Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:36
missa8
Abone

Sadakat vefa ile ilgili hadisler

Sadakat vefa ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Sadakatin bir mümin için önemi nedir vefanın dinimizdeki önemi nedir


Cevap: Sadakat vefa ile ilgili hadisler

Şema
Vefa ile ilgili hadis

Bize Sehl b. Hammâd rivayet edip (dedi ki), bize Şu’be, Ebu Bişr’den, (O) Saîd b. Cübeyr’den, (O da) İbn Abbas’tan (naklen) rivayet etti ki, bir kadın hacca gitmeyi nez-retmiş, sonra (bu nezir haccını yapamadan) ölmüştü. Bunun üzerine kardeşi Rasulullah’a (SallAllahu Aleyhi ve Selîem) gelip bunu sormuş, Ra-sulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) de ona; "Onun bir borcu olsaydı, onu öder miydin?" buyurmuştu. O; "evet" demiş, (Rasulullah da); "O halde Allah’a hakkını ödeyin. Çünkü Allah Azze ve Celle, vefa gösterilmeye daha lâyıktır" buyurmuştu.(İbn Abbas) dedi ki, bunun üzerine (kardeşi) onun yerine oruç tutmuştu.

Okudunuz mu?  Hz.Muhammedin doğduğu çevrenin dini sosyal ve ekonomik özellikleri nelerdir

Sadakat (doğruluk) hakkında hadis

Bize Osman b. Muhammed haber verip (dedi ki), bize Cerir, İdris el-Evdi’den, (O) Ebu İshak’tan, (O da) Ebu’l-Ahvas’tan (naklen) rivayet etti ki, Abdulah, sözü Hz. Pey-gamber’e (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) nisbet ederek şöyle dedi: "Hiç şüphesiz rivayetçilerin en kötüleri, yalan rivayet edenlerdir. Yalan ne ciddiliğe, ne şaka yapmaya elverişli olur. İnsan, çocuğuna söz verip de sonra onu yerine getirmemezlik etmez. Muhakkak ki doğruluk, iyiliğe götürür; iyilik ise gerçekten Cennet’e götürür. Şüphe yok ki, yalan haktan ayrılmaya götürür. Haktan ayrılmak ise, şüphesiz (Cehennem) ateşine götürür. Gerçek şu ki, doğru sözlü olan için; "doğru söyledi, sözünde durdu" denir. Yalancı için ise, "yalan söyledi, sözünde yalancı çıktı" denir. Şüphe yok ki, insan doğru söylemeye devam eder, nihayet Allah katında, "sıddik = sözü ve işi hep doğru olan, doğruluktan hiç ayrılmayan kimse" diye yazılır. însan yalan öylemeye devam eder, nihayet Allah katında, "kezzab = çok yalan söyleyen, işi gücü hep yalan olan kimse" diye yazılır." O (yani Hz. Peygamber [SallAllahu Aleyhi ve Sellem]) bize şöyle buyurdu: "Size (asıl) iftiranın ne olduğunu haber vereyim mi? Şüphesiz o, insanların arasını bozan söz taşıyıcılığıdır!"

Okudunuz mu?  İslam dininin evrensel öğütleri nelerdir

vefa ile ilgili hadisler, sadakat hadis, vefa ile ilgili hadis

Bu kategoride yer alan Adak kesmeyi ertelemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sadakat vefa ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.