Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:12
sizden91
Abone

Göz zinası nasıl olur

Göz zinası nasıl olur

cvallkzs67
Selamun aleyküm birine bakarak göz zinası yaptıgımızı nasıl anlarız ?


Yorum: Göz zinası nasıl olur

Omer Faruk
"Rasûlullah -sallAllahu aleyhi ve sellem-‘e, yabancı bir kadına kasıtsız olarak ani bakış hakkında sordum. Bana, bir daha bakmamamı emretti."

Okudunuz mu?  Şafiiyim Otobüs,tren,uçak ile giderken namaz için kıble konusu

Hadise göre birinci (ilk) bakış, insanın kendi isteğiyle değildir. Dolayısıyla insan bu bakıştan muaf tutulmuştur. Fakat birinci bakışını uzun tutup devam ettirirse, günahkâr olur.

Birinci bakıştan kasıt, şehvet içermeyen asli maksadınızı kendi vicdanınızla belirleyebileceğiniz bakıştır.

İkinci bakıştan kasıt ise bizatihi şehvet kastıyla bakmaktır. İşte Allah’ın "yaklaşmayın" diye nehyettiği zinaya götüren yoldur.

Okudunuz mu?  Gusülden sonra akıntı gelmesi tekrar guslü gerektirir mi?

Selametle…


Yorum: Göz zinası nasıl olur

cvallkzs67
Allah razı olsun hocam ancak benim emin olamadığım nokta şehvetle bakıp bakmadığım malum her yer haram kaynıyor


Yorum: Göz zinası nasıl olur

Omer Faruk
Alimler, SORAN’a şunu derler: "Fetvayı hocaya danış sonra da dön vicdanına danış!" İslam insana doğru yapılması gerekeni söyler ama herkesin şehvet duyduğu şey farklı olabilir. Buna kendin karar vereceksin.

Okudunuz mu?  İntiharı düşünüyorum

Bugün değil dün de, geçmişte de heryer haram kaynıyordu. Dolayısıyla her dönemin, her yaşın kendine göre imtihanı vardır. Bizler günah işlemeseydik, Allah bizlere "tevbe" önermezdi. Hiçbirimiz melek değiliz. Yapmamız gereken "en iyi olmaya çalışmak", yanlış yaptığımızda da "ümitsizliğe düşmeden" tevbe edip yolumuza devam etmek.

Okudunuz mu?  Kaza namazları günlük nasıl kılınır?

Allah’ın üç ismi: Ğafur, Rahman, Rahiym sonsuz bağışlamayı ifade eder. Yeter ki kul vicdanını kaybetmesin, kalbi kararmasın…!

Allah’a emanet olun, Allah’tan emin olun!

Bu kategoride yer alan Birinin taklidini yapmak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Göz zinası nasıl olur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.