Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:18
misa00
Abone

İslamın ortaya çıkışı nasıl olmuştur

İslamın ortaya çıkışı nasıl olmuştur

Kayıtsız Üye
islamın ortaya çıkışı nasıl olmuştur


Cevap: islamın ortaya çıkışı nasıl olmuştur

Muhasibi
Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Hayatı (571/Mekke–632/Medine)
Hz. Muhammed (s.a.v.), 571 yılında Mekke’de doğdu.
Babası Abdullah, annesi Âmine Hatun’dur.
Mekke’nin iler gelen kabilelerinden birine mensuptur.
Küçük yaşlarda anne ve babası ölmüş, dedesi Abdulmuttalip ve amcası Ebu Talip tarafından yetiştirildi. Gençliğinde ticaretle uğraştı. 25 yaşında Hz. Hatice ile evlendi.
Güvenilir olmasından dolayı Emin sıfatını kazanmış, kendisine El Emin denilmiştir.
610 yılında Ramazan ayının 27. gecesi Hz. Muhammed (s.a.v.)’e Hira mağarasında Cebrail adlı melek tarafından ilk vahiy gelmiştir (yani 40 yaşında iken ilk vahiy gelmiş ve peygamber olmuştur).

622 yılında, İslamiyet’in Mekke’de yaşanamaz hale gelmesi, Mekkelilerin Müslümanlara karşı baskıları, Medinelilerin Hz. Muhammed (s.a.v.)’i davet etmeleri gibi sebeplerle Hz. Muhammed ve sahabeleri Mekke’den Medine’ye göç ettiler. İslam tarihinde bu olaya HİCRET denir.
NOT: Hicret, Hz. Ömer zamanında Hicri takvimin başlangıcı olarak kabul edildi.
HZ. MUHAMMED (s.a.v.)’İN SEFERLERİ
Bedir Savaşı (624)
Sebepleri; Müslümanların daha fazla güçlenmeden ortadan kaldırılmak istenmesi, Müslümanların Mekke kervanlarını takip etmeleri, Müslümanların Mekke ticaretini engellemek istemeleri.
Savaşı Müslümanlar kazandı.
Sonuçları; İslamiyet ve Müslümanlar güç kazandı, Mekkeliler çok miktarda ganimet ve esir ele geçirildi.
NOT: Bedir Savaşı, Müslümanlarla Mekkeliler arasında yapılan ilk önemli savaştır. Müslümanların Mekkelilere karşı kazandıkları ilk savaştır.
Uhud Savaşı (625)
Sebepleri; Mekkelilerin, Bedir Savaşı’nın intikamını almak istemeleri, Şam ticaret yolunu güvenlik altına almak istemeleri, Müslümanların Mekke ticaret kervanlarını ele geçirmek istemeleri.
Savaşı Mekkeliler kazandı.
Hendek Savaşı (627)
Sebebi; Mekkelilerin Müslümanlara son bir darbe vurmak istemeleridir.
Savaşı Müslümanlar kazandı.
Sonuçları; Mekkeliler Müslümanları yenemeyeceklerini anladılar, Mekkeliler savunmaya, Müslümanlar saldırıya geçtiler, İslamiyet’in yayılması hızlandı.
NOT: Hudeybiye Barışı (628) Mekkelilerle Müslümanlar arasında yapıldı. Bu antlaşma ile Mekkeliler Müslümanları resmen ve hukuken ilk defa siyasi bir güç olarak tanıdı


islamiyetin ortaya çıkışı, müslümanlığın ortaya çıkışı, islamın ortaya çıkışı

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin torunlarının isimleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamın ortaya çıkışı nasıl olmuştur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.