Anasayfa
22 Ocak 2022, 17:53
misa00
Abone

Erkeklerde epilasyon… erkeklerde yüzdeki tüylerin lazerle alınması caiz mi?

Erkeklerde epilasyon… erkeklerde yüzdeki tüylerin lazerle alınması caiz mi?

Kayıtsız Üye
Erkeklerde yüzdeki tüylerin lazerle alınması caiz mi dini hükmü hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: erkeklerde epilasyon… erkeklerde yüzdeki tüylerin lazerle alınması caiz mi?

Desert Rose
Erkekler yüzlerindeki kılları aldırabilirler mi?

Okudunuz mu?  Allah'ım bütün Müslümanların günahlarını affet

Erkeklerde çıkan ve erkeğin fıtratından olan sakal ve bıyık gibi kıllar kadında çıktığı takdirde bu kılların aldırılması caizdir. Zira sakal ve bıyık kadının fıtratından sayılmadığı için alınabilir hatta bu tür kılların alınması müstehaptır. Ancak kadınların yüzündeki ince ve tabiî olan ayva tüyünü alması veya aldırması caiz değildir. Bu, "Allah yüz tüylerini yolan ve yolduran kadına lânet etsin…" hadisindeki yasak kapsamına girer.

Okudunuz mu?  Makale nasıl yazılır? Kimler Yazar?

Erkekler ise sakal ve bıyık dışında yanaklarında çıkan göze çirkin gelen fazlalık kıllarını, fıkıh kitaplarımızda "muhannes” ismiyle geçen "kadınlaşmış erkekler”e benzememek şartıyla aldırabilirler.

Erkekler ve kadınlar epilasyon yaptırabilirler mi?

Epilasyon, iğne vb. ile tüy diplerinin yakılması ve tüylerin tekrar çıkmasının önlenmesi uygulamasına verilen isimdir. Bu uygulama özellikle yüzlerde ve hormon bozukluğu sebebiyle anormal şekilde çıkan kıllarda uygulanır.

Okudunuz mu?  İlaç kullanmak için oruç bozmak

Erkeklerin vücudundaki kıllara epilasyon yaptırması caiz değildir. Bunun istisnası, erkeğin görünümünü bozan, göze çirkin gelen hormon bozukluğu gibi sebeplerden dolayı vücutta görülen ve fıtrattan olmayan fazlalık kıllardır. Bu tür durumlarda erkekler epilasyon yaptırabilirler.

Kadınlar, kaşlara dahil olmayan fazlalık tüyleri, yüzünde çıkan ve kadının fıtratından olmayan bıyık, sakal gibi tüyleri bu uygulamayla aldırılabilir. Ancak kadınların yüzündeki ince ve tabiî olan ayva tüylerini kesmesi caiz olmadığı gibi bu türden tüylere bu uygulamanın yapılması da caiz değildir.

Okudunuz mu?  Masturbasyon yapana cin musallat olur mu

Kadınların, kollarındaki ve bacaklarındaki kılları kesmesi caizdir. Bu takdirde bu kıllara epilasyon uygulamasını yaptırması caizdir.

Epilasyon uygulamasında kadınların mahremi olmayan erkeklere bu uygulamayı yaptırması, caiz değildir. Çünkü bu durum bir hastalık hali veya bir zaruret hali değildir. Zaruret olmadığı takdirde bir kadının mahremi olmayan erkeklere avret yerlerini göstermesi caiz değildir. Eğer epilasyon uygulamasını yapacak kimse bayan ise, bu takdirde kadının kadınlara karşı olan avret sınırlarını gözetmek gerekir. Yani epilasyon yaptıracak bir bayanın, diz kapağıyla göbeği arasını, karşısındaki bayan da olsa göstermesi caiz değildir.
SİE

Okudunuz mu?  Maneviyat nedir?

erkeklerin lazer epilasyon yaptırması caiz mi, erkeğin epilasyon yaptırması caiz mi, erkeklerin yüzlerindeki kılların alınması

Bu kategoride yer alan Bir kadın yanında mahremi olmadan seferi müddetinde bir yere gidebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkeklerde epilasyon… erkeklerde yüzdeki tüylerin lazerle alınması caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.