Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:04
sizden9
Abone

Karabasan ile ilgili sorular ?

Karabasan ile ilgili sorular ?

OxyGen`s
Arkadaşlar 2 gecedir uyuyamıyorum geceleri şu sorulara açıklık getirin .

1- Karabasan insanı öldürür mü ?
2- Karabasandan korunma yolları ?
3- Rüyada görüp bizi boğarken handi duayı okumalıyız ?


Cevap: Karabasan ile ilgili sorular ?

-zombi-
krdşm dua olarak Ayetel Kürsi oku. Tanidiklarima karabasan gelince Ayetel Kürsi okuduklarını , ağırlığın arttığını fakat Ayetel Kürsi nin son kelimesinide söyleyince gittiğini söylediler.
Extra , Nas , Felak Sureleri oku.
Selametle.


Cevap: Karabasan ile ilgili sorular ?

ayşe35
Karabasan uydurmadır, öyle bir şey yoktur. Dediğin şey uyku felci bendede vardı çok fazla tedavi oldum düzeldim. Ama yatmadan 3 kere nas felak ihlas okumak, ayetel kürsi okumak tevbe etmek iyidir.


Cevap: Karabasan ile ilgili sorular ?

ebediyyetyolcusu
Karabasan hakkında bilgi verir misiniz, böyle bir şey var mı, nasıl korunuruz?
Sorunun Detayı
HOCAM HAYIRLI GÜNLER SİZİ BU KARABASAN KONUSUNDA RAHATSIZ EDİYORUM BELKİ KUSURA BAKMAYIN NE OLUR AMA BEN PSİKOLOGA DA GİTTİM YAKLASIK 1.5 YIL OLUYOR AMA ÇÖZÜM OLMADI BEN HAKİKATEN İŞİNİ İYİ YAPAN Bİ HOCAYA GİTMEK İSTEDİM AMA AİLEM İZİN VERMİYOR DEDİĞİM GİBİ BEN ZATEN SÜREKLİ OKUYORUM HAYIRLI GÜNLER HOCAM SELAM VE DUA İLE.
Kullanıcı: Anonim | Tarih: Cum, 30/06/2006 – 14:49
Değerli kardeşimiz;
Bu olaya karabasan veya kıllı yaratık deniliyor. Bu olayın aslı vardır. Ancak tehlikeli bir tarafı yoktur. Bazı cinlerin manyetik yönü ağır basan bazı insanlara değişik şekillerde görünmesidir. Cinler bünyesi hassas ve manyetik özellik taşıyanlar ile irtibat kurabilirler. Aynı yerde sadece bir kişi fark eder diğerleri anlayamayabilir. Demek ki manyetik bir durumunuz söz konusu. Tehlikeli bir durum yoktur.

Okudunuz mu?  Mezara Küfür Etmek Dinden Çıkarır mı?

Buna benzer konular için yapacağımız tavsiyeler şunlardır:

1- Abdest alıp 2 rekat namaz kılıp abdestli yatmak.

2- 33 defa sübhanellah, 33 defa elhamdülillah ve 34 defa Allahü ekber diyerek uyumak.

3- 7 defa ayetelkürsiyi okuyup sağa, sola, arkaya, öne, alta ve üste üfleyip yedincisini üflemeden uyumak

Okudunuz mu?  İstinca Tuvalet Kağıdı ile yapmak?

4- Fatiha, nas, felak, ihlas surelerini okumak

5- Cevşen duasını okumak ve üzerinizde cevşen duasını bulundurmak

Korku gibi şeylerden korunmak için dua etmek ve âyet ile hadis gibi şeyleri yazıp taşımak dinen caizdir. Abdullah bin Ömer Peygamberden (sav) şöyle rivayet etmiştir: "Sizden biriniz uykuda korkarsa şöyle desin: Allah’ın gazab ve azabından ve kullarının şerrinden, şeytanların vesvesesinden ve yanıma gelmelerinden eksikliği olmayan Allah’ın sözlerine sığınırım" O zaman, hiçbir şey ona zarar vermez. Abdullah bin Amr onları temyiz çağına gelen çocuklarına öğretir, temyiz çağına gelmeyen çocukları için yazıp onların boynuna asardı (Ebu Davııd, Nesâî, Tirmizî).

Okudunuz mu?  Allaha küfür edip tövbe etmek

Ancak bunları istismar edip sanat haline getiren ve saf kadınlarla teşriki mesai edip onlarla haşr ve neşir olmak kesinlikle haramdır. (Günümüz meselelerine Fetvalar ? 2, Yasin Yayınevi, s: 258 )

Okuyup üflemek konusu:

Ayet-el kürsi, felak , nas, fatiha gibi sureleri veya ayetleri okuduğu zaman Peygamberimizin sağına soluna önüne arkasına ellerine ve hasta olan herhangi bir kimseye üflediği hadis kitaplarımızda yazılıdır.
Bunun sebebi insanın maddi hastalıklardan korunmak için maddi tedbirler aldığı gibi manevi ve zararlı şeylerden korunmak için de böyle tedbirler alması içindir. Bizi yaratan Allah Peygamberimiz vasıtasıyla nasıl korunacağımızın yollarından birisini göstermiştir.

