Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:29
Sizden
Yönetici

Hacı olmayan birine hacı demek günah mıdır?

Hacı olmayan birine hacı demek günah mıdır?

komite
S.a herkeze.Şu günlerde gençler birbirine hep hacı diyor.Örneğin naber hacı der gibi.Peki hacı olmayan birine hacı demek günah mıdır?Saygılar.


Cevap: Hacı olmayan birine hacı demek günah mıdır?

Fetva Meclisi
Bir kimse, bariz olan lakabı ile çağrılır. Bir toplumda herkes edepli olsa, falanca da edeplidir denmez. Herkes namaz kılsa, namaz kılan kimseyi, "musalli" diye çağırmaya lüzum yoktur. Bir ülkede herkes gazi olsa, birini "gazi" diye çağırmak manasız olur. Onun için, Herkes bariz vasfı ile çağrmak daha uygundur.


hacı olmayana hacı demek, hacı olmayan birine hacı demek, hacı olmayana hacı demek caiz mi

Bu kategoride yer alan Secdeye bakarken gözümün içi yanıyor gözümüzü kapatarak namaz kılsak olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hacı olmayan birine hacı demek günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.