Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:37

Göz zinası nedir? Cezası zina kadar ağır mıdır? Neler göz zinası sayılır

Göz zinası nedir? Cezası zina kadar ağır mıdır? Neler göz zinası sayılır

helen
Zinâ fiili tektir. Bilinen kötü fiildir, kebâirdendir, yani büyük günahlardandır. O fiilin dışında kebâirden olan zinânın başka çeşidi yoktur.

Göz zinâsı, kulak zinâsı, dil zinâsı, el zinâsı vs. tarzında hadislerde geçen ifâdeler mecâzî ifâdelerdir. Zinâya yol açan haram davranışlar veya, Büyük harama (kebâire) götüren öncü günahlar demektir. Meselâ göz zinâsı, gözle harama bakış mânâsında kullanılmıştır.

Gözü haramda kullanmak elbette haramdır. Bunun cezâsı ve kefâreti, tövbe ve istiğfardır. Allah’a sığınmak ve gözü haramdan korumaktır. Gözün, nefsânî bir hazzın dürtüsüyle kendisine ait olmayana, kendisine helâl olmayana her bakışı haram, yani göz zinâsı kapsamina girer.

Okudunuz mu?  Sevgiliyle yakınlaşma

Cenâbı Hak, gözlerin harama bakışı konusunda bizleri şöyle uyarır:

Allah gözlerin gizlice harama bakışını da bilir, gönüllerin sakladığını da.

Müminlere söyle! Gözlerini haramdan sakınsınlar.

Mümin kadınlara söyle! Gözlerini haramdan sakınsınlar.

Peygamber Efendimiz de (asm) harama bakış konusunda şöyle buyurmuştur:

Yâ Ali Arka arkaya bakma! İlk bakış senin için bağışlanmış ise de, fakat ikincisi senin değildir. Bakışı sürdürmeye hakkın yoktur.

Câbir bin Abdillah (ra): Resûlullaha (asm) ansızın bakışı sordum. Bana derhal gözümü çevirme

Dipnotlar:
1- Mümin Sûresi: 19.
2- Nûr Sûresi: 30.
3- Nûr Sûresi: 31.
4- Tirmizî, Edep, 62; Müslim, Edep, 45; Ebû Dâvud, Nikâh, 43.
5- Tirmizî, Âdâbmi emretti.5

Okudunuz mu?  Allah'a tövbe nasıl edilir

Cevap: Göz zinası nedir? Cezası zina kadar ağır mıdır?

Mehmet
ilk bakış sarbest yani.İkincisi artık olamaz dimi,bu sefer de ilk bakışı uzatır zavallı şöyle yarım saat kafadan bilemedin bir saat.Hadi bakması bir şey değil birde bakması varki sanki kızıl alevden bir ok attığı yrde yanar atan da ama gel gör ki.Baktıranda bir mesele ki bunlarıda burda yazmaktan bıktım.
Kardeşimin ellerine sağlık güzel yazı.


Yanıt: Göz zinası nedir? Cezası zina kadar ağır mıdır?

şaf_ak
Peygamber Efendimiz de (asm) harama bakış konusunda şöyle buyurmuştur:

Okudunuz mu?  Cübbeli Ahmet Hocayı dinlemekte sakınca var mı? Yanlış görüşleri varsa nelerdir?

Yâ Ali Arka arkaya bakma! İlk bakış senin için bağışlanmış ise de, fakat ikincisi senin değildir. Bakışı sürdürmeye hakkın yoktur.

burda ilk bakış günah değilse ilk bakışı uzatayım diye zekice fikirler dolanabilir ama hemen kafayı çevirmek ve bakmamak esastır…

Allah cc razı olsun…


Soru: Göz zinası nedir? Cezası zina kadar ağır mıdır? Göz zinası nedir? Neler göz zinası sa

YaZaROW
Göz zinası harama bakmaktır


konya442
Selamun aleykum

Acil cevap verebilirmisiniz , ben mutfaka elimi yikamaya gittimde ve tam önumde birden ablam varmis , ve icim den bir ses onun avret yerine deydin ve gusül alman lazim , bu vesvese mi yada gusül gerekir daha yenide gusül almistim tam simdide camiye gidecem napsam acaba

Okudunuz mu?  Sakin olmak için ne yapmak lazım?

imam
< Selamun aleykum

Acil cevap verebilirmisiniz , ben mutfaka elimi yikamaya gittimde ve tam önumde birden ablam varmis , ve icim den bir ses onun avret yerine deydin ve gusül alman lazim , bu vesvese mi yada gusül gerekir daha yenide gusül almistim tam simdide camiye gidecem napsam acaba >
ve aleykumusselam.
Hep vesveselerle ilgili sorular sormuşsun.
Bu kötü düşünceler şeytandandır aldırma


bat man
Kardeş Allah’a bol bol dua et
Akşam yatmadan önce ve sabah kalkınca 7 defa ayetel kürsi oku


Kayıtsız Üye
Karim goz zinasi yapti hernekadar inkar etsede ben oyledir ve aylardir pisikolojim bozuldu hergun tartisiyoruz bosanmayi bile düşünüyorum lütfen yardımcı olun neyapmalıyım

Okudunuz mu?  Faul uzatmak günah mı

arifselim
Göz zinası haramdır ve bir çeşit zina gibi günahtır ancak boşanmaya neden olacak bir durum değildir. Ona bunu tekrar etmemesi için söz alabilirsin ve ona nasihat etmelisin.


