Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:11

Ailem maddi sıkıntı korkusuyla beni evlendirmiyor. Ne yapmalıyım?

Ailem maddi sıkıntı korkusuyla beni evlendirmiyor. Ne yapmalıyım?

DangeR
Soru: Ben 20 yaşında bir gencim. Bir akrabamın kızı ile birbirimizi seviyoruz fakat benim ailem istemiyor. Sürekli bahane buluyorlar. Biraz da maddi korkularından dolayı. Evlendiremeyiz diye. Benim ne yapmam gerekiyor?

Cevap:
Kur’an-ı Kerim’de Allah Teâlâ şöyle buyurmaktadır:
Kaynaşmanız için size kendi cinsinizden eşler yaratıp da aranızda sevgi ve merhamet peyda etmesi de O’nun varlığının delillerindendir. Doğrusu bunda, iyi düşünen bir kavim için ibretler vardır. (Rûm, 30/21).

Okudunuz mu?  Mezarlıktan meyve yenir mi?

Sizden bekârları ve kölelerinizle cariyelerinizden salih olanları nikâh edin. Eğer fakir olurlarsa Allah onları fazl ve keremiyle zengin kılar. Allah vâsi’dir, âlimdir. (Nûr, 24/32).
Ayette de görüldüğü gibi gençleri evlendirme emri, onların velilerine verilmiştir. Sizi evlendirecek olan da ailenizdir. Dolayısıyla onların içinde bulundukları durumu tamamen göz ardı edemezsiniz. Fakat oturun, durumunuzu onlara tüm ayrıntıları ile birlikte izah ediniz. Maddi imkânsızlıkların evlilik engeli olmadığını, olmaması gerektiğini yukarıdaki ayette Eğer fakir olurlarsa Allah onları fazl ve keremiyle zengin kılar. Cümlesi ile belirten Allah Teâlâ’nın bu sözünü onlara aktarın. Ve en kısa zamanda kızı ailesinden isteyerek düğün hazırlıklarına başlayın. Düğününüz oluncaya kadar da sabredin, günaha düşmeyin.
Peygamberimiz de şöyle buyurmuştur:
Gençler! Kimin maddi imkânı varsa hemen evlensin. Kim de maddi imkân bulamazsa (nafile) oruç tutsun. Çünkü oruç, onun için şehveti kırıcıdır. (Buhari, Nikâh, 3; Müslim, Nikâh, 1)
Siz Allah ve resulünün emirlerini yerine getirirseniz Allah da sizin işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Okudunuz mu?  Balık yumurtası helal midir? Balık havyarı yenilmesi dinen caiz midir?

S.vakfı


Cevap: Ailem maddi sıkıntı korkusuyla beni evlendirmiyor. Ne yapmalıyım?

cıvanmert
Mücahid kardeşim paylaşımların çok güzel Allah razı olsun paylaşımların ismin kadar güzelmiş


Cevap: Ailem maddi sıkıntı korkusuyla beni evlendirmiyor. Ne yapmalıyım?

DangeR
Allah razı olsun kardeş o senin güzelliğin

Bu kategoride yer alan Dinen kadının çalışmasında bir sakınca var mıdır? Erkeklerin içinde yanyana çalışması dinen caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ailem maddi sıkıntı korkusuyla beni evlendirmiyor. Ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.