Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:48
Sohbet
Yönetici

Hac ne zaman farz olmustur?

Hac ne zaman farz olmustur?

melle
Hac hicretin dokuzuncu yılında farz kılınmıştır. Allah Teâlâ bu tarihten önce haccı farz kılmamıştır.Çünkü bu tarihten önce haccın farz kılınması, hikmete ters düşer.Bunun sebebi ise, Kureyş, Rasûlullah -sallAllahu aleyhi ve sellem-‘i umreden alıkoymuşlardı.Kureyş’in, aynı yıl içerisinde Rasûlullah -sallAllahu aleyhi ve sellem-‘i hacdan da alıkoymaları, mümkün ve muhtemeldir.

Okudunuz mu?  Kürtçe günlük kullanılabilecek kısa dualar ve anlamları

Haccın,hicretin dokuzuncu yılında farz kılındığına delil ise, onun farz oluşu hakkında inen âyet, Âl-i İmran sûresinin ilk inmeye başladığı âyetlerden olmasıdır.
Bu âyet ise şudur:
(… وَلِلهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلاً وَمَن كَفَرَ فَإِنَّ اللهَ غَنِيٌّ عَنِ الْعَالَمِينَ )) [ سورة آل عمران من الآية: 97 ]

Okudunuz mu?  Müslümanlıgı seçen yabancılar

Cevap: Hac ne zaman farz olmustur?

MECİDİE
hac senede birkere yapılan ve her müslümanın gitmek istediği ruhen ve bedenen arınma ve ibadet etme olayıdır mekke de olan kabeyi görmek ve tavaf etmek için milyonlarca insan sıra bekliyor


hac ne zaman farz kılındı

Bu kategoride yer alan Hangi ezanda farklı bir cümle geçiyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hac ne zaman farz olmustur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.