Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Peygamberimizin her davranışı bizim için sünnet midir?

Peygamberimizin her davranışı bizim için sünnet midir?

DangeR
Soru: Peygamberimizin ibadet amacıyla yaptığı davranışlar mı sünnet, yoksa her yaptığı davranış mı bizim için sünnet olur?

Cevap:
Peygamberimizin fiilleri üçe ayrılır:
1. Beşer yani insan olarak yaptığı davranışları. Peygamberimizin bu tür fiilleri usul-ü fıkıh ilminde el-ef’âlu’l-cibilliyye olarak bilinir. Yani onun yediği, içtiği, giydiği şeyler… Bunların hükmü ibâhadır. Yani kişi bunları yapıp yapmamakta serbesttir. Çünkü bunlar Allah elçisinden bir peygamber sıfatıyla değil bir insan olması sıfatıyla meydana gelmiştir. Fakat bir kişi ben Peygamberimize benzemek için onun gibi olmak istiyorum derse niyetindeki samimiyetinden dolayı Allah katında ecre nail olması beklenir.
2. Peygamberimizin kendine has davranışları. Bunlar teheccüd namazının ona farz olması, dörtten fazla kadınla evlenmesi gibi şer’i bir delille belirtilmiş fiillerdir. Müslümanlar, onun bu fiillerini delil olarak alamazlar.
3. Peygamberimizin örnek uygulamaları: Namaz kılışı, oruç tutuşu, haccedişi vs. fiillerine uymak şarttır. Zira o, bu gibi fiilleri kendi heva ve hevesiyle değil; Kur’an’dan çıkardığı hükümlere dayanarak yapmıştır.

Okudunuz mu?  Üzerinde Kabe resmi ve ayet yazılı olan seccadede namaz kılınır mı?

s.vakfı


Cevap: Peygamberimizin her davranışı bizim için sünnet midir?

AKBİLE
peygamberimiz zaten başlı başına örnek alınacak değerli güzel bir insandır fakat o zaten yapılması istenen şeyleri söylemişler nasihatlerini vermişlerdir


peygamberimizin yaptığı her davranış sünnet midir, Peygamberimizin nasihat ettiği Herşey sünnet midir, peygamberimizin her yaptığı sünnet midir

Bu kategoride yer alan Ramazan geceleri karı koca ilişkisi serbest midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin her davranışı bizim için sünnet midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.