Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:46
sizden05
Abone

Sevgililer Günü Kutlamak Caiz Mi?

Sevgililer Günü Kutlamak Caiz Mi?

eslem zehra
Sevgililer Gününü kutlamak caiz midir ?


Cevap: Sevgililer Günü Kutlamak Caiz Mi?

esin-ti
"Müslümanların İslam dışı diğer bayramları kutlaması, bunlara iştirak etmesi ve Allah’ın bildirdiği gerçekleri yalanlayan veya onlara uymayan düşüncelerin ürünü olan fiillerin kutlama günlerini Müslümanların da bayram olarak kabul etmesi, küfre destek olmaktan başka bir manâ ifade etmez. İslâm dışı tek ve çok ilahlı dinlerin törenlerine iştirak etmenin, dinî merasimlerinden bir şeye uygunluk göstermenin imanı bozan boyuttan arz edeceği haber verilir” (el-Fetâva el-Hindiye, IV. s. 342; XIV, s. 407).(Şamil İslam Ansiklopedisi)

"Kim, kime benzerse ondan olur” (Sünen-i Tirmizi)


gayet açık!


eslem zehra
çok tesekkür ederim

Okudunuz mu?  İhlas suresindeki hata namazı bozar mı

Aile evin pansiyon, mutfağın lokanta olarak kullanıldığı,çocukların kreşlerde ve yuvalarda büyütüldüğü, eşlerin sadece akşamları ve tatil günleri tıpkı pansiyonun müşterileri gibi bir araya geldiği sentetik bir araya geldiği bir kurum değildir.


Soru: Sevgililer Günü Kutlamak Caiz Mi?

Berât1
bana göre sevgililer günü diye bir şeyi kabul etmiyorum sadece tiçaret için kullanıyorlar


raşhid
SubhanAllah siyonist devlet kendi inancini bizim milletin agilina sokub onu azdiriyorlar(((bu konuda cook başarilar((((
Biz kalkib 8marta konusun cekiyoruz,ne kadar Cahilik sarmis bizi ya Rabb


Fetva Meclisi
14 Şubat Sevgililer Günü, bir Hıristiyan âdetidir. Tarihçesi Valentin adlı bir papazın 14 Şubatta asılmasının yıl dönümüne dayanır. O dönemde birbirlerini seven iki insan varmış. Ve dönemin kralı onların evlenmelerini yasaklamış, bu Valentin adlı papazda bunların nikâhlarını kıyıvermiş.

Bunu duyan zamanın kralı papaz Valentin’i astırır ve o günden bu güne Hıristiyan ve Yahudiler bu günü sevgililer günü olarak kutlar.

Malezya fetva kurulu 14 Şubat’ı yılın en haram günü olarak 2005 yılında ilan etti. Hatta Diyanat İşleri Başkanlığımız bu fetvaya gönderme bile yapmıştır. Yani Müslümanların 14 Şubat Sevgililer Günü gibi bir günü yoktur, olmazda. Olamaz da.

Bizler birbirimizi dinimiz gereği severiz. Hatta sünnet olması hasebiyle birbirimize hediye vermeyi de severiz. Hadisi şerifte hediyeleşin çünkü hediye sevgiyi artırır düşmanlığı giderir dendiğini her Müslüman bilir. İnsan evlidir, hanımına hediye alabilir. Arkadaşına hediye alabilir güzel bir adettir ama sevgili denince bu bizim kültürümüzde yoktur. Gayri meşru olan ilişkiler bizim dinimizde haramdır. Aralarında nikâh akdi olmayan kadın ve erkek arasındaki ilişki sevgi boyutunda haramdır. İnsan kıyamette sevdikleriyle haşrolacaktır.. Dinimiz sevgi dinidir. Resullulah Aleyhisselam Allah c.c’ın Habibi’dir, sevgilisidir. Ama aptalların anlayacağı şekilde sevgili değildir. İki dost gibidirler.

Ancak 14 Şubatta kastedilen sevgili denince gayri meşru olan sevgi kastediliyor. Bu ise asla caiz değildir. Haram olan şey kutlanmaz.

Sanırım ne demek istediğimiz anlaşılmıştır.

Biz 14 Şubat Sevgililer Gününe karşıyız. İlle de sevgimizi dile getirmek istiyorsak o halde "Allaha yemin ederek söylüyorum ki, ben bir kimseye ailesinden, çoluk çocuğundan, anne babasından ve bütün insanlardan daha sevgili olmadıkça, o kimse gerçek manada iman etmiş olmaz.” Diyen efendimiz Hazreti Muhammed’ için 14 Şubat dâhil her gün bol bol analım. Ona olan sevgimizi dile getirelim.

Ve ona hediyeler gönderelim. İşte yazımızın başında istediğimiz hediye şekillerinden bir kaçı. Masrafsız, kolay ve rıza dâhilinde.