Bu konuyu izah eden hadislerden birini açıklamasıyla beraber takdim ediyoruz.

Hz.Aişe (radıyAllahu anhâ) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselam) yatağına girdiği zaman, ellerine üfleyip Muavvizateyn’i ( felak ve nas sureleri) ve kulhüvAllahu ahad’i (ihlas suresini) okur ellerini yüzüne ve vücuduna sürer ve bunu üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman aynı şeyi kendisine yapmamı emrederdi". [Buharî, Fedâilu’l-Kur’ân 14, Tıbb 39, Da’avât 12; Müslim, Selâm 50, (2192); Muvattâ, Ayn t5, (2,942); Tirmizî, Da’avât 21, (3399); Ebu Dâvud, Tıbb 19, (3902).>

Okudunuz mu?  Oturuşlarda kıbleye çevrilen ayak.

AÇIKLAMA:

1- Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in Kur’ân-ı Kerim’i hastalığı sırasında şifa için okuduğu, mevsuk rivayetlerde gelmiştir. Esasen Kur’ân’ın mü’minler için maddi ve manevî şifa olduğu âyet-i kerimede belirtilmiştir: "Kur’ân’dan, iman edenlere rahmet ve şifâ olan şeyler indiriyoruz, O, zâlimlerin ise sadece kaybını artırır" (İsra suresi, 82). Keza: "Ey insanlar, Rabbinizden size bir öğüt ve kalplerde olana bir şifa, mü’minlere doğru yolu gösteren bir rehber ve rahmet gelmiştir" (Yunus suresi,57 ).

Okudunuz mu?  Taharet nasıl alınmalı? Kısaca

2- Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in kendi vücuduna icra ettiği "nefes"in mahiyeti hakkında bilgi vermek için, İbnu Hacer, rivayetin farklı vecihlerini kaydeder. Buna göre, önce ellerini cemeder, sonra ellerine üfler, sonra okur ve okuma sırasında eline üflerdi. İbnu Hacer, bu üflemenin tükrüksüz veya hafif
tükrüklü olabileceğini belirtir. Bu maksadla Felak, Nâs ve İhlas sûreleri okunmuştur.

Meshetme işi, bereket düşüncesiyle yapılmıştır. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselam) ellerini önce başına, yüzüne sürer, ondan sonra elinin yetişebildiği yerlere kadar bütün vücuduna sürerdi. Hz. Aişe der ki: "Resûlullah, kendini götüren hastalığa yakalanınca, ben okuyup üzerine üflüyordum. Kendi elleriyle de vücudunu meshediyordum. Çünkü onun elleri bereket yönüyle benim elimden çok üstün idi". Bir başka rivayette Hz. Aişe meshedip, şifa için dua ederken kendine gelen Resûlullah’ın: "Artık hayır, (şifa değil), Allah’tan Refîk-i A’la’yı istiyorum" dediği belirtilir.

Okudunuz mu?  Rüya tabirlerine bakmak kötü bir şey mi

3- Bazı rivayetler, Kur’ân’dan okuyup nefes ederek tedaviyi Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in ailesi efradına da uyguladığını tasrih eder. Sahabe veTâbi in de aynı tedavi usulüne başvurmuştur. Ulema bunun cevazında ittifak etmiştir.

4- Nefes’i "tükrüksüz hafif üfürük" diye tarifeden Nevevî, rukyede bunun müstehab olduğunu, ulemanın cevazında icma ettiğini belirtir. Hz.Aişe (radıyAllahu anhâ)’ye Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselam)’in rukyede yer verdiği nefes’ten sorulmuştu, şu cevabı verdi: "Onun nefesi, kuru üzüm yiyenin üfürüğü gibi idi, kesinlikle tükrük yoktu.” Kasıtsız olarak nefesle birlikte çıkacak olan rutubetin tükrük sayılmayacağı belirtilmiştir.

Kaynak: Prof. Dr. İbrahim Canan, Kütüb-i Sitte Muhtasarı, 7. cilt, Akçağ Basım Yayın, Ankara, 1988, s. 50-51

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

Doğrusu, öldüren ve dirilten O’dur (Allah’tır) (Necm Suresi, 44)

Okudunuz mu?  (bayanlar bakmasın) günah olur mu

OxyGen`s
Teşekkürler .


ayşe35
@edebiyyetyolcusu

[url]http://www.youtube.com/watch?v=ffLJnf5haoM
[url]http://www.youtube.com/watch?v=VP5zx7n9NNc

Ben tedavi oldum, siz böyle yapıp bilimden uzaklaştırıyorsunuz insanarı.


ebediyyetyolcusu
ayşe35,

biz ne yapıyormuşuz ? Karabasan ile iligili bilgileri Sorularla İslamiyet Editörlerinden alıntı yaparak cevap verdim kendimiz bir şey uydurmadık ! istersen git orayada kayıt ol ve Sorunu sor cevabını alırsın.

Dikkat edersen verdiğim cevaplarda daima Allah’ın ayetlerini delil gösterir kendiliğimden pek yorum yapmam.
Hakkımda sui zanda bulunuyorsun seni uyarırım.

Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır…..(Hucurat Suresi, 12)


rana
bu arada örnek verdiginiz "hoca"lardan videolar güvenilir insanlar değil ayse kardesim, bence itikati tam olan hocalarimizi dinleyin..


ayşe35
yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

@edebiyyetyolcusu benim deyinmek istediğim şey şu du: bu tür hastalıklarını genellikle yazıyorlar, siz de ne güzel dua ve ayet örnekleri vermişsiniz. Doktora gitmeden tedavi beklemek yanlış olur, benim de böyle bir sorunum vardı tabi dua da ettim ama tıbbi destek aldım ve iyileştim.

Okudunuz mu?  Derdime ağlamamdan dolayı Allah bana kızıyor mudur?

Cevabında da karabasan ya da uyku felciyle tanımlayacağımız bir şey göremedim. Tıbbi destek almasını eklemekte çok güzel bir cevap olur dualarla.

@rana Abdülaziz Hoca 40 yıldır sırf okulda bulunmuş. Yaşından fazla ilimle uğraşmış birini direk silmen, kıyamet alametlerinden yanılmıyorsam. Alimlerin değeri kalmamış artık.


@mir
rana kardeş
birçok konuda büyük yanlışları olsa da
verilen videoda Abdulaziz Bayındır doğru söylemiş
cevşen uydurmadır
Resulullah’a iftiradır

ayşe35 kardeş de doğru söylüyor
duanın yanında tedavi de şarttır

ama oxyGen’s iki gündür görüyorsa uyku felci demek için henüz erken olabilir
yani gerçekten sadece dua ile geçebilecek bir şey de olabilir

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde göz çukurlarını yıkamak müstehaptır diyor göz çukuru diye tabir edilen yer tam olarak neresi kaşların..

Yaşar Nuri’yi ise hiç dinlemem


rana
< @rana Abdülaziz Hoca 40 yıldır sırf okulda bulunmuş. Yaşından fazla ilimle uğraşmış birini direk silmen, kıyamet alametlerinden yanılmıyorsam.Alimlerin değeri kalmamış artık. >
Kardesim sadece tavsiyede bulundum, ister tavsiyemi kabul edersiniz ister etmezsiniz o size kalmis, fakat alimlere sizden daha çok deger verdigimden eminim.

Dua ile..

>> forumduasi.com/bizi-ilgilendiren-haberler/89838-yasar-nuri-ozturk-iki-duble-raki-helal.html
>> forumduasi.com/diger-soru-ve-cevaplar-kategorilerin-disinda-kalanlari-bu-bolume-acalim/64568-yasar-nuri-ozturk-un-yorumuyla-namaz-ve-diyanetin-cevabi.html


@mir
< Abdülaziz Hoca 40 yıldır sırf okulda bulunmuş. Yaşından fazla ilimle uğraşmış birini direk silmen, kıyamet alametlerinden yanılmıyorsam. Alimlerin değeri kalmamış artık. >
bunlar dinde delil değildir
Abdulaziz Bayındırın insanı kesinlikle saptıracak
Allah korusun ebedi cehennemlik yapabilecek görüşleri vardır
kendisinden faydalanırken dikkatli olmak lazımdır

aslında bu gibi konularda bir metod geliştirmek lazım anlaşılan
o da şu:
her konuda mümkün mertebe sağlam hocalardan delil getirmek
sağlam hocalardan cevab bulamadığımız konularda isim vererek
bidati az olan hocalardan alıntı yapmak
onlarda da cevab yoksa reklamları olmasın diye
isim dahi zikretmeden bidati çok olan hocaların cevablarından istifade etmek olabilir

Okudunuz mu?  Duyulmayan gıybet

Allahu alem


ebediyyetyolcusu
ayşe35

Verdiğim cevap bir Sorularla İslamiyet sitesinden bir alıntidır.

Hastalığa gelince Allah dilemezse doktorların elinden bir şey gelmez onlar birer vesiledir sadece.

Alemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz. (Tekvir Suresi, 29)

Hastalandığım zaman bana şifa veren O’dur (Allah’tir) (Şuara Suresi, 80)


karabasan öldürür mü, karabasan öldürürmü, uyku felci öldürürmü

Bu kategoride yer alan Neden ramazan bayramı 3 kurban bayramı 4 gündür? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Karabasan ile ilgili sorular ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.