Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:38
Sure Ayet
Yönetici

Nisa Suresi Örtünme İle İlgili Ayet

Nisa Suresi Örtünme İle İlgili Ayet

Kayıtsız Üye
Nisa Suresi Örtünme İle İlgili Ayetleri paylaşır mısınız Örtünme hakkında kurandan ayetler verir misiniz ?


Cevap: Nisa Suresi Örtünme İle İlgili Ayet

Galus
Nisa süresinde örtünme ayeti geçmez. Ahzap ve Nur süresinde geçer.

bilindiği üzre Örtünme ile ilgili ayet Nur suresinde geçmektedir.

Nur suresi 31.Ayet

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını
korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini
göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar.
Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından,
yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut
erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut
müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış
hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek
çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye
ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki
kurtuluşa eresiniz!

diyanet


Cevap: Nisa Suresi Örtünme İle İlgili Ayet‎

Kayıtsız Üye
Örtünmek Allahın emri ve Nisa suresinde geçmektedir. Örtümüzü İslama uygun örtünelim…


Cevap: Nisa Suresi Örtünme İle İlgili Ayet‎

Kayıtsız Üye
Allahım sen hakkıyla örtülen ve azap gören kadın olmak yerine cennet hatunlarından olmamızı nasip et o günde cümlemizin yardımcısı ol !


Kayıtsız Üye
arkadaşlar lütfen ayet yazın yahu habire Allah bizi affetsin açın ellerinizi huzurunda söyleyin duanızııı….. :/ :I


Kayıtsız Üye
bence örtünmek bizleri için çok iyi ve hz. peygamberimiz bizleri örtümeyin ve acık kalmayacak yerlerim olmaycak dara giyimeyecek

Okudunuz mu?  Doğa ve hayvan sevgisi ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Allah ın emriyle ve hz peygamberimiz örtümek ilgil ayetleri var siz de bakın


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben 13 yaşındayım 5. Sonıfta örtündüm istediğim için heveslendiğim için ardından açılmak istedim ama annem istemedi ve açmamalısın dedi 7 sınıfta yine aynı şekilde düşüncemi soyleyince üzüldü kimde bana açıklığı yakıştırmadı dedilerki sen bunca yıl örttün şimdi açılma komşumuz nisa süresi oku dedi fikrimden vazgeçtim


Kayıtsız Üye
Peki esimiz istiyorsa ne olacak hanimlar ben 2senedir kapaliyim ama busure icerisinde gördüm ki eşim acilmami istiyo ama bunu ima ediyor dillendirmiyor acikcasi bende istiyorum bir inat için kapattim ama geri donemedim ama esiminde beni oyle acik istiyor haa acik derken sadece sacim acik diğer turlu zaten ne dar ne de pantolon giyen biriyim nede makyaj yaparim napmaliyim sizce


Kayıtsız Üye
Zaten örtüyü Allah’ın emri olduğu için değil bir inat üzerine giydiğini ve yine ortamdan dolayı dönemiyorsun. Ne denebilir ki..


Kayıtsız Üye
Bin bir türlü sebep vardır kapanman için sen sadece şükr et bir yol bulursun


Kayıtsız Üye
Kardesim Allah istiyor ayet ve hadisle yapmamiz gerektigi bildirlidi bize .esine anlat bir bayanin ortulu olmasi gerektigini ..Rabbinim emridir dara cekseler acma..


Kayıtsız Üye
Eşim istemiyor diyen kardeşim. Ben isteyerek ve eşimi ikna ederek örtündüm inşAllah. Bol bol dua et eşinin hidayeti için. Başındaki bir örtü parçası değil, bir ayet. Gerçekten gönülden ve sürekli dua edersen Allah yardımcı olur inşAllah.

Okudunuz mu?  100 Sene Okuduklarınızdan Daha Fazla Sevap Kazanmak İster Misiniz?

Kayıtsız Üye
Örtünmek Allahın emridir. Eşiniz eğer açılmanızı ima ediyor dillendiriyor vs içerisindeyse Allah ile bir kavga halindedir. Allah ört diyor eşin aç diyor. Eşinizi tatlı bir dille uyarınız tövbe ettiriniz aksi halde Allah’a ortak koşmuş olur ki bu da çok büyük günahtır.


