-Hınıs-Ardahan gibi bölgelerde yine Şey Hasan soyundan sıddıkiler yaşamaktadır. Muş bölgesinde en çok bilinen Şeyh-i Til’e ve Bitlis bölgesinde en çok bilinen Şeyh-i Por’e .. sıddık-i ekber soyundan geldikleri söylenir..

Okudunuz mu?  Vitir namazında ikinci rekatta selam vermek

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum herkeze ve Erzurum Topçu köylü Caner Kırmacı köy ve aile büyüklerimizin bize verdiği bilgiye göre bizde Hz. Ebubekir (R.A) ın soyundan geliyor muşuz bunun doğru lunu isbat etmek için sizlerden yardım istiyorum inşAllah yardım edersiniz Allah razı olsun

Okudunuz mu?  İlayda kuranda gecen bir isimmi acaba merak ediyorum ?

Kayıtsız Üye
Kardeşlerim bizde Ebubekir sıddikin soyundanız dedelerimizin dediğine göre Van bahçesaraylıyız büyük dedemizin ismi şeyh mahmutun soyumuzun bir kısmı pore denilen bir yere bağlıymış dedelerimizin dediğine göre bu soydan gelenler öldüklerinde ayaklarının altında 1 nokta beliriyormuş bu soydan gelenler aile büyüklerine danışabilirler mi onlarda da oluyor mu cevabınızı bekliyorum

Okudunuz mu?  Ailem ile ilgili akroştiş

Kayıtsız Üye
Hz Ebubekir efendimiz ile mağarada yılan ısırması sonucunda ayağında iz kalmıştır . Ondan dolayı soyundan gelen takva ehli kişilerde vefat ettikten sonra o iz yani mühür görülür.


bapiri kal, hz ebubekirin soyu, hz ebubekirin soyundan gelenler

Bu kategoride yer alan Sizce Benim İmanım Var Mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Ebubekir soyu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.