Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

İnsan intikam alabilir mi?

İnsan intikam alabilir mi?

ikindi
Baslikda dedigim gibi bir insanin intikam almasi din acisindan caizmi? örnek verim birisi mahsum olan kardesimi öldürdü yada mesela tecavüz etti. ben intikam alsam harammi olur?


Cevap: Insan intikam alabilirmi?

religious
Dini açıdan yorumlanışını boşver şimdi
Bir düşün:
Sen böyle bir şey yaparsan? onu yapan kişiden ne farkın kalır? İnsan olduğun için, duyguların olduğu için böyle bir şey yapmamalısın. Ahlak dinle oluşmuş bir şey değildir. Dinen caiz olsaydı yapacakmıydın?
Dinin arkasına sığınıp insanlık suçu işleyenlerden olamazsın.

Okudunuz mu?  Düğünde kadın erkek karışık oynamak

Cevap: Insan intikam alabilirmi?

imamhatipli42
< Dini açıdan yorumlanışını boşver şimdi
Bir düşün:
Sen böyle bir şey yaparsan? onu yapan kişiden ne farkın kalır? İnsan olduğun için, duyguların olduğu için böyle bir şey yapmamalısın. Ahlak dinle oluşmuş bir şey değildir. Dinen caiz olsaydı yapacakmıydın?
Dinin arkasına sığınıp insanlık suçu işleyenlerden olamazsın. >

Dünyanın neresinde olursa olsun hiç kimse kendi başına kimseye ceza veremez. Şeriat varsa şeriat hükümleri ile hükmedilip ceza kısasa göre verilir veya diyet kabul edilirse cezadan vazgeçilir. Ama şeriat yoksa ne ceza verilirse verilsin kısas uygulanmadıktan sonra veya mağdur taraf diyet kabul etmezse ahirette hesaplaşılır. Ahlak esasları İslami bir kuraldır. Kuran ahlakı ile yaşayan müslüman saadete erer.
Dinin arkasına sığınıp kimse suç işleyemez ceza veremez cezayı ancak ve ancak yetkili merciiler verir.

Okudunuz mu?  Namazda imamdan önce selam vermek

Cevap: Insan intikam alabilirmi?

HAMMADUN
< Ahlak dinle oluşmuş bir şey değildir. Dinen caiz olsaydı yapacakmıydın? >
Beni rabbim terbiye etti ve edebimi ne güzel yaptı.

Ben, ancak güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim. Hadisi şerifine göre

Demekki; Ahlak dinle oluşmuştur. Dini olmayanın Ahlakı olmaz. Bu kesin hükümdür.

Okudunuz mu?  Allah c.c ın 99 ismini ezberleyen cennete gidiyor

Ama nasıl olur….??? Onca küffar var güzel ve hoş işler işliyorlar….???

Maide Suresi 5’nci Ayeti Kerime.

Bugün temiz nimetler size helal edildi. Kendilerine kitap verilenlerin yemekleri size, sizin yemekleriniz de onlara helaldır. Hür mü’min kadınlarla, sizden önce kendilerine kitap verilenlerin hür kadınları, namusunuzu muhafaza etmek, zina etmemek, gizli dost tutmamak, kendilerine mehirlerini verip nikahlamak şartıyla size helaldır. Her kim şeriatın hükümlerini tanımazsa, bütün yaptıkları boşa gitmiştir ve o ahirette zarara uğrayacaklardandır.

Okudunuz mu?  Bilmeden Küfre götüren sözleri söylemek insanı dinden çıkarır mı?

Din olduğu halde, insanların din düşmanlığıyla ne tür ahlaksızlıklar içerisinde olduğuda malumumuzdur.

< Dinen caiz olsaydı yapacakmıydın? >
Hiç şüpheniz olmasın. Her müslüman dinen caiz olan her şeyi yaparlar. Zira onlar dinsizliğin caiz ettiği her küfrü mübah sayan dinsizlerin fiillerini gördüklerinde, Hakkı tutup kaldırmak adına dinen caiz olan şeyleri yapamamaktan dolayı sıkıntıya düşerler.

Okudunuz mu?  Tv'de yada başka yerde birinilerinin öpüşmesini izlemek günah mıdır ?

Her müslüman dinin arkasına sığınıp, müdafaa gereğinde öne atılır. Bunda da asla ve kat-a tereddüte de mahal vermez.

Siz bizim dinimizi nasıl bir şey sandınızda, İnsanlık suçunun kaynağı olarak addeddiniz.

Rabbim Cümle islam’dan razı olsun. Amin.


ikindi
Allah razı olsun cevaplar için. daha öncede bu soruyu sormustum yanliz yeterli cevap alamadim. bir insani öldürmek peki ne zaman caiz oluyor?

Okudunuz mu?  Kuran okurken gülmek

religious
Ahlak: insanın binlerce yıllık sosyal evrim süreci sonucu ortaya çıkmıştır. Duygularınla değilde Dinen yasak diye hareket edeceksen , bir kukladan başka bir şey değilmişsin, İNSAN değilmişsin derim.


HAMMADUN
< Ahlak: insanın binlerce yıllık sosyal evrim süreci sonucu ortaya çıkmıştır. Duygularınla değilde Dinen yasak diye hareket edeceksen , bir kukladan başka bir şey değilmişsin, İNSAN değilmişsin derim. >
Rab’bim dinine tabiyiz diye bizimle muhatab oluyor. Biz ise dinine tabi değilsiniz diye sizinle muhatab olmuyoruz. Rab’bim tüm islamdan razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  10 Kere Gusül abdesti aldım Birşey olurmu?

Kayıtsız Üye
Amin kardeş amin


Kayıtsız Üye
Selamın aleykum
çok cok sınırlendıgım bir olay var. gecmiste bir hadsiz densizin teki dusmanlarin bile yapmayacagi israil askerlerinin bile filistinlilere bu kadar agir bir iskence yapmayacagi bir zulmu bana reva gordu. ustelık kıskanclıgından dolayı. 5-6 sene boyunca da sabretmeye calistim 5-6 sene yapti bana bu zulmu. Sonra duzeldi iyi davranmaya basladi ben sonradan bir anlik iyimserligimden hakkimi helal ettim ona. Bi anlik ya. Ama sonra o sahis geri bozmus kendini. bizzat gördüm. Tamam ama ben o sahsin bu yaptiklarinin yanina kar olarak kalmasını asla ama asla yemin billah hazmedemem. Allah Kahhâr ismiyle ona bu yaptiklarinin bedelini fitil fitil odetsin insAllah!!!!!!! Haberini de duyarim insAllah. Allah bu sahsa cezasini hem dunyada hem ahirette helallige ragmen verir mi? yoksa dayamam ates gibi gozlerim donuyor suan. intikam hirsindan.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz böyle söylemişmidir ?

intikam almak günah mıdır, intikam almak günahmıdır, islamda intikam

Bu kategoride yer alan Ferit aydın hakkında ve itikadı ile ilgili gerçek bilgi arıyorum. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsan intikam alabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.