Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:31
missa1
Abone

İslamda dört halife isimleri

İslamda dört halife isimleri

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar dinimizde geçen dört halife isimleri hakkında bilgiler yazar mısınız ? İslamda dört halife kimlerdir isimlerini yazınız


Cevap: İslamda dört halife isimleri

Ecrinim
Dört Halife İsimleri

Hz. Ebubekir
Hz. Ömer
Hz. Osman
Hz. Ali


Cevap: İslamda dört halife isimleri

meryemgül1
Dört Halife İsmi ve Dönemi


Hz. Ebubekir Dönemi
Hz. Muhammed’in ölümü üzerine Hz. Ebubekir 632 yılında halife seçildi.Bu arada Arabistan’da bazı kabileler dinden dönmüş,Yemen’de de yalacı peygamberler ortaya çıkmıştı.Halid Bin Velid komutasındaki İslma ordusu Yemen’e gönderilerek yalancı peygamberler ortadan kaldırıldı.Başka bir İslam ordusu Irak ve Suriye üzerine gönderildi.634 yılında yapılan Yermuk Savaşı ile Bizans orduları yenildi ve Suriye kapıları Müslümanlar’a açıldı.Hz. Ebubekirdöndeminde Kur’an-ı Kerim’in ayetleri toplandı ve bir kitap haline getirildi.Hz. Ebubekir 634 yılında hastalandı ve 63 yaşında vefat etti.
UYARI : Hz. Muhammed’in yaymış olduğu İslamiyet, Hz. Ebubekir döneminde iyice kökleşmiştir.

Okudunuz mu?  Ölmek için dua etmek hemen ölüp yok olmak için dua varmı. intihar eden komple cehennemlikmidir?

Hz. Ömer Dönemi
Hz. Ebubekir’in vefatı üzerine 634 yılında Hz. Ömer halife seçildi.635 yılında yapılan Ecnadin Savaşı sonunda İslam orduları galip geldi ve Suriye Müslümanlar’ın denetimine girdi. Bu savaşla İran yolu Müslümanlar’a açıldı.
Suriye’nin yanı sıra Filistin ve Kudüs de denetim altına alındı. Suriye’nin denetim altına alınması ile birlikte İslam dünyası Anadolu ile komşu olmuştur.
632 yılında Amr İbn-ül As komutasındaki islam ordusu, Bizans’ın elinde bulunan Mısır’ı fethetti.Mısır’ın alınması ile İslamiyet ilk defa Kuzey Afrika’da yayılmaya başladı. Böylece, Bizans İmparatorluğu’nun Kuzey Afrika’daki egemenliği sarsıldı.
634 yılında Ebu Ubeyde komutasındaki İslam ordusu Köprü Savaşı’nda Sasanilere yenildi. Sa’d Bin Ebi Vakkas komutasında yeni bir ordu , 636 yılında Kadisiye Savaşı’nda Sasani ordusunu yendi ve bütün Irak’ı ele geçirdi. Bu dönemde, Suriye, Filistin ve Kudüs’ün Müslümanlar tarafından alınması ile Bizans’ın Orta Doğu’daki varlığı sona erdi.
Sasani ordusu, 642 yılında yapılan Nihavend Savaşı ile tekrar yenildi. Bu savaş ile Sasani Devleti sona erdi.

Hz. Ömer Dönemindeki Teşkilatlanma Çalışmaları
Hz. Ömer zamanında bir çok fetihler yapıldığı için devlette teşkilatlanmaya olan ihtiyaç arttı.Teşkilatlanmada Sasani ve Bizans etkisi görülür.Mali ve askeri özellik taşıyan ilk "divan örgütü" kuruldu.Fethedilen yerler, ilk defa yönetim birimlerine ayrıldı.Adli teşkilatlanmaya önem verildi.İslam Devleti’nde ilk kadı bu dönemde atandı.Hicri takvim düzenlendi.

