Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:51
missa4
Abone

Bazıları tarikat dinimizde yoktur diyorlar bazıları var diyor Kuran’da tarikat var mı?

Bazıları tarikat dinimizde yoktur diyorlar bazıları var diyor Kuran’da tarikat var mı?

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm kardeşim inanın ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.bazıları tarikat dinimizde yoktur diyorlar bazıları var diyor ne yacağımı şaşırdım.kuranda tarikat varmı?yoksa uydurmamı lütfen beni aydınlatırmısınız?


Cevap: Bazıları tarikat dinimizde yoktur diyorlar bazıları var diyor ne yapağmı şaşırdım Kuran’da tarikat varmı?yoksa uydurmamı

vekil kim?
kuran da da peygamber sas in hayatında da tarikat diye bir şey yoktur tarikatlar 800-900 yıllık bir geçmişi vardır. hatta tarikatlar de ki bazı uygulamalar kurana ve sünnete taban tabana zıttır. tevbe vermek, şeyhsiz Allah’a ulaşılamaz gibi…

Okudunuz mu?  Hıdırellez kutlamak caiz midir ?

Cevap: Bazıları tarikat dinimizde yoktur diyorlar bazıları var diyor ne yapağmı şaşırdım Kuran’da tarikat varmı?yoksa uydurmamı

TAHARETTİN
Kuranda birden fazla "Sıratel Müstakim" vardır.Yani Allah’a giden yol.Cennete gitmenin minimum şartı ise yani bu yollar içinde en kestirme olan ise ilk "amenü" olmak yani inanmak neye ? islama; islam nedir? İbrahim AS ile başlayıp,kitap verilen Musa ve İsa AS ile devam ederek Muhammed AS ile Teslimiyet "Müslümanlık" olarak son bulan bir bütün ki içlerinde sabii,yahudi ve Hristiyanlarda vardır. (Bknz. Bakara 62) ikincisi ahiret gününe inanmak üçüncüsü ise "amilüs salihati" yapmak yani yaşam boyunca iyi işler yapmak.
Gelelim maksimum şartlarına bütün hadis kitaplarını,rivayetleri,külliyatları açıp 24 saat uyumadan ibadet ritüellerini yapsan yine de yetiştiremen.Bi mollanın birisi kendi kafasına keyfine göre bir ritüel şekli icat etmiş olmuş bir tarikat aha bakmış piyasada zibil gibi saf var mollalıktan oluk gibi para geliyor başka bir işte çalışmasına gerek yok hem ibadetini yapıp öte tarafı sağlama alıyor hemde bu dünyada keyif çatıyor.
Halbuki Kuranın ana bel kemiği "Ve Ekimus Salat ve Atüyiz Zekat" yani salatı ikame et yardımlaşmayı ayakta tut.Bunu algılamışlar 5 vakit namaz kıl 40 da bir zekat ver cennettesin.Hacca gittinmi bütün eski günahların silinir,ramazanda oruç tuttunmu bir önceki etap günahlar silinir,bi zina edeyim sonra tevbe edeyim hooop bütün günahlar silindi vs.vs. Gel vatandaş gel .

Okudunuz mu?  Siğil duası

kuranda tarikat, kuranda tarikat varmı, kuranda tarikat varmıdır

Bu kategoride yer alan Dışarıda ayak bilek kemiğinin görünmesi caiz midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bazıları tarikat dinimizde yoktur diyorlar bazıları var diyor Kuran’da tarikat var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.