Anasayfa
6 Haziran 2023, 15:12
misa00
Abone

Allah Mehdiyi bir gecede ıslah eder hadisini izah eder misiniz?

Allah Mehdiyi bir gecede ıslah eder hadisini izah eder misiniz?

Kayıtsız Üye
‘Allah Mehdiyi bir gecede ıslah eder’ hadisini izah eder misiniz?


Cevap: ‘Allah Mehdiyi bir gecede ıslah eder’ hadisini izah eder misiniz?

ehli-sunnet
Hz. Ali anlatıyor: Hz. Peygamber(a.s.m) şöyle buyurdu: "Mehdi bizden; Ehl-i Beyttendir, Allah onu bir gecede ıslah eder.” (İbn Mace, Fiten, 34) Buradaki ıslahtan maksat, günahlardan uzaklaştırmak değildir. Bilakis, Hz. Mehdi’nin mehdilik görevini yapabilecek yepyeni bir kişiliğe bürünmesi, bir hidayet külçesi haline gelmesidir.

Okudunuz mu?  Makata parmak sokunca gusül abdesti almak gerekir mi

Allah mehdiyi bir gecede ıslah eder, bir gecede ıslah eder, mehdinin ıslah edilmesi

Bu kategoride yer alan Allah'ın varlığına inanmak istiyorum.. bana bir kitap tavsiye eder misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah Mehdiyi bir gecede ıslah eder hadisini izah eder misiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.