Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Nisa suresi 140. ayet

Nisa suresi 140. ayet

Muhasibi
O (Allah), Kitap’ta size şöyle indirmiştir ki: Allah’ın âyetlerinin inkâr edildiğini yahut onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, onlar bundan başka bir söze dalıncaya (konuya geçinceye) kadar kâfirlerle beraber oturmayın; yoksa siz de onlar gibi olursunuz. Elbette Allah, münafıkları ve kâfirleri cehennemde bir araya getirecektir.

Okudunuz mu?  Güzel sözler ile ilgili ayetler

Cevap: Nisa suresi 1470. ayet: O (Allah), Kitap’ta size şöyle indirmiştir ki: Allah’ın âyetlerinin inkâr edildiğini yah

Ecrinim
Nisa Suresi 140.
Ayetin Arapçası

وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتَابِ أَنْ إِذَا سَمِعْتُمْ آيَاتِ اللّهِ يُكَفَرُ بِهَا وَيُسْتَهْزَأُ بِهَا فَلاَ تَقْعُدُواْ مَعَهُمْ حَتَّى يَخُوضُواْ فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ إِنَّكُمْ إِذًا مِّثْلُهُمْ إِنَّ اللّهَ جَامِعُ الْمُنَافِقِينَ وَالْكَافِرِينَ فِي جَهَنَّمَ جَمِيعًا
Ve kad nezzele aleykum fîl kitâbi en izâ semi’tum âyâtillâhi yukferu bihâ ve yustehzeu bihâ fe lâ tak’udû meahum hattâ yehûdû fî hadîsin gayrihî, innekum izen misluhum. İnnallâhe câmiul munâfikîne vel kâfirîne fî cehenneme cemîâ(cemîan).


Nisa 140. Ayet kimler için?

Kayıtsız Üye
Yani şimdi insanlar bazen farkında olmadan ağzından bir laf kaçırıyor müslümanlar ama mesela adam namaz kılıyor kaçıyor ona da mı karşı cikicaz veya yanında durmiyacaz mesela ailemde akrabalarımda da bole kişiler var ağızlarından kaçıyor ama ben şimdi nasıl diyim sen dinden cıktın bu sefer küfre düşmemiş ise o laf bana döner ben akrabalarima normal davranmalı miyim

Okudunuz mu?  Felak suresi anlamı ve tefsiri

Yorum: Nisa suresi 140. ayet

ACİLSERVİS
Akrabalarınla uğraşmayı bırak artık. Buda bir davranış şekli olur.


nisa 140, nisa 140 okul

Bu kategoride yer alan Fussilet suresi 34. ayet: İyilikle kötülük bir olmaz, Sen (kötülüğü) en güzel bir şekilde önle. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nisa suresi 140. ayet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.