Hz. Osman Dönemi
Hz. Ömer’in ölümü üzerine 644 tarihinde, Emevi soyundan Hz. Osman halife seçildi.Abdullah Bin Sa’d komutasında İslam ordusu Tunus bölgesini aldı.
Suriye valisi Muaviye, 649 yılında Kıbrıs, Rodos ve Girit’i fethetti.Azerbaycan’ın fethi tamamlandı.Trablusgarp, Tunus, Horasan ve Harezm ele geçirildi.
Kur’an-ı Kerim çoğaltıldı. Bu, Kur’an-ı Kerim’in değişmeden günümüze kadar gelmesini sağladı.
Hz. Osman Emevi kökenli olduğu için kendi sülalesinden olan kişileri devlet içinde önemli mevkilere getirdi. Bu durum İslam dünyasında ileride ortaya çıkacak ayrılıklar için zemin oluşturmuştur.
Hz. Osman, 656 yılında bir ayaklanma sırasında öldürüldü.

Hz. Ali Dönemi
Hz. Osman’ın ölümü üzerine Hz. Muhammed’in damadı ve amcası Ebu Talib’in oğlu olan Hz. Ali halife seçildi. Hz. Ali’nin halifeliği Emeviler sülalesinin hoşuna gitmedi.656 yılında iki taraf Kufe şehri yakınlarında bir araya geldi.Yapılan savaşta Hz. Ali galip geldi. Bu olaydan sonra Hz. Ali güvenlik gerekçesiyle devletin merkezini Kufe’ye taşıdı. Böylece, İslam Devleti’nin merkezi ilk defa değişti.
Hz. Ali, 657 yılında Muaviye’nin üzerine yürüdü.Sıffin Savaşı’ndea Muaviye’nin hile yapması üzerine sonuç alınamadı ve hakeme başvuruldu.Bu savaş Müslümanlar arasında yapılan ilk savaştır.

Okudunuz mu?  4444 duasının etkisini gören varmı?

Cevap: İslamda dört halife isimleri

Kayıtsız Üye
çok teşekkür ederim bu site ödevlerimde bana çok yardımcı oldu hakkınızı ödeyemem


Kayıtsız Üye
Coooook begendim tek kelimeyle mukemmel


Kayıtsız Üye
Odev yaparken çok yardımcı oldu teşekürler mumsema


Kayıtsız Üye
gerçekten çok teşekkür ederim çooook sağolun

Okudunuz mu?  Kunut duası hangi namazda okunur?

Kayıtsız Üye
bizi boyle tedayli bilgilendirdiniz için çok tesekur ederi ALLAH sizden razı olsun ben halife leri biliyordum ama tam boyle detaylarini bilmiyordum sag olasiniz


Kayıtsız Üye
Hz. Ebubekir
Hz. Ömer
Hz. Osman
Hz. Ali


Kayıtsız Üye
Doğru dademin bir yere daha baktım 5 tane çıkıyor anlamadım yaaa iyiki buraya baltimmm

Okudunuz mu?  Günümüzde yanlış fetva veren hocalar var mıdır ?

Kayıtsız Üye
Oglumun adi omerdi cox din isanlari bu adin menasin yaxsi demefiler edafurulah qatil bele dediler bu doğru ola bilermi


mum
Şia hz ömerin adını duyunca nefret ederler. Peygamberimizin cennetle müjdelediği bir sahabiyi aşağılarlar ve katil derler.
Bunun hesabını ahirette ağır bir şekilde vereceklerdir.

Okudunuz mu?  Çok evhamlıyım ne yapmalıyım

Ömer çok güzel isim şiilerin fitnesine aldırmayın. (İranı fethettiği için iranlılar sevmezler katil derler)


Leyla.azer
Benim de oğlumun adı Ömer.ve ben onun için dua ederken isim sahibi Ömer bin Hattab gibi imanlı olsun diyorum.böyle dua etmemde bir sakınca varmı?
Doğru etrafımdakı din insanları hepsi şiiler.onlar da yüzüme söylemeseler de ağız buruşturduklarını hiss ediyorum.

Okudunuz mu?  Kuranda bulunan bütün aşır'ların listesi aşırı'n bulunduğu sure ve hangi ayette olduğu

4 halife isimleri, dört halife isimleri, 4 halifenin isimleri

Bu kategoride yer alan Şeyhlerin ellerini ayaklarını öpmek caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda dört halife isimleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.