Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:33
sizden08
Abone

Erkeklerde Gece Boşalması

Erkeklerde Gece Boşalması

Efe2007
Arkadaşlar Erkeklerde Gece Boşalması gusül gerektirir mi ? Ben bazı haftalar çok sık oluyorum, iki de birde banyoya girince aileden sorular gelebiliyor 🙂 onun için soruyorum. Allahın rahmeti üzerinize olsun


Cevap: Erkeklerde Gece Boşalması

OGOG
Elbette boy abdesti gerekir.

Çok sık olmasına halk dilinde bel gevşekliği (erken boşalma ile karıştırıyorlar, oysa bu değil) denir. bazen bir rahatsızlıktan bazen de geceleri üşümekten kaynaklanır.

Okudunuz mu?  Keffaretül Bevl Namazı hakkında

Cevap: Erkeklerde Gece Boşalması

Hoca
İhtilam Nedir? İhtilam Guslü gerektirir mi?

Sözlükte "rüya görmek, ergenlik çağına ulaşmak" anlamlarına gelen ihtilâm, dinî bir kavram olarak, buluğ çağına ulaşmak ve yetişkin erkek veya kadının uykuda orgazm olması, rüyasında cinsel tatmine ulaşmasını ifade eder.
Kur’ân-ı Kerîm’de ihtilâm kelimesi geçmemekle birlikte, kendisinin türetildiği hulum kelimesi ve çoğulu olan ahlâm, 5 âyette 6 defa geçmektedir. Bunlardan ikisi buluğ çağına ulaşmak (Nûr, 24/58-59), üçü rüya (Yûsuf, 12/44; Enbiyâ, 21/5) ve biri de akıl (Tûr, 52/32) anlamında kullanılmıştır.
İhtilâm, guslü gerektiren mânevî kirlilik hallerinden biridir. İhtilam olan kişi, gusletmeden namaz kılamaz, Kur’ân-ı Kerim veya Kur’ân’dan âyet okuyamaz ve bunlara dokunamaz, Kabe’yi tavaf edemez, camiye giremez. Oruçlu iken ihtilam olmak, oruç, itikaf, hac gibi ibadetlere zarar vermez. Ancak, en kısa zamanda gusletmesi gerekir. Bir kimse, rüyasında cinsel münasebette bulunduğunu görse de, uykudan uyandığında ıslaklık görmemesi halinde gusletmesi gerekmez. Buna karşılık, rüya gördüğünü hatırlamamakla birlikte, uyandığında meni görmesi halinde gusletmesi gerekir. Ancak görülen ıslaklığın meni mi yoksa başka bir şey mi olduğu hususunda şüpheye düşülmesi halinde ise, fakihlerin çoğunluğuna göre yıkanması gerekir, fakat Hanefîlerden Ebû Yûsuf’a göre, rüyasında ihtilam olduğunu hatırlamaması halinde gusletmesi gerekmez. İhtilâm, kişinin çocukluk döneminden çıkıp, ergenliğe ulaştığının bir alameti olarak kabul edilmiştir. Böylece, akıllı olmak şartıyla, bütün hukukî ve dinî hükümler açısından tam ehliyete sahip olur.

Okudunuz mu?  Çıkmaza girdiğinde okunacak dua

Cevap: Erkeklerde Gece Boşalması

Kayıtsız Üye
sabah namazından önce veya sonra sıklıkla boşalıyorum (bazen zevk suyu , bazende meni ).bunun için çok sıkıntı çekiyorum ,zevk suyu olduğunu görünce boy abdesti almak zorunlumu ? öğrenci olduğum için sürekli elbise yıkamakta sıkıntı çekiyorum.


Kayıtsız Üye
Gece bosalmasai ergenlikte ne zaman biter rahatsiz olmaya basladim.

Okudunuz mu?  Hadisleri reddetmek

halilcan
kişiye göre değişir. gün içinde kendinizi tutun kızlara bakmayın, zaten günah hemde gece boşalmanıza neden olur böyle şöyler.


umutlucan
< Arkadaşlar Erkeklerde Gece Boşalması gusül gerektirir mi ? Ben bazı haftalar çok sık oluyorum, iki de birde banyoya girince aileden sorular gelebiliyor onun için soruyorum. Allahın rahmeti üzerinize olsun >
gelen meniden dolayı gusül gerekir.

Okudunuz mu?  Karabasan ile ilgili sorular ?

< Gece bosalmasai ergenlikte ne zaman biter rahatsiz olmaya basladim. >
kesin bir tarih ve zaman verilemez. Süresi belli olmaz


Kayıtsız Üye
16 yasındayım 6 veya 7 aydır gece boşalması oluyor ne zaman biter


Kayıtsız Üye
aynısı bende de oluyor 16 yasındayım 8 aydır oluyor

Okudunuz mu?  İnsanın içine gelen vesvese

gece boşalması, gece boşalma, erkeklerde gece boşalması

Bu kategoride yer alan Babam Ve Ailesiyle Görüşmek Zorunda Mıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkeklerde Gece Boşalması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.