Allahümme salli ve sellim ala seyyidina Muhammedin el-müştemili alel hakayiki.
(Allah’ım, Efendimiz Muhammed üzerine bütün hakikatlar ile O’na salat ve selam eyle)

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali Muhammedin ve sellim.
(Allah’ım, Efendimiz Muhammed üzerine ve O’nun al ve etbaı üzerine olsun selatü selam

"Salavâtullâhi ve melâiketihî ve enbiyâihî ve rusülihi ve cemîi halkihî alâ seyyidinâ Muhammed ve alâ âlihî ve aleyhisselâm ve rahmetullâhi ve berekâtühû."

Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed, kema salleyte ala ibrahime ve ala ali ibrahime inneke hamidün mecid. Allahümme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed, kema barekte ala ibrahime ve ala ali ibrahime inneke hamidün mecid” (Allah’ım! İbrahim ve ailesine salat ettiğin gibi Muhammed ve ailesine de salat et. Çünkü sen, gerçekten övgüye layıksın ve yücesin. Allah’ım! İbrahim ve ailesini mübarek kıldığın gibi Muhammed ve ailesini de mübarek kıl. Çünkü sen, gerçekten övgüye layık ve yücesin).

"Allahümme salli ala Muhammedin ve ezvacihi ve zürriyetihi kema salleyte ala ali ibrahime ve barik ala Muhammedin ve ezvacihi ve zürriyetihi kema barekte ala ibrahime inneke hamidün mecid” (Allah’ım! İbrahim ailesine salat ettiğin gibi Muhammed’e, eşlerine ve soyuna da salat et. İbrahim’i mübarek kıldığın gibi Muhammed’i, eşlerini ve soyunu da mübarek kıl. Çünkü sen, gerçekten övgüye layıksın ve yücesin)

"Allahümme salli alâ MUHAMMED’in [en-Nebiyyi’l-ümmîyyi] ve alâ âli MUHAMMED, kemâ salleyte alâ [âli] İbrahîm. Ve bârik alâ MUHAMMEDin [en-Nebiyyi’l-ümmî] ve alâ âli MUHAMMED, kemâ bârekte alâ [âli] İbrahîme fi’l-âlemîn, inneke hamîdun mecîd.”

"ALLAH’ım! Âlemler içinde [Âl-i] İbrahim’e salât ettiğin gibi MUHAMMED’e, [ümmî Peygamber’e] ve âl-i Muhammed’e’ de salât et. [Âl-i] İbrahim’e bereketler verdiğin gibi MUHAMMED’e, [ümmî Peygamber’e] ve âl-i MUHAMMED’e de bereketler ver. Şüphesiz ki, sen her dilde ve her kalpte övülen ve büyüklüğü, yüceliği ve işlerinin güzelliği ile tanınansın.”

"Salavâtullahil-berri’r-rahîmi ve’l-melâiketi’l-mukarabîn, ve’n-nebiyyîn ve’s-sıddîkîn ve’ş-şuhedâi’s-sâlihîn ve mâ sebbeha leke min şey’in yâ rabbe’l-âlemîn alâ MUHAMMED ibni Abdillah hâtemi’n-nebiyyîn ve imâmil-muttakîn” "Kullarına iyiliği ve şefkatli çok olan Allah’ın, O’na yakın olan meleklerin, peygamberlerin, sıddîkların, sâlih şehidlerin ve ey âlemlerin Rabbi, seni tesbih eden her şeyin salâvatı, peygamberlerin sonuncusu ve müttakilerin imamı Hz. MUHAMMED b. Abdullah’a olsun…”

Unutmayın…

"Şüphesiz ki Allahu Teâlâ ve melekleri O Peygamberi Zişana çok salat ve selam ederler. Ey İman edenler sizde ona salatü selam edin, tam bir teslimiyetle teslim olun." Ahzap Suresi Ayet 56

Erol kara


Kayıtsız Üye
Aynen katılıyorum arkadaşım sana yahudilerin kutladığı bir gün

Okudunuz mu?  Allah affeder mi?

cumakara
Allah sonucunu hayırlı eylesin


İslam
biz müslümanlar için her gün sevgililer günü
her gün kutlayin 🙂


Darusselam
Cevap: Sevgililer Günü Kutlamak Caiz Mi?
Bizi, bir ucundan harama götürebilecek şeylere haram muamelesi yaparız; sevgililer günü, ulu orta sevmeye teşvik ihtiva etmektedir. Batılı kültürü yansıtan bu anlayışı, yabancıları taklit açısından da reddetmeye mecburuz.

Okudunuz mu?  Cips mekruh mudur?

halilcan
Arkadaşlar yukarıda güzel açıklamış ayrıca böyle günler insana emri-vaki yapıyor, anneler gününde bile annene hediye almazsan annen kırılabiliyor, benim birine sevgimi göstermek için o gün bir şey almam mı lazım? böyle düşünen eş, arkadaş, aile varsa sorun onlardadır. Böyle günleri protesto etmek lazım

Okudunuz mu?  Hz. Maşita kimdir?

sevgililer günü kutlamak caizmidir, sevgililer günü caiz mi, sevgililer günü günah mı

Bu kategoride yer alan Her Cuma rüyalanıyorum ve cumaya gitmeme engel oluyor. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevgililer Günü Kutlamak Caiz Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.