Anasayfa
6 Ağustos 2021, 23:52
Risale
Yönetici

Nasip kısmet ne demektir, izah eder misiniz?

Nasip kısmet ne demektir, izah eder misiniz?

Sözlük
Nasip kısmet ne demektir, izah eder misiniz?

Bir işte, insanın kendi iradesini kullanması söz konusu ise bu durumda kısmet ifadesi, Yapılacak çalışmanın sonunda elde edilecek sonuç anlamına gelir. Hiç çalışmadan, Kısmetimde ne varsa gelir demek yanlış bir tevekkül anlayışıdır.

Okudunuz mu?  Eûzü bi-kelimâtillâhi't-tâmmâti küllihâ min şerri mâhalak

Bir de insan iradesinin hiç karışmadığı kısmetler vardır. İnsan olmamız, cinsiyetimiz, falan asırda dünyaya gelmemiz gibi. Bunlarda rıza yolunu tutmak, kadere imanın bir gereğidir. Aksi yola girmek insanı isyankâr etmekten ve ahiretini tehlikeye atmaktan öte bir işe yaramaz.

Bediüzzaman hazretleri: "Herşey kader ile takdir edilmiştir kısmetine razı ol ki rahat edesin" buyurarak kısmete rıza göstermenin ruhen insanı rahatlatacağını ifade etmektedir.

Okudunuz mu?  Sevdiğim insanları kaybetme korkusu çok fazla ?

Genelde kısmet denilince dünyevi makamlar ve servetler ön plâna çıkar. Bu, yanlış olmasa bile, eksik bir değerlendirmedir.


nasip nedir, kısmet ne demek, nasip kısmet ne demek

Bu kategoride yer alan Vesveseden kurtulmanın çaresi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nasip kısmet ne demektir, izah eder misiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.