Kayıtsız Üye
Bence kesinlikle acilma bura ya kadar geldin herkes seni öyle alısttı zaten nefsini yendin kapandın Allah için kapalı dur


Kayıtsız Üye
kardeşim sakın açılma be kocan nede baban istyo diye Allah(cc) ayetinde ne buyuruyo atalarınızın babslarınızın dini üzeri olmayın. cennette yada cehhenemde eşinin sana bir sac teli kadar faydası olmıcak sakın davandan dönme!


Kayıtsız Üye
tüm günahlar neden hep kadın üzerinden götürülüyor. erkeklerin de örtünmesi gerekmez mi?


Kayıtsız Üye
Bakınız bir amel halis ile ALLAH için yapılıyorsa o zaman IBADET olur ancak bu toplum kime tabi olduğunu unutmuş bilmiyor siz TAĞUT nedir bilir misiniz siz tagutun ne olduğunu öğrenin yani imanini gereği tagutu inkar meselesi bakara 256 ondan sonra örtünmek le ilgili ayete bakın inşAllah tagutu inkar etmedikçe beri durmedikca DUSMANLIK gostermedikce namazın orucun ortunmenin ALLAH katında bir değeri yoktur.


Kayıtsız Üye
Allah için kapanmadıktan sonra ne yapayım öyle kapanmayı ??? aklını basına devşir söylediklerini bidaha oku kendinde güleceksin … inat üzerine kapanmakta nedemek ? bu iş cocuk oyuncağımı ?
uzerine toprak atılınca karanlıkta ve daracık mekanda kalınca herşeyden öte amellerinle başbaşa kalınca saçının teline dahi hesaba cekileceksin … ah insanoğlu gerçekten nankördür

Okudunuz mu?  Allah'ın sevmediği kimseler ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Sen Allah’ın dediğini kale almıyorsun da biz sana diyebiliriz ki ne diyen bacim Allah sana onun emri olduğu için kapanmayı basıp etsın


Kayıtsız Üye
Öncelikle bu sizi yaratan varlığın, Allah’ın isteğidir. Sizin çocuğunuz üzerinde, eşinizin sizin üzerinizde nasıl hakkı varsa, istekleri önemseniyorsa eşinizi ve ailenizi, çocuğunuzu yaratan Allah taâlanın hepsinden daha fazla hakkı vardır ve sözü hepsinden daha önemlidir. Siz Allah’ın rızası için değil de farklı şeyler için örtünebiliyor veya açılabiliyorsunuz. Zaten Allah taal’a kendisine bağlı olduğunu söyleyen kişilerden örtünmelerini istemiş. Yani sizin için örtünme farzı yok. Allah taala müslüman(Allah’a teslim olan) hanımlar için bunu istemiştir. Allah taâla sadece baş örtmesinden bahsetmemiştir. Başlarını bütün vücutlarıyla örtmekten bahsetmiştir. Başınızı açtığınızda Allah’ın ayetini başınızın üzerinden kaldırmış olursunuz, örterseniz ayetini başınızın üzerine koymuş olursunuz. Örtünme ayeti ilk indiğinde sahabe hanımlar hurma topluyormuş. Örtünme ayeti onlara ulaştığında hurma topladıkları örtüleri üstlerine örtüp eve öyle gitmişler. Aramızdaki fark bu.
Hem Allah size verdiği eşi sizden istediği vakitte alır,
Eşiniz toprak eltında, mahşerde sizin yerinize hesabınızı taşıyamaz,
Ve o başı Allah verdi, Allah’ın hatırı herşeyden üstündür. Sizin imani konuda zayıfınız var, bu sorunu çözmeniz gerekiyor, örtülü halde kalarak bunu halletmeye çalışın, örtünün altındaki başı doldurun.
Size Feyzullah birışık’ın ‘BİR BAYAN NİÇİN ÖRTÜNMEK İSTEMEZ’ kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  İhlas suresi hastayken okunur mu?

Kayıtsız Üye
arkadaşlar peygamber efendimiz asla böyle konuşmamıştır. bu nasıl bir anlatım kuranda yazan ortadayken köpek sureti ateş ağızdan giriyor arkadan çıkıyor saçından asılıyor yapmayın Allah aşkına. bizim dinimiz hoşgörü sevecen merhametli bir dindir. sahte hadislerle insanları dinden soğutmayın. dini sevdirin. şevkati anlatın merhameti anlatın sevgiyi anlatın. cennetten bahsedin.