Sakir
Arif abi haklisin ama ben bu durumu kendime kabullenemiyorum ve aylardir pisikolojim bozuldu doktora gittim ilac tedavisine baslicam benim durumum neolcak bu sitresten nasıl kurtulcam yiprandim agladim ama caresi yok


Kayıtsız Üye
beyler benimde hep po izleysim gelior okulda hocalar daracık şeyler giyiyor dersi dinlerken ister istemez bakıyorum tahtayı yazarken felan ahir zamanda oldugumuzdan dolayı gerçekten çook zor bir şey göz zinası yapmamak lakin Allah için sabır edeceğiz 🙁 Allah razı olsun 🙂

Okudunuz mu?  Akliniza gelen sey Rahmani mi seytani mi, anlamak ister misiniz?

Kayıtsız Üye
Göz zinası şeytanın kirli tuzaklarından biridir önce vesvese verir sonra merak etirir sonra heyacan verir ve şöyle vesvese verir acaba öyle bir şey varmı sonra insanın kalbine zehirli bir ok atar ve insanda merak eder internette takılırken şeytan bir anda onu dürter o da ani panik üzere sapıkça bir şey yazar sonra ne var acaba bu sitenin içinde hafifçe sayfaya bak der sonra çıplak resim gördüyse şeytan bir ok daha atar heyacanlandırır ve cinsel arzuları başlar sonra şeytan vesvese verir o neydi lan ya falan filan merak etirir az bir şey bak sonra kapat insan bir daha bakar ve şeytan o anda manevasını yapar zehirli kombolar yapar insan baktıkça şeytan onu azdırır en sonunda zina yapanları görünce artık çok geç baktın bir kere vesvese verir sonra insan izler şeytan der Rabbin seni bağışlar boş ver izle izle sen sonra insan korkar şeytanda tövbe edersin korkma izle izle ve insan hem el zinası hemde göz zinası işler ve eyer bu kişi dinciyse gusül den sonra tövbe eder ve şeytan yüzünden başı yine dertte olur ve bir Hadisede buyuruluyor bir günahı 3 kere tövbe edip bozanlar kıyamet gününde yalancı olarak gelirler o nun için ne yapmalıyız Rabbimiz den Afına yüce Merhametine Sığıncaz ve güzel ameller işlecez şeytanın tuzağına düşmemek için Bol bol Allah cc zikredcez

Okudunuz mu?  Kayınvalidenin eli öpülür mü ?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm benim başımı ağrıtan bir sorum var biraz takıntı var bende ben işlediğim günahlardan dolayı tövbe edip Allah’tan af diledim namaza başladım Allah kabul etsin inşAllah sonradan kadınların saçının dahi görmek göz zinasına girdiğini öğrendim onun içinde ayrı tövbe ettim. Yalnız namazdan sonra tv izlerken ister istemez gördüm dışarı çıktığımda görüyorum telefonda görüyorum. Şimdi ben tövbe ettim ama gene görüyorum sanki sonu yok gibi bir daha göreceğim diye sürekli aynı şeyi yaptığım için tövbenin kabul olacağından bile emin olamıyorum kendimi çok kötü hissettim. Ayrıca bir sorum daha var tövbe ederken günah belirmemiz gerekiyor mu? Yani belirtmeden de etsek geçerli mi?

Okudunuz mu?  Gıybetten nasıl tövbe edilir?

Ensar
Ve aleyküm selam, sevgili kardeşim kul yanılır, hata eder ancak en önlemi olanı hemen ardından tövbe ve istiğfarda bulunmak tır. Allah cc ye karşı ne günah işleseniz de tövbeden kendinizi mahrum etmeyin. Sizler günlük hayatta başkasının şurasına burasına bakarken yeterki bu bakış kasdi olmasın.
Tövbe ederken günahınızı belirtmeniz ağırlığınızı bildirmeniz daha yerinde olur. Siz yinede her hatanız için yalvarın halis tövbeler edin. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Büyük günahlardan nasıl tövbe edilir?

göz zinası, göz zinasının cezası, goz zinasi buyuk günah mıdır

Bu kategoride yer alan Tavla oynamak günahmıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Göz zinası nedir? Cezası zina kadar ağır mıdır? Neler göz zinası sayılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.