Anasayfa
13 Aralık 2023, 19:26

İçinde kuran olan telefonla tuvalete girmek

İçinde kuran olan telefonla tuvalete girmek

Desert Rose
İçinde kuran olan telefonla tuvalete girmek caizdir yalnız telefon ekranı kapalı olmalıdır.
bütün fıkıh kitaplarında ayet esma yazılı kolye kapalı olursa fetva verilmişti aynı şekilde cep telefeonu kapalıysa çoğu hoca da buna kıyas ederek caiz demişlerdir.


günah olamasada çokta doğru kabul edilemez ayrıca telefonun tuvalette ne işi var sağlık açısındanda uygun değil en iyisi buralara telefonla girmemek

AKBİLE
günah olamasada çokta doğru kabul edilemez ayrıca telefonun tuvalette ne işi var sağlık açısındanda uygun değil en iyisi buralara telefonla girmemek

Okudunuz mu?  Adak etinden kardeş yiyebilir mi?

Yorum: İçinde kuran olan telefonla tuvalete girmek

Hoca
Arap İslam alimleri de Kur’an yüklü telefonla kapalı olması şartıyla girilebilecek konusunda hepsini fetvası var fetvanın nedeni Kuranı Kerim’den sayılmaması ve kaybolma tehlikesi


Telefonda Kuran

orienbaris
Selamın aleyküm. Benim sorum şöyle ; gün içerisinde her an bulduğum boşluklarda kuran okumak istiyorum. Bir sayfa bir ayet… Ne kadar olursa. Kulağımı gözümü gereksiz şeylerle meşgul etmek yerine kuranla meşgul olmak ve okuma hızımı artırmak amacım. Bu amaçla bir uygulama aracılığı ile kuranın tamamını telefondan okuyorum. Fiziki bir kitaptan değil. Ama yine de telefonu cebe koymak veya af buyurun tuvalete girmek gibi sebeplerin sakıncalı olup olmadığını bilmiyorum. Yani o telefon elimde veya cebimde olarak tuvalete girmek yada bel seviyesinin altında kalan bir cebe koymak günah olur mu?

Okudunuz mu?  Erkeklerin elmacık kemiği üzerindeki kılları cımbızla alması caiz midir?

Omer Faruk
Sevgili kardeşlerim,

Kur’an hayat kitabıdır. Biz abdesti farz olduğu için değil saygı gereği alıyoruz. Zaten Rasulullah’ın döneminde Kur’an iki kapak arasında bir kitap değildi. Dolayısıyla Rasulullah’ın hiçbir şekilde Kur’an’a abdestsiz dokunulması ile ilgili bir yasağı yoktur. Aynı şekilde Kur’an’da delil olarak gösterilen ayetin ise Kur’an’a abdest ile dokunulmasına dair bir bağlantısı yoktur. Hem inzal sebebi hem de bağlamı buna uygun değildir.

Okudunuz mu?  Gusülde burna su çekme vesvesesi

Kitap ile telefon arasındaki tek fark, birinde Kur’an’ın anlamı, MÜREKKEP ve KAĞIDA yüklenmiştir, diğerinde DİJİTAL DEVRELERE yüklenmiştir. Dolayısıyla Kur’an’a ulaşımı engelleyecek her türlü fetva Kur’an’ın ruhuna aykırıdır. Kur’an hayatımızda kullandığımız diğer kitaplardan çok daha fazla yer almalıdır. Hatta öyle kullanmalıyız ki tıpkı yeni aldığımız bir elektronik aletin kılavuzu gibi.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan bebek emzirilirmi

Kur’an bizim kullanma kılavuzumuz. Güzel olanı abdest almak ama abdest almaya imkan ve zaman yoksa çok rahat Kur’an’dan faydalanabiliriz. Ayrıca Kur’an ile heryere girilir. Çünkü Kur’an’ın kutsal olan yönü kağıdı ve mürekkebi değil taşıdığı anlamıdır. Anlamını ayaklar altında çiğneyenlerin Kur’an’ı başları üstünde gezdirmelerinin hiçbir sevabı ve anlamı yoktur.

Okudunuz mu?  Erkek çoçuk olması için ne yapmalı

Selametle kalın, Kur’an ile kalın…


Kayıtsız Üye
Ve abi, çok tuhaf ve değişik bir konu benimde sorum değil arkadaşın. Bana diyoki; ben wcde telefonu kullandım. Social mediaya girmiş İnstagrama. Ama birden bir ayet/hadis (ikisinden biri hatırlamıyorum) paylaşımı çıkmış. Arkadaşım farkında olmadan açmış bunu. Ama sonradan aklına gelmiş wcde olduğu. Bilmeyerek değilde bilerek yapsaydı bu küfürmü/harammı olurdu (bende benzer bir olay yaşadım daha önce).

Okudunuz mu?  Türkçe Kuran okumak günah mı?

Çok değişik bir konu ben wcde telefonu kullandım. Social mediaya girmiş İnstagrama. Ama birden bir ayet/hadis (ikisinden biri hatırlamıyorum) paylaşımı çıkmış. Arkadaşım farkında olmadan açmış bunu. Ama sonradan aklına gelmiş wcde olduğu. Bilmeyerek değilde bilerek yapsaydı bu küfürmü/harammı olurdu? Mesela tuvalete ihtiyacını gidermek için girse wcye. Ve telefona girse. Sonra birden aa brn face girim dese. ama ayetlerin çıkacağını bilerek ozaman ne olur?

Okudunuz mu?  Saça hint kınası yakmak günah mı

yani iki sorum var.

1. Tuvalette telefonda kuran açmak harammı?

2. Tuvalette kuranla girmek haram mı?


Omer Faruk
Lütfen yukarıdaki yorumu okuyunuz, sorunuzun cevabı orada var.


Telefonda Kuran okumak tuvalet, Tuvalette Telefonda , Lavaboda Besmele

Bu kategoride yer alan Domuz derisinden eşya kullanmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçinde kuran olan telefonla tuvalete girmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.