Kayıtsız Üye
Galiba kur’anı yine yanlış okuyor bu insanlar, nur düresinin hiç bir yerinde ve kuranda saçınız görünmesin diye bir ayet yoktur, varsa lütfen birileri yazssın, nur sresi 31.’ De çarpıtmayın شعر saç kelimesi yoktur, ziynet ve hal hal demektedirki, dışarı çıkarken kadınların görünen ziynetlerini kapatsınlar, öyle ki ayaklarını vurmasınlar,(ayaklarda olan ise hal hal dir)


Kayıtsız Üye
B. Ey güzel gönüllü CAN dostlar, Ismail Dinçer’in Tevhid-i Kur’AN Mealini lütfen okuyun. Hocamız istenildigi takdirde meali her hangi bir bedel almadan kargoyla gönderecektir. Çünkü Kur’AN ı Kerim de apaçık bildirilmiştir ki ‘ az da olsa hiç bir bedel almayın’ bu bilinçle hazırlanmış bir mealdir. Selametle.


Kayıtsız Üye
Sen kocan istiyor diye düşünme Allâh c.c ne diyor ne istiyor ona bak hanım ablam diyorsun ki dar giymem açık giymem makyaj yapmam bunlar açıldıktan sonra bir süre sonra ihtiyaç duyacaksın demedi deme sen en iyisi açılma belki Allâh c.c seni bununla imtihan ediyor ve aleyküm selam.

Okudunuz mu?  Yalan yere yemin etmek hakkında ayetler

Kayıtsız Üye
Ya ben 15 yaşındayım namaz kılıyorum kur’an-ı kerim okuyorum oruçlar imi tutarım ama bir türlü saçımı kapatamıyorum ne yapmalıyım bana biri yardım etsin lütfen


Kayıtsız Üye
Allahın emri eşinizin emrinden önde gelir..sizinde aslında başınızı açma hevesiniz var..Allahtan korkun..eşinize güzelce anlatın..ayetleri eşinizle beraber okuyun..Bu dünyanın öteside var unutmayın..


Kayıtsız Üye
Esiniz böyle bise ima ediyorsa diyinki ben öldüğüm zaman yanıma kabrime sende gel yerime hesap ver o zaman acılırım bakalım ne dicek esiniz


Kayıtsız Üye
Rabbimin hükmünün çiğnendiği yerde kulun hükmü geçmez kim olursa olsun


Kayıtsız Üye
kardeşim örtünmek Allah’ın emri. bu konuda kararın ve tavrın net olsun.


Kayıtsız Üye
Onceden yazmis oldugunuz bir yaziyi gördüm. Umarim tesetturu terk etmemissinizdir. İnsaAllah hakkiyla ortunenlerden olmussunuzdur. Onemli olan esimizin veya baskalarinin ne dedigi değil elbette Allahin ne istedigidir farzlar konusunda. Cunku biz sonsuz bir hayat için cabaliyoruz. Degmez mi Allah için nefsimizin isteklerinden vazgecmeye… Allah için simsiki sarilalim dinimize.


Kayıtsız Üye
Rabbim ! Bana da örtünmeyi nasip et inşAllah 🙏


Kayıtsız Üye
Bak musluman kardesim bence bu yolda canini verecek bile olsan sakin tesetturunden vazgecme.Kocan değil rabbin seni nasıl gormek istiyor onu dusun.Ayrica bende yakinda kapanacam


Kayıtsız Üye
örtünecekseniz modaya göre değil İslama müslümanlığa yakışacak bir biçimde örtünün

Okudunuz mu?  Vefa ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Selam arkadaşlar diyelimki bir bayan uroloji uzmani dindar ,basortusu takiyor erkek bir hasta yanina gelip, malum yerde rahatsizligim var bu durumda bayan doktor ne yapmali acip bakmasi gerekiyor mudahale ederse gunaha girmis olurmu veya baska bir cevabi olan varmi, islam dini çok kapsamli bir din oldugunu biliyoruz cevap bu durumda ne olur.


mumsema
Müslüman bir kadın doktor, erkek doktor bulunduğu sürece erkeğin avret yerlerini muayene edemez bu günahtır.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar benim yengemin teyzesi var oda Müslüman ama kapanmanın farz olduğuna inanmıyor diyorki ben kuran,ın mealini okudum orda sadece avret yerlerinizi kapatın diyormuş sözde ama benim aklımı çeldi anlamadım daha açık bir ayet varmı mesela kadınlar başlarını örtsünler gibi bir ayet ona göstermek istiyom ama yengem diyo ki üstüne gitme biz bu konularda onunla konuşmuyoruz çünkü biz onu böyle sıkarsak dinden çıkabilir diyor ama o da üzülüyor kadın kendini kandırıyor benimde aklımı çeldi ama ben inanmıyorum kapanmak bir kadına farzdır daha açık bir ayet varmı acaba


bbgbbg
Nur Suresi 31. Ayette Allah(azze ve celle) başörtülerini ta yakalarına kadar salsınlar buyuruyor.

Buyrun burada ayetin 40 tane meali var.Hepsini gösterin.Çok üzerine gitmeyin dinden çıkar diye bir şey yok.Farzı reddetmek zaten sıkıntılı bir durum.Başörtüsü yok demek Kur’andaki ayeti reddetmek demektir.O yüzden siz üzerinize düşeni yapın.Ayrıca Peygamber Efendimiz (sav) döneminde iman edipde kapanmayan kadın varmıymış? Allah(azze ve celle) emretmemiş olsa illaki duyardık kapanmamış sahabe kadınları.

Okudunuz mu?  Tebbet suresi ne için okunur?

arifselim
Kuranı kerimde çok açık bir şekilde örtünme emredilmiştir. ayrıca peygamber aleyhisselam, ashabı ve yüzbinlerce alimler ile milyarlarca müslüman bunu haşa yanlış mı anlamış? Siz görevinizi yapın ona iyilik ve anlayacağı bir dille izah edin. Eğer yinede inkar ediyorsa artık onu Allah’a havale edin. Kuranı kerimde şöyle buyrulmaktadır:

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

Nur suresi 31. ayet


Kayıtsız Üye
Herkes kendi başına hesaba çekilecek eşiniz çok yanlış yapıyor maşAllah size ama şöyle bir şey var kapanmak inat için olmaz kapanmak alemlerin RAB’bi ALLAH için olur.. eşinizede ALLAH hidayet etsin ne güzel kapalisiniz adam kafayimi yemiş


Kayıtsız Üye
ahrette hesabını eşin mi verecek???sen örtünü ,nefsine zor geldiği halde Allah ın emri olduğu için ,onun rızası için takıyorsan ne mutlu sana;eşine gelince evde bakımlı ol ,rahat kıyafetler giy,onun gözüne hoş görün dışarı çıkarken ,bi örtü bir dış giysisi al üstüne,ama tesettüründen vazgeçme

Okudunuz mu?  Felak Nas sureleri okununca büyü bozulur mu?

Kayıtsız Üye
Inandigin Icin değil inat için örtündüysen zaten önemi yok ha açık ha kapalısın ama inanıyorsan abartmadan örtün derim


Fatma aydın
Allah razı olsun bilgi için bugünden itibaren daha dikkat edicem örtüme inşAllah 🙂


Kayıtsız Üye
Ablacım, allah-u Teala kapan dedikten sonra başkalarının sözü bizi ilgilendirmemeli, eşine örtülü durumunu yavaş yavaş alıştırmalısın Allah yardımcımız olsun.


Kayıtsız Üye
Elini vicdanına koy ve elini sıcağa ne kadar tutabiliyorsun bak eğer ateşe dayanabilir isen açıl saçılan yookk dayanamazsan bir daha düşün Allah emri kapanmak iffetini korumak şeytan ilk açtırır sonra dar giyin sonra acık saçık giyin sonra şeytan seni kendine bırakıyor istediğini aldı çünki sonra gitti din gitti iman eyvaaahh


Kayıtsız Üye
Senin Rabbin yani kurallarini koyup senin dunya ve ahiret terbiyeni veren Allah tir O nun örtün emrini birakip esinin emrine uyarsan esini Rab edinmis olursun .yanionu Allah a oryak kosmus olursun.hicbir insan Allah in koydugu hukme baskaldirma yetkisine sahip degildir.bunu yapanlar şirk isleyip müşrik olmuslardr.


Kayıtsız Üye
Slmn aleyküm eşinin açilmasini ima ettiği kardeşim,sen bunu öncelikle Allah cc in emri olduğunu ve buna karşi geldiğinde,Allah cc in gazabinin çok şiddetli olacağini bilmelisin.Allah cc insani imtihan eder ve bu imtihanin karşisinda kulun ne şek,lde hareket ettiğine bakar.namaz kilarak ve sabrederek Allah cc tan yardim dileyiniz buyuruyor ve sabredenlere müjdele ayeti bize sikintimizin sonrasindaki ferahliği anlatiyor.kimbilir senin Allah in emrini yerine getirmek için bu kapanmaya devam edişin eşinin islamla şereflenmesi olacak belki de dua ile

Okudunuz mu?  Uyuşturucu ile ilgili Ayetler nelerdir verir misiniz?

Kayıtsız Üye
Arkadaşım saçtan bahsetmemiş ayette öyle bir kelime yok varsa gösterin demişsin sadece ziynet geçtini söylemişsin orada baş örtünüzü yakalarınıza kadar salın diyor alemlerin rabbi olan Allah baş örtüsü ayak altina kapanmiyor deyilmi başımîzın üzerine kapanıyor başımızın üzerindede saç var sana ille saç yazan ayetmi yazılsın Allah islah etsin


Kayıtsız Üye
ya bana soracak olursanız acılmayın bir inat için bile olsa örtü güzel bişey ben babam istediği için örtündüm bir zaman sonra babam için olan örtünmem ALLAH korkusu ve sevgisine dönüştü seninde ilerde öyle olur ki kimse senin yerine cehennem ateşine anlamaz bu kişi kocan olsa bile kendini kurtarma gayretinde bulunacak


Kayıtsız Üye
örtünmek ALLAH emrettiği için vardır ALLAHIN RIZASINI KAZANMAK İSTEYEN ALLAH İÇİN ÖRTÜNÜR ALLAHTAN KORKAR ÖRTÜNÜR KOCA İSTEDİ DİYE AÇILMAZ BİR KADININ MESULİYETİNİ O KADINLA BİRLİKTE KOCASI DA ALIR.


Kayıtsız Üye
Ben bu mealden istiyorum. çünkü diyanet dahil diğer mealler beni ve aklımı yeterince doyurmuyor.
İtikadım sonsuz, amelim tam, acziyetim zirvede.
27 yıldır ilim karıncalığı ve ilim talebeliği mesabesinde ilim tahsil ediyor, halife şuuru ve sorumluluğu dairesinde de emri bil maruf, nehyanil munker yapıyorum. örnek hal dili ve teslimiyetle de öğrendiklerimi yaşıyorum.
Ama aklım bir çok şeyi benimsemiyor. Zira din; akıl dinidir, şuur dinidir, idrak dinidir ve ruh dinidir.
Adil-i mutlak ve müşfik-i mutlak olan cenab-ı hakkın mukaddes kitapta, birilerinin anladığını ksatetmediğine amentüye inandığım gibi inanıyorum. İman hakikati ve naslar hariçinde, dini terminoloji, itikadi yaşayış, içtihad, ittihadı meseleler ve kullanılan dilin içtihada ihtiyacı var kanımca.
Enaniyetten uzak masum bir tespitle, toplumun önüne geçtiğimiz vaki. Ancak ilmi olgunluk noktasında tam tekamüle eriştiğimde ben de bir meal ve tefsir yazmak arzusundayım. çünkü dini en doğru ve güzel şekilde anlatıp, çok daha fazla din muntesibi kazandırmak istiyorum muttakiler kervanına.
Bu anlamda hiç karşılaşmadığım tevhid-i kur’an ı okumam gerek.
Barış birtanır

Okudunuz mu?  Hz.Muhammedin peygamberlik görevleri ile ilgili ayetler nelerdir?

örtünme ile ilgili ayetler, örtünme ayeti, örtünme ayetleri

Bu kategoride yer alan Aşerei mübeşşere ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nisa Suresi Örtünme İle İlgili Ayet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.