Anasayfa
2 Ağustos 2021, 19:26

Çıplak ayakla namaz kılmak

Çıplak ayakla namaz kılmak

Desert Rose
SORU: Hocam çıplak ayakla namaz kılmaz caiz midir? Mescid’de namaz kılarken bazı kişiler duaları veya niyeti sesli alıyorlar bu da başka ibadetini yapan insanların dikkatini dağıtıyor. Bu durum caiz midir?
CEVAP: Namazda örtülmesