Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:18
missa06
Abone

Trigeminal nevralji (sinir sıkışması) İçin ne önerirsiniz Tedavisi nedir?

Trigeminal nevralji (sinir sıkışması) İçin ne önerirsiniz Tedavisi nedir?

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm hocam benim 2,5 – 3 yıldır yuzumun sol tarafında diş ağrısı gibi başlayan fakat günden güne artan şimdi ise dayanılmaz bir duruma geldi doktor doktor gezmeme rağmen bir türlü geçmedi. şimdi ise önce Allah"tan sonra sizden medet umuyorum. Allah’a emanet olun


Cevap: Trigeminal nevralji (sinir sıkışması) İçin ne önerirsiniz Tedavisi nedir?

Desert Rose
nevralji demek ; sinir damarı ağrısı demektir.
Sinir ağrısı çok hızlı şimsek gibi hissedilir.
en sık görülen ve tedavisi zor olan nevralji tipi ise ; tıpta "trigeminus nevraljisi" dediğimiz tiptir.
Trigeminal nevralji, direk olarak beyinden çıkan 12 çift sinirden beşincisi olan "trigeminal sinir”in tutulduğu, çok şiddetli ağrılarla seyreden bir hastalıktır. Trigeminal nevralji olabilecek en şiddetli ağrılardan biri olarak bilinir ve otuz yaş altında çok nadir olarak görülür. Hastayı, günlük aktivitelerini, hatta yaşamsal işlevlerini dahi yapamaz duruma getirebileceğinden en kısa sürede tanının konması ve tedavi edilmesi gereken ciddi bir rahatsızlıktır. Buna karşın hastalar genellikle çaresizlik içinde hekimden hekime dolaşır ve bu başedilmesi çok zor ağrılar nedeniyle ümitsizliğe kapılırlar.

Okudunuz mu?  Peygamberlere neden iman etmeliyiz?

Trigeminal nevraljinin en sık sebebi sinirin komşuluğundaki damarsal oluşumlardaki yapısal farklılıklar ve bozukluklardır. Bunun yanısıra kemik yapıdaki farklılıklar, kafa içindeki iyi veya kötü huylu kitleler de trigeminal nevralji nedeni olabilirler.
Ağrı, trigeminal sinirin yayıldığı yüz bölgesinde, kısa süreli (birkaç saniye ile bir-iki dakika arası), tekrarlayan, elektrik çarpması tarzındadır. Genellikle yüzün dış kısmında, ağız içinde ağrının başlamasını tetikleyen noktalar bulunur. Bu sebeple hasta bu bölgelere dokunmaz, dokundurtmaz; yüz yıkama, diş fırçalama, hatta yeme gibi işlevlerden kaçınır.
Trigeminal nevralji çözümü olan bir rahatsızlıktır!
Trigeminal nevraljide hastanın yaşı, sağlık durumu ve altta yatan neden tedavi seçimini etkileyen faktörlerdir. Genellikle ilk basamak ilaç tedavisidir. İlaç tedavisine başlamadan önce hekiminiz bazı kan tahlillerini yaptırmanızı isteyecek ve tedavi süresince de aralıklı olarak bunları tekrarlamanız gerekecektir. Başlanan ilaç dozu ağrınız kontrol altına alınana dek yavaş yavaş artırılacaktır. İlaç tedavisinde dikkat edilecek noktalardan biri de, ilaç dozunuzu hekiminizin önerileri dışında kesinlikle değiştirmemek ve tedaviyi kesmemektir; aksi taktirde ağrınız tekrar ortaya çıkacak ve kontrol altına alınması daha zor olacaktır.
İlaç tedavisi yeterli ağrı kontrolü sağlayamadığında ya da etkisini yitirdiğinde seçilecek yöntemler sinire enjekte edilen "gliserol” ile sinirin iletisinin kesilmesi, "radyofrekans termokoagülasyon” uygulaması ile sinirin ağrıyı ileten liflerinin kontrollü olarak yakılması ya da "mikrovasküler dekompresyon” olarak adlandırılan cerrahi teknik ile beyin sapında sinir üzerindeki baskının ortadan kaldırılmasıdır.

Okudunuz mu?  Başımıza gelmiş kötü olayları anlatmak gıybet olur mu?

Hekiminiz yaşınızı ve sağlık durumunuzu göz önünde bulundurarak sizin için en uygun olan yöntemi belirleyecektir.

ayrıca ağrı merkezlerine ve ağrı okullarına giderek tedavi olmanızı öneririm.

Uzman Dr. Ümit Hazar.

________________________

Allah c.c acil şifalar versin,sıkıntılarını gidersin.


Cevap: Trigeminal nevralji (sinir sıkışması) İçin ne önerirsiniz Tedavisi nedir?

gürsel
ankara da yaşıyorum 15 yıl ara ara gelen kulak dibine beyine doğru çakmalar yaşadım.herbiri korkunçtu bağırıyordum ve kendimi oturduğum yerden karşı taraflara fırlatıyordum kulağımı tutarak .ne oluyor sana dediklerinde o keskin ve korkunç sancıyı anlatmaya çalışırken şüphesiz herkes abarttığımı düşünüyorlardı bunu hissediyordum.kbb doktorlarını gezdim.birkaç nöroloğa gittim.bilmediler hatta ilgilenmediler psikolojiktir diyen nörolog gördüm maalesef…size söyleyeyim tam olarak ne hissettiğimi;sağ kulağımın içine kebap şişini saplayıp çıkarıyorlar sonra yine saplıyorlar her geldiğinde ölüp sancı gittiğinde hayata dönüyordum.2012 de çok sıklaşınca ataklar çaresizlik bana intihar düşündürdü.son çare tandoğandaki magnet tıp merkezini aradım.nöroloğum ayşe hanıma insan evladı bir sekreterin yardımıyla ulaştım.işte şahane doktorumu o gün tanıdım.AYŞE TUNCA Allah ondan razı olsun bu ciddi vakayı tek başına cesurca terddütsüz hemen tedaviye başlayarak onun sayesinde atlatıp buüne geldim çok iyim.çekilen MR IM 2 YIL ÖNCEKİNDEN ÇOK FARKLI TAMAMEN iyileşmişim.dünyaya yeniden beni döndüren doktorumun ise bence eşi ve benzeri yok.

Okudunuz mu?  Evde eksilen yiyeceklerin ve kaybolan eşyaların sebebi ne olabilir ?

Cevap: Trigeminal nevralji (sinir sıkışması) İçin ne önerirsiniz Tedavisi nedir?

Kayıtsız Üye
Benimde 1 senedir trigeminus denilen bir rahatzızlığım var ağrılarım çok şidetli ameliyat oldum ama hala ağrılarım geçmedisağ yüzümde yanıcı batıcı ve zonklama şeklinde ne olur bana yardım edin ne yapmam gerekiyor şimdiden teşşekürler

Okudunuz mu?  Yatarak Kuran okumak ve dinlemek caiz mi?

Kayıtsız Üye
Benimde 6 senedir trigeminus hastalıgım var.İlk basta ilaç tedavisine basladım ama simdi ilaclarda dindirmez oldu agrılarımı .doktor ameliyat olsam bile sürecegini bildirdi be yapacagimi bilmiyorum yardım edermisiniz


Kayıtsız Üye
Allah sifa versin herkese


sermin
Iyi akşamlar ben almanyada yasin bir bayanı bu hastalığa sinir sıkışması 25 yaşında yakalandı şimdi 44 yaşındayım önce Dr ilaç tedavisi uyguladı ilk 4 sene ama ağrilarim hiç dinmek bilmedi hatta dahada şiddetli oldu üç defa amaliyat oldum kulak arkasından sinirlerin kafa tasi ile temasını engellemek için plate koydular faydasını gördüm annemden yeni doğmuş gibiyim ama üç sene sürdü bu sevincim ağrilarim daha şiddetli olarak başladı karmazapin diye bir ilaç alıyorum .Ama şu anda ağrilarim çok daha kötü dayanılarak gibi değil yemek yiyemiyor um azim açamıyorum konuşamiyorum bana lütfen yardım edin .canıma Kıymayı bile düsüyorum

Okudunuz mu?  Görgü kuralları ile ilgili Ayet ve Hadis varmıdır?

Kayıtsız Üye
Ben 4 aydır trigeminal teşhisi ile sağ yüzümde köpek dişimden göz ve şakağıma vuran ağrılarla yaşıyorum. Gittiğim beyin cerrahı ve sair doktorların verdiği ilaçların yan etkileri beni daha çok hasta edip ağrının geçmesine yardımcı olmadı. Nihayet bir romanyalı kadının tavsiyesiyle 5-6 diş sarmısağı ağzıma doldurup bir gün öyle yaşadım. O gün ağrım geçti bir kaç gün devam ettim tamamen geçti. Tabii pis kokmamak için sarmısağı kestim 1 hafta sonra tekrar başladı ara ara sarmısakla idare ediyorum. Sülük tedavisi ve akapunktur önerdiler onları da tek tek deneyeceğim. Hepinize acil şifalar

Okudunuz mu?  Ya Vedud duası nasıl bir duadır, Vedud ismi Kur'an'da geçiyor mu?

Kayıtsız Üye
Herkese geçmiş olsun bende trigeminal nevralji hastasıyım arkadaşin dedigi gibi ağrılar çok fazlaydı sülÜk tedavisi başladım en azından yemek yiyebilir duruma geldim agrilar hafifledi.ama bunu yapan klinik ler var oralara gidin.


Kayıtsız Üye
merhaba
öncelikle herkese büyük geçmiş olsun.bende trigeminal nevralji hastasıyım.ağrı gelince her seferinde dayanması zorlaşıyor.süresi 20 dk dan başladı şimdi 5 saate çıktı.çok prof gezdim cerrahlar amilyat diyor nörologlar sakın ameliyat olma en zor ameliyattır bu ve bu işin ehlide pek yoktur diyor.çok ümitsizim intihar etmekte geçiyor aklımdan bu hastalıktan bir şekilde kurtulan varsa lütfen yazsın.bu derdin dermanı yok mu?

Okudunuz mu?  Dua ederken ısrar etmek... ısrarlı bir şekilde dua edip sonucunu Allaha havale etmemiz gerekir

Kayıtsız Üye
İlaç baslamdılarmı size?bana da 1 ay oldu iac başlandı.epilepsi ilaçları.çok şükür iyiyim.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar trigeminal nevralji hastasıyım tegretol ve cym balta kullaniyordum kullanmayinca yuzumde kasılma oluyordu
Bu nedenle ameliyat oldum ameliyatim 7 saat sürdü. Su an ilac kullnmiyorum kasilma yok yüzümde ama agrilarim devam ediyor
Sizlerde ağrı nasıl bilmiyorum fakat benim basim ve yüzüm de uyusma karincalanma elekriklenme oluyor
Tuhaf olan şu bu agri yüzümde ise elimle yuzume dokununca ağrı geçiyor başımda ise elimi basima koyunca geçiyor
Sizlerde ağrı nasıl benim belirttiğim gibi

Okudunuz mu?  Medineye varamadım ilahisini kim söylüyor?

Kayıtsız Üye
Merhaba,Ben yıllardır çok hafif ataklar geçiriyordum. 6 ay önce sağ köpek dişimin üstünde yüzümde çarpmalar sürekli olmaya başladı.Ve alan sürekli büyüyor.Uzun süren çakma yanma ile ilerleyen ağrıların ardından trileptale başladım. Azaldı çakmalar ama hala var. Yüzden girip sinir tahribatı ile ameliyat önerdiler. Yaptıran var mı?

Okudunuz mu?  Sekerat anında şeytanın hileleri

Kayıtsız Üye
Dr.Emel Gökmen adinda nörolog var dis sorunlarindan kaynaklandığını ama discilerin bunu anladımadigini söylüyor internetten bakabilirsiniz maillere de cevap veriyor muhakkak.


Kayıtsız Üye
Yaklaşık 6-7 yıldır nevralji rahatsızlığı
var. Çok doktora gittim. En son Prof. Dr Nöroloji gittim. İlaçlı beyin MR çektirdim. Doktorum trigeminal değil
Başka bir nevralji rahatsızlığım olduğunu belirtti. Sol kulağımin içi resmen zonkluyor! Allah düşmanıma bile bu hastalığı vermesin. Hayatımı olumsuz etkiliyor.

Okudunuz mu?  Cübbe şalvar sarık takke günlük yaşamda kullanılmasının hükmü nedir?peygamber zamanında ne giyerdi?

trigeminal nevralji bitkisel tedavi, nevralji bitkisel tedavi, yüzde sinir sıkışması

Bu kategoride yer alan Zina eden kadının nikahı düşer mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Trigeminal nevralji (sinir sıkışması) İçin ne önerirsiniz Tedavisi nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.