Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:39
missa09
Abone

Türkiye Diyanet Vakfı kuruluş amacı nedir?

Türkiye Diyanet Vakfı kuruluş amacı nedir?

Kayıtsız Üye
TDV (Türkiye Diyanet Vakfı) kuruluş amacı ne olduğu hakkında kısa bir yazı örneği yazar mısınız ?


Cevap: Türkiye Diyanet Vakfı kuruluş amacı nedir?

Desert Rose
Türkiye Diyanet Vakfı kuruluş amacı nedir?

İslâm dininin gerçek hüviyeti ile tanıtılmasında, toplumun din konusunda aydınlatılmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’na yardımcı ve destek olmak, gereken yerlerde cami yapıp donatmak, fakir hastalar için tedavi kurumları açıp işletmek, zekat, fitre gibi Müslüman vatandaşlarımız tarafından yapılacak yardımları şartlarına uygun olarak toplumdaki ihtiyaç sahiplerine intikal ettirerek sosyal yardım ve hizmeti geliştirmektir

Okudunuz mu?  Lutilik Ne Demek

Cevap: Türkiye Diyanet Vakfı kuruluş amacı nedir?

Desert Rose
Türkiye Diyanet Vakfı

İslâm dininin gerçek hüviyeti ile tanıtılmasında, toplumun din konusunda aydınlatılmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’na yardımcı ve destek olmak, gereken yerlerde cami yapıp donatmak, fakir hastalar için tedavi kurumları açıp işletmek, zekat, fitre gibi Müslüman vatandaşlarımız tarafından yapılacak yardımları şartlarına uygun olarak toplumdaki ihtiyaç sahiplerine intikal ettirerek sosyal yardım ve hizmeti geliştirmektir…

Okudunuz mu?  Resmi nikah bitince dini nikah da düşermi ? Aynı evde yaşamaya devam eden çiftler yeniden dini nikah yaptırmalı mı ?

Halkını huzur ve refah içinde yaşatmak günümüz sosyal devlet anlayışının önemli unsurlarından biridir. Ancak sosyal devlet olmanın gerektirdiği bu hizmetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak çoğu zaman mümkün olamamaktadır. Bu bakımdan ülkemizde yardım kuruluşları, vakıflar ve diğer gönüllü kuruluşlar devreye girmek suretiyle bu eksikliği giderme yönünde çalışmalar yapmaktadırlar. Fakirlere ve felaketzedelere yardımda bulunmak, fakir hastaların tedavilerine yardımcı olmak, mâli bir ibâdet olan fitre ve zekatları kabul ederek bunları dînen verilmesi gerekenlere vermek, Vakfın faaliyet konuları arasında yer almıştır. Bu sebeple; Vakıf kurulduğu tarihten itibaren yoksul ve maddî desteğe muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik faaliyetlere büyük önem verilmektedir.

Okudunuz mu?  Hz. Hazreti ne demektir ve kimler için kullanılmalır?

Türkiye Diyanet Vakfı diğer günlerin yanı sıra, Ramazan ayında ve Vakıflar Haftası gibi özel günlerde fakir ve yardıma muhtaçların yanında olmaya çalışarak, öğrencilere giyecek ve kırtasiye yardımı yapmaktadır. Diğer taraftan ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunmaktadır.
Sosyal yardım konusunda önemli hizmetler icra eden Türkiye Diyanet Vakfı, zekat-fitre vb. dini amaçlı yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Vatandaşlarımızın bu amaçla yaptığı bağışlar yurt içinde ve yurt dışındaki yoksullara ve felaketzedelere ayni ve nakdi yardım olarak verilmektedir
TDV

Okudunuz mu?  Bipolara yemin kefareti

Cevap: Türkiye Diyanet Vakfı kuruluş amacı nedir?

O BİR YABANCI
13 Mart 1975 tarihinde Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapan 903 Sayılı Yasa’ya göre kurulmuş bir özel hukuk tüzel kişisidir.

Vakfa 13/1/1978 tarih ve 16168 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 20/12/1977 tarihli ve 7/14433 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile vergi muafiyeti tanınmıştır.

Okudunuz mu?  Hanne ve Esila ismin anlamı

Ayrıca, Vakfın 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 6 ncı maddesine göre, izin almadan yardım toplayabilen kuruluşlardan sayılması 5/8/2005 tarih ve 25897 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 12/7/2005 tarihli ve 2005/9171 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile uygun görülmüştür.


Kayıtsız Üye
Kuruluşu hakkında iyi bir açıklama yaptınız tşk

Okudunuz mu?  Görücü Usulü Tanışmada Ne Sorulur

Kayıtsız Üye
tamamdır güzel olmuş


prenses MİRAC
Süper
TDV kuruluş amacı güzel açıklanmış


Kayıtsız Üye
vakfın şimdiye kadar yatığı çalışmalar nelerdir


Kayıtsız Üye
Dinayet camilere onarim için ve tadilat yapilmas için yardim talep olurmu


Kayıtsız Üye
Bu kadar bilgi yeter de artar

Okudunuz mu?  Dünyada yenen lokma ahiretteki rızkı eksiltir mi

türkiye diyanet vakfı nedir, diyanet vakfı nedir, türk diyanet vakfı nedir

Bu kategoride yer alan Banka Kartı kullanmak caiz midir ? Sakınmak mı lazım ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Türkiye Diyanet Vakfı kuruluş amacı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.