Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:57
sizden0
Abone

Karabasan ile ilgili hadis varmı?

Karabasan ile ilgili hadis varmı?

umutlucan
karabasan ile ilgili hadis varmı?


Cevap: Karabasan ile ilgili hadis varmı?

Hoca
Karabasan kötü rüyadan ibarettir.
Kötü rüyalar ile ilgili hadisler mevcuttur.

Kötü rüyalar hakkında hadisler

7129 – Ebu Hureyre radiyAllahu anh anlatıyor: "Rasulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Rü’ya üç kısımdır: Biri Allah’tan bir müjdedir. Biri nefsin konuşmasıdır. Biri de şeytanın korkutmasıdır. Biriniz hoşuna giden bir rü’ya görecek olursa, dilerse onu anlatsın. Eğer hoşuna gitmeyen bir şey görürse onu kimseye anlatmasın, kalkıp namaz kılsın."

Okudunuz mu?  Göz zinası nasıl olur

7130 – Avf İbnu Malik radiyAllahu anh anlatıyor: "Rasulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Rüya üç kısımdır: "Bir kısmı; ademoğlunu üzmek için şeytandan olan korkulardır; bir kısmı, kişinin uyanıkken kafasını meşgul ettiği şeylerdendir; bunları uykusunda görür; bir kısım rüyalar da var ki, onlar peygamberligin kırkaltı cüzünden birini teşkil eder."
Ravi Muslim İbnu Miskem der ki: "Ben, Avf İbnu Malik radiyAllahu anhe: "Sen, bu hadisi Rasulullah aleyhissalatu vesselam’dan bizzat işittin mi?" dedim. Avf, (iki sefer tekrarla): "Evet! Ben bunu Rasulullah aleyhissalatu vesselam’dan işittim. Ben bunu Rasulullah aleyhissalatu vesselam’dan işittim" dedi."

Okudunuz mu?  İslam dininin ölüye verdiği değer hakkında ayet veya hadis bilen var mı?


Cevap: Karabasan ile ilgili hadis varmı?

Anan
Karabasan hakkında hadis varmış demek


karabasan ile ilgili hadisler, karabasan hadis, karabasanla ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Salavat Toplamak/Dağıtmak Neden Dinimizde Yok? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Karabasan ile ilgili hadis varmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.