Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:20
missa8
Abone

14 şubat sevgililer gününde hediye almak günahmıdır?

14 şubat sevgililer gününde hediye almak günahmıdır?

Kayıtsız Üye
14 şubat sevgililer gününde hediye almak günahmıdır?


Cevap: 14 şubat sevgililer gününde hediye almak günahmıdır?

Galus
Müslümanların Sevgililer günü için yiyecek ve içecek hazırlaması, alış-veriş yapılması, bir şey üretilmesi, hediye verilmesi, mesaj veya mektup yollanması veyahut ilan verilmesi gibi şeylerin de dînen haram kılınmış olan bayramların kutlanmasına yardımcı olması nedeniyle haram olduğunun ifade edildiği fetvada; "Müslüman’ın, her durum ve şartlarda, özellikle de fitne ve fesadın çok olduğu zamanlarda, Allah Teâlâ’nın Kitabı’na ve Rasûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem’in sünnetine sıkı sıkıya bağlanması gerekir. Yine, Müslüman’ın, kendilerine gazap olunan Yahudilerin, sapıklığa uğramış hristiyanların, Allah Teâlâ’nın azamet ve gücünden korkmayan ve İslâm ile gurur duymayan fâsıkların sapıklıklarına düşmemek için zeki ve dikkatli olması gerekir” denildi. Abdulaziz b. Abdullah b. Muhammed Âl-i eş-Şeyh başkanlığındaki İlmî Araştırmalar ve Fetvâ Dâimî Komitesi’nde Salih b. Fevzân el-Fevzân, Abdullah b. Abdurrahman el-Ğudeyyân ve Bekr b. Abdullah Ebu Zeyd gibi İslam alimleri bulunuyor.

Okudunuz mu?  Adab-ı muaşeret hakkında hadisi şerifler var mı,öğrenmek istiyorum

Cevap: 14 şubat sevgililer gününde hediye almak günahmıdır?

Fetva Meclisi
14 Şubat Sevgililer Günü, bir Hıristiyan âdetidir. Tarihçesi Valentin adlı bir papazın 14 Şubatta asılmasının yıl dönümüne dayanır. O dönemde birbirlerini seven iki insan varmış. Ve dönemin kralı onların evlenmelerini yasaklamış, bu Valentin adlı papazda bunların nikâhlarını kıyıvermiş.

Okudunuz mu?  Seks hikayeleri okumak

Bunu duyan zamanın kralı papaz Valentin’i astırır ve o günden bu güne Hıristiyan ve Yahudiler bu günü sevgililer günü olarak kutlar.

Malezya fetva kurulu 14 Şubat’ı yılın en haram günü olarak 2005 yılında ilan etti. Hatta Diyanat İşleri Başkanlığımız bu fetvaya gönderme bile yapmıştır. Yani Müslümanların 14 Şubat Sevgililer Günü gibi bir günü yoktur, olmazda. Olamaz da.

Okudunuz mu?  Hanefi'ye göre kalamar yemek haram mı?

Bizler birbirimizi dinimiz gereği severiz. Hatta sünnet olması hasebiyle birbirimize hediye vermeyi de severiz. Hadisi şerifte hediyeleşin çünkü hediye sevgiyi artırır düşmanlığı giderir dendiğini her Müslüman bilir. İnsan evlidir, hanımına hediye alabilir. Arkadaşına hediye alabilir güzel bir adettir ama sevgili denince bu bizim kültürümüzde yoktur. Gayri meşru olan ilişkiler bizim dinimizde haramdır. Aralarında nikâh akdi olmayan kadın ve erkek arasındaki ilişki sevgi boyutunda haramdır. İnsan kıyamette sevdikleriyle haşrolacaktır.. Dinimiz sevgi dinidir. Resullulah Aleyhisselam Allah c.c’ın Habibi’dir, sevgilisidir. Ama aptalların anlayacağı şekilde sevgili değildir. İki dost gibidirler.

Okudunuz mu?  Evimde kıble yönünü kolaylıkla nasıl tespit edebilirim

Ancak 14 Şubatta kastedilen sevgili denince gayri meşru olan sevgi kastediliyor. Bu ise asla caiz değildir. Haram olan şey kutlanmaz.

Sanırım ne demek istediğimiz anlaşılmıştır.

Biz 14 Şubat Sevgililer Gününe karşıyız. İlle de sevgimizi dile getirmek istiyorsak o halde "Allaha yemin ederek söylüyorum ki, ben bir kimseye ailesinden, çoluk çocuğundan, anne babasından ve bütün insanlardan daha sevgili olmadıkça, o kimse gerçek manada iman etmiş olmaz.” Diyen efendimiz Hazreti Muhammed’ için 14 Şubat dâhil her gün bol bol analım. Ona olan sevgimizi dile getirelim.

