Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:12
sizden91
Abone

Birinin taklidini yapmak günah mı?

Birinin taklidini yapmak günah mı?

pars06
Arkadaşlar birinin taklidini yapmak günah mıdır?


Cevap: Birinin taklidini yapmak günah mı?

Hoca
Taklit alay cinsindendir.
Talidi yapan kişi yapılan taklitten hoşlanmıyorsa caiz değildir.


Cevap: Birinin taklidini yapmak günah mı?

silversoul
Kaş goz isareti ile alay edenin vay haline( humeze 104)
bu ayeti ogrendikten sonra tevbe edip gonlunu almali hatasini anlayip helallik almali

Okudunuz mu?  Kadının kocasının özel isteğini geri çevirmesi durumunda ne yapılmalıdır ?

Bir Kişiyi Taklit Etmek Günahmıdır

turk1ye
Selamun Aleyküm.Biliyorsunuz sokağa çıkma yasağı olduğu için fırınlar dışarıda ekmek dağıtıyor.Bağırıyorlar ve ekmek,pide satıyorlar.Önceki gün bir adam pide! pide! diye sürekli durmadan bağırıyordu.Bugünde pide pide diye bağırmaya başladı bende onun gibi pide pide dedim.Ama pişman oldum keşke demeseydim.Bu yaptığım hareket yanlıştı evet ama kul hakkına girdimmi onu merak ediyorum.ALLAH Razı Olsun.

Okudunuz mu?  Fatihanın yerine Ettehiyyatu okumak

LaleKardelen
Bir kişiyi taklit etmek günah değildir. Fakat mekruhtur. Yani dinimiz tarafından hoş karşılanmayan bir davranıştır.


aşkın
• Buluğa ermiş bir gencin ibadetlerinde anne babanın sorumluluğu nedir? Namazlarını kılmıyorsa veya tesettüre uymuyorsa yapmamız gereken sadece nasihat midir? Bazı nehiylerle mecbur mu tutmamız gerek?
• Kulak delmek fıtrata müdahale midir yoksa caiz midir?
• Nisa 97 de yaşadıkları beldede dinlerinin gereğini tastamam yerine getiremediğinden melekler tarafından Allah’ın arzı geniş değil miydi? diye hicret etmediği için cehenneme sürülen insanlar anlatılmakta, bizler de TC’de İslam’ın bazı emirlerini yerine getiremiyoruz mesela maaşlarımız faizli bankalara yatıyor vs. bu durumda o ayetin kapsamına girer miyiz?
• Uykudan uyanınca gusül gerektiren herhangi bir rüya hatırlamayan bir hanım çamaşırında var olan ıslaklığın ihtilam münasebetiyle mi normal akıntı mı olduğunu nasıl ayırt edecek? Gusul gerekip gerekmediğini anlaması açısından.
• Devlet memuru birinin parasına haram karışmaması için dikkat etmesi gerekenler nelerdir? İş saatine riayet vs. biliyoruz lakin amirlerinin lakaytliğından kaynaklanan durumlarda sorumlu müdür? Özel işleri için ınternet kullanımı vs. ye kurumda izin veriliyor ki zaten sınırsız” şeklinde yaklaşım hakka girer mi?
• İslam alay etmek, taklit etmek gibi durumları yasaklamıştır. Lakin taklidi edilen kişi izin veriyorsa da günah olur mu yoksa yasak sebebi insanın izzeti ile alakalı olduğundan izin verilse de günah mı? Aynı durum dedikoduda da geçerli mi yani kişi izin verse de haram mı?
• Bir yörenin halkının taklidini yapmak helal midir? Belli bir kişi değil de tipoloji.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde namazda ellerin bağlanma hali ...

taklit yapmak günah mıdır, taklit yapmak günah mı, birinin taklidini yapmak günah mı

Bu kategoride yer alan Hangi Cemaate Girmeliyim ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birinin taklidini yapmak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.