Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm duasının anlamı nedir?

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm duasının anlamı nedir?

DangeR
Soru: La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim ne anlama gelir?

Cevap:
Bu zikrin anlamı şudur:
Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah’ın yardımıyla elde edilir.
Bir kişi bu cümleyi söylediği anda Allah’ım! Senin yardımın olmadan ben hiçbir şey başaramam. Ve senden başka dayanacak hiçbir şeyim yok itirafında bulunmaktadır.

Okudunuz mu?  Niyet edip yapmamak

S.vakfı


Cevap: Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm duasının anlamı nedir?

AKBİLE
bu dua çok hikmetlidir kişi darda kaldınmı sıkıntıya düştümü bu duayı okumalıdır Allahın izni ile dua yardım edecektir Allah sığınmaktan ve ondan yardım dilemekten bahsedilmektedir

Okudunuz mu?  Kapanıp tekrar açılmanın günahı nedir?

la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim anlamı, la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim ne demek, la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim anlamı sorularla islamiyet

Bu kategoride yer alan Ramazan geceleri karı koca ilişkisi serbest midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm duasının anlamı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.