Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:03
missa02
Abone

Ölünün arkasından okunan fatiha

Ölünün arkasından okunan fatiha

Hazanay2121
Memleketimde vefat eden ve defnedilen akrabalarımın ruhuna fatiha hediye etmek istiyorum.Mezarına gitme imkanım yok.Namaz sonrası okuduğum fatihalar ulaşırmı?


Yorum: Ölünün arkasından okunan fatiha

Ebû Mansur
Tâbiki ulaşır.


Yorum: Ölünün arkasından okunan fatiha

arifselim
Dualar için engel ve mesafe yoktur. Samimiyetle edilen duaları Allah bilir ve o dilediği yere ulaştırır. Ne kadar uzakta olsan da dilediğin kişiler için dualar edebilirsin ve Allah’ın izniyle onlara ulaşır.

Okudunuz mu?  Allah yolunda savaşa gitmeyi düşünüyorum.

Yorum: Ölünün arkasından okunan fatiha

Hazanay2121
Sağolun aklıma takılan konu cevap bulmuş oldu.Allah razı olsun.
Arifselim hocam bir soru daha var.ölmüş dedem şu an ruhu olarak mezarında mı yoksa berzah alemi denilen yerdemi?yani melekler haber verirmiş mezarına gelrn ziysret edenleri diye okumuştum bu doğrumu?bizi görürmü yoks habermi verilir?

Okudunuz mu?  Cennete girenlerin yiyecekleri ilk yemek

mum
Bütün ölülerin ruhu berzah aleminde ama ziyaretçi geldiğinde gelir ve sizi duyar sonra geri döner.


Kayıtsız Üye
Dua edilir eyvAllah da fatiha okunur mu ? Okunmaz Bunu emreden tek bir hadis yoktur Ölülere kuran okunmaz ama dua edilir . Ölüye kuran okumak trafik kazasında ölmüş birine trafik kurallarını hatırlatmak gibidir .

Okudunuz mu?  Osmanlı bayan isimleri

Kayıtsız Üye
Fatiha suresi başlı başına bir duadır


ölüye fatiha nasıl okunur, ölülere fatiha nasıl okunur, ölülere okunan fatiha

Bu kategoride yer alan Kuran-ı kerim kim tarafından kitap haline gelmiştir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölünün arkasından okunan fatiha Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.