Anasayfa
19 Temmuz 2022, 12:15
Sizden
Yönetici

Oyunda günah olur mu?

Oyunda günah olur mu?

bulutt
Online oyunlarda bazen kasıtlı ve kasıtsız din geçiyor örneğin s1lkroad(cleric),met1n2(şaman vb.).Bu tür oyunları oynamamız günah olur mu?Örneğin met1n2 oyunun sura adında karakter sınıfı var.Oyunu Almanlar yapmış olabilir.Almanca sura Türkçe de sure anlamına geliyor.Fakat oyunun Türkçe halinde karakterin adı yine sura ve bu bir özel isim olabilir.Bu tür oyunları oynamak günah mı?Lütfen açık cevap verilsin.Lütfen konumla dalga geçilmesin.Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Yabancı dil ögrenmek istiyorum ama...

Cevap: Oyunda günah olur mu?

MaxiMilyan
< Online oyunlarda bazen kasıtlı ve kasıtsız din geçiyor örneğin s1lkroad(cleric),met1n2(şaman vb.).Bu tür oyunları oynamamız günah olur mu?Örneğin met1n2 oyunun sura adında karakter sınıfı var.Oyunu Almanlar yapmış olabilir.Almanca sura Türkçe de sure anlamına geliyor.Fakat oyunun Türkçe halinde karakterin adı yine sura ve bu bir özel isim olabilir.Bu tür oyunları oynamak günah mı?Lütfen açık cevap verilsin.Lütfen konumla dalga geçilmesin.Şimdiden teşekkürler. >
Helal Ve Haramın Belli Olması

Okudunuz mu?  Namazda önünden birisinin geçmesi ve içinden konuşmak

Nu’mân b. Beş îr (r.a)’tan rivayet edilmiştir:

Nu’mân, iki parmağıyla kulaklarına uzanıp- Resulullah (s.a.v)’in şöyle buyurduğunu işittim:

Doğrusu helal belli, haram da bellidir. (Fakat) bunların arasında (helal mi, haram mı olduğu belli olmayan bazı) şüpheli şeyler vardır ki, insanlardan bir çoğu, onları bilmez. Buna göre kim bu şüpheli şeylerden sakınırsa, dinini ve ırzım kurtarmış demektir. [91] Kim de bu şüpheli şeylere dalarsa, harama dalmış olur. [92] Korunan bir yerin etrafıda hayvan otlatan çobanın hayvanlarını oraya kaçırması çok yakın olması gibi.

Okudunuz mu?  Seyyidler hala var mı?

Dikkat edin ki! Her hükümdann bir korusu vardır.

Dikkat edin ki! ALLAH’ın korusu ise haram kıldığı şeylerdir.

Dikkat edin ki! Bedende bir et parçası vardır ki, bu parça işe yarayışlı olursa, bütün beden yarayışlı olur. Eğer (bu parça) bozuk olursa, bütün beden bozuk olur.

Okudunuz mu?  Oyuna para yatırmak haram mıdır?

Dikkat edin ki! Bu (parça), kalptir. [93]

Bu hadis(in bu şekildeki metnin)i, Buhârî ile Müslim rivayet etmiştir.

Tirmizî’de,’bu hadisi, "ALLAH’ın haram kıldığı şeylerdir" ifadesine kadar rivayet etmiştir.

Ebu Dâvud’da, bu hadisi, Harama dalmış olur" ifadesine kadar rivayet ermiştir.


Cevap: Oyunda günah olur mu?

ravza 2
Bulut kardeşim s1lkroad onlayn dama bir süre önce hastalık derecesinde bizdede oynanırdı vakit kaybı bir işe yaramıyan oyunlar namazının zamanını bile geçirttiren annemin dediği gibi gavur icadı oyunlar onu oynamak yerine kitap oku kuranımızı oku yararlı işler yapmak en iyisi bence….

Okudunuz mu?  Kuran okumaya başlamadan önce okunan tövbe duası

oynadığım oyunda, Oyunda adam oldurmek

Bu kategoride yer alan Tecvid bilmiyen biri namaz surelerini nasıl okur.? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oyunda günah olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.