Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:41
Sure Ayet
Yönetici

Vefa ile ilgili ayetler

Vefa ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Vefa ile ilgil ayetlere ihtiyacım var bana Vefa hakkında ayeti kelimelere örnekler verir misiniz ?


Cevap: Vefa ile ilgili ayetler

Hoca
Vefa / Verilen Söze bağlı kalmak Ayetleri

2. Sure (Bakara Suresi), 40. Ayet
Ey İsrailoğulları ! Size verdiğim nimeti hatırlayın. Bana verdiğiniz sözü yerine getirin ki ben de size verdiğim sözü yerine getireyim. Yalnız benden korkun.

Okudunuz mu?  Sad Süresi Nüzul Sebebi

2. Sure (Bakara Suresi), 80. Ayet
Bir de dediler ki: "Bize ateş, sayılı birkaç günden başka asla dokunmayacaktır." Sen onlara de ki: "Siz bunun için Allah’tan söz mü aldınız? -Eğer böyle ise, Allah verdiği sözden dönmez-. Yoksa siz Allah’a karşı bilemeyeceğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz?"

Okudunuz mu?  Kuranda arkadaş ayetleri, arkadaş ile ilgili ayetler

3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 75. Ayet
Kitap ehlinden öylesi vardır ki, ona yüklerle mal emanet etsen, onu sana (eksiksiz) iade eder. Fakat onlardan öylesi de vardır ki, ona bir dinar emanet etsen, tepesine dikilip durmadıkça onu sana iade etmez. Bu da onların, "Ümmîlere karşı (yaptıklarımızdan) bize vebal yoktur" demelerinden dolayıdır. Onlar, bile bile Allah’a karşı yalan söylerler.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed'in Kur'an-ı Kerim'de adının geçtiği ayetler nelerdir?

3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 76. Ayet
Hayır! (Gerçek, onların dediği değil.) Kim sözünü yerine getirir ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsa şüphesiz Allah da sakınanları sever.

5. Sure (Mâide Suresi), 1. Ayet
Ey iman edenler! Akitlerinizi yerine getirin. İhramlı iken avlanmayı helâl saymamanız kaydıyla, okunacak (bildirilecek) olanlardan başka hayvanlar, size helal kılındı. Şüphesiz Allah istediği hükmü verir.

Okudunuz mu?  Tevbe Suresinin Besmele ile Başlamamasının Hikmeti Nedir ?

6. Sure (En’âm Suresi), 152. Ayet
Rüşdüne erişinceye kadar yetimin malına ancak en güzel şekilde yaklaşın. Ölçüyü ve tartıyı adaletle tam yapın. Biz herkesi ancak gücünün yettiği kadarıyla sorumlu tutarız. (Birisi hakkında) konuştuğunuz zaman yakınınız bile olsa adil olun. Allah’a verdiğiniz sözü tutun. İşte bunları Allah size öğüt alasınız diye emretti.

Okudunuz mu?  Kur'an'da şeytan taşlama ile ilgili ayetler var mıdır?

8. Sure (Enfâl Suresi), 72. Ayet
İman edip hicret eden ve Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenler ve (muhacirleri) barındırıp (onlara) yardım edenler var ya, işte onlar birbirlerinin velileridir. İman edip hicret etmeyenlere gelince, hicret edinceye kadar, onların velayetleri size ait değildir. Eğer din konusunda sizden yardım isterlerse, sizinle aralarında sözleşme bulunan bir kavme karşı olmadıkça, yardım etmek üzerinize borçtur. Allah yaptıklarınızı hakkıyla görendir.

Okudunuz mu?  Miladi takvimin aylarının süresi

8. Sure (Enfâl Suresi), 73. Ayet
İnkar edenler de birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunların gereğini yapmazsanız yeryüzünde bir karışıklık ve büyük bir bozulma olur.

9. Sure (Tevbe Suresi), 1. Ayet
Allah ve Resûlünden,kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere bir ültimatomdur:

9. Sure (Tevbe Suresi), 2. Ayet
Yeryüzünde dört ay daha dolaşın. Şunu bilin ki, siz Allah’ı âciz bırakacak değilsiniz; Allah ise, inkârcıları perişan edecektir.

Okudunuz mu?  Yasin suresi'ni cuma günü okumanın fazileti hakkında bilgi verir misiniz?

vefa ile ilgili ayetler, vefa ile ilgili hadisler, vefayla ilgili hadis

Bu kategoride yer alan Okumakla ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vefa ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.