Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:55
missa4
Abone

Arkadaş kazanma duası

Arkadaş kazanma duası

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm.
Cevremdeki insanlar benimle hiç samimi olmuyorlar beni kotu biri olarak goruyorlar tahminimce arkadaşca davranmiyorlar. Arkadas kazanmak için dua varmidir.


Cevap: Arkadaş kazanma duası

Fetva Meclisi
Ve aleykumesselam ve rahmetullahi ve bereketehu değerli kardeşimiz. Dua Seslenmek, çağırmak, yardıma çağırmak, Allah’a yalvarmak, O’ndan dilekte bulunmak, O’na yakarmak. anlamına gelmektedir. Dua, insanda fıtrî bir olgudur. Bu sebepledir ki, bütün dinlerde mevcuttur. Üstün bir varlığa inanan her insan şu veya bu şekilde dua eder. İnsanlar hayatları boyunca, üstesinden gelemeyecekleri birçok şeylerle karşılaşmakta, keder, sıkıntı, acz ve ümitsizliklere maruz kalmaktadırlar. Yüce Allah şöyle buyurur: "İnsana bir darlık dokunduğu zaman yanı üzere yatarken, otururken yahut ayakta bize yalvarır, ama biz onun sıkıntısını giderince sanki kendisine dokunan bir darlıktan ötürü bize hiç yalvarmamış gibi hareket eder. İşte aşırı gidenlere yaptıkları iş böylesine süslü gösterilmiştir." (Yunus, 10/12)Arkadaş edinmek için özel bir dua yok ama sizler samimi bir kalp ile Allah’tan salih insanlarla arkadaşlık edinmek için duanızda talep ediniz. İnşaAllah Yüce Allah(cc) sizlerin duasına icabet edecektir. selametle kalınız….


arkadaş edinme duası, arkadaş duası, arkadaş edinmek için dua

Bu kategoride yer alan İşimden dolayı cumaya gidemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaş kazanma duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.