Okudunuz mu?  Namaz kılmaya başlayınca aşırı üşengeçlik yapıyorum, abdest alırken yelleniyorum bu şeytandan mıdır?

Ve ona hediyeler gönderelim. İşte yazımızın başında istediğimiz hediye şekillerinden bir kaçı. Masrafsız, kolay ve rıza dâhilinde.

Allahümme salli ve sellim ala seyyidina Muhammedin el-müştemili alel hakayiki.
(Allah’ım, Efendimiz Muhammed üzerine bütün hakikatlar ile O’na salat ve selam eyle)

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali Muhammedin ve sellim.
(Allah’ım, Efendimiz Muhammed üzerine ve O’nun al ve etbaı üzerine olsun selatü selam

Okudunuz mu?  Barış ile ilgili hikayeler

"Salavâtullâhi ve melâiketihî ve enbiyâihî ve rusülihi ve cemîi halkihî alâ seyyidinâ Muhammed ve alâ âlihî ve aleyhisselâm ve rahmetullâhi ve berekâtühû."

Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed, kema salleyte ala ibrahime ve ala ali ibrahime inneke hamidün mecid. Allahümme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed, kema barekte ala ibrahime ve ala ali ibrahime inneke hamidün mecid” (Allah’ım! İbrahim ve ailesine salat ettiğin gibi Muhammed ve ailesine de salat et. Çünkü sen, gerçekten övgüye layıksın ve yücesin. Allah’ım! İbrahim ve ailesini mübarek kıldığın gibi Muhammed ve ailesini de mübarek kıl. Çünkü sen, gerçekten övgüye layık ve yücesin).

Okudunuz mu?  Açık öğretim imam hatip lisesi kaç senede biter ?

"Allahümme salli ala Muhammedin ve ezvacihi ve zürriyetihi kema salleyte ala ali ibrahime ve barik ala Muhammedin ve ezvacihi ve zürriyetihi kema barekte ala ibrahime inneke hamidün mecid” (Allah’ım! İbrahim ailesine salat ettiğin gibi Muhammed’e, eşlerine ve soyuna da salat et. İbrahim’i mübarek kıldığın gibi Muhammed’i, eşlerini ve soyunu da mübarek kıl. Çünkü sen, gerçekten övgüye layıksın ve yücesin)

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili atasözleri

"Allahümme salli alâ MUHAMMED’in [en-Nebiyyi’l-ümmîyyi] ve alâ âli MUHAMMED, kemâ salleyte alâ [âli] İbrahîm. Ve bârik alâ MUHAMMEDin [en-Nebiyyi’l-ümmî] ve alâ âli MUHAMMED, kemâ bârekte alâ [âli] İbrahîme fi’l-âlemîn, inneke hamîdun mecîd.”

"ALLAH’ım! Âlemler içinde [Âl-i] İbrahim’e salât ettiğin gibi MUHAMMED’e, [ümmî Peygamber’e] ve âl-i Muhammed’e’ de salât et. [Âl-i] İbrahim’e bereketler verdiğin gibi MUHAMMED’e, [ümmî Peygamber’e] ve âl-i MUHAMMED’e de bereketler ver. Şüphesiz ki, sen her dilde ve her kalpte övülen ve büyüklüğü, yüceliği ve işlerinin güzelliği ile tanınansın.”

Okudunuz mu?  Cami avlusu ne işe yarar?

"Salavâtullahil-berri’r-rahîmi ve’l-melâiketi’l-mukarabîn, ve’n-nebiyyîn ve’s-sıddîkîn ve’ş-şuhedâi’s-sâlihîn ve mâ sebbeha leke min şey’in yâ rabbe’l-âlemîn alâ MUHAMMED ibni Abdillah hâtemi’n-nebiyyîn ve imâmil-muttakîn” "Kullarına iyiliği ve şefkatli çok olan Allah’ın, O’na yakın olan meleklerin, peygamberlerin, sıddîkların, sâlih şehidlerin ve ey âlemlerin Rabbi, seni tesbih eden her şeyin salâvatı, peygamberlerin sonuncusu ve müttakilerin imamı Hz. MUHAMMED b. Abdullah’a olsun…”

Unutmayın…

"Şüphesiz ki Allahu Teâlâ ve melekleri O Peygamberi Zişana çok salat ve selam ederler. Ey İman edenler sizde ona salatü selam edin, tam bir teslimiyetle teslim olun." Ahzap Suresi Ayet 56

Okudunuz mu?  Bütün arapça kelimeleri karşılıklı türkçeli koyunuz

Erol kara


sevgililer gününde hediye almak günah mı, sevgililer gününde hediye almak günahmı, sevgililer günü hediye almak cayizmidir

Bu kategoride yer alan Fatır 36. ayet hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

14 şubat sevgililer gününde hediye almak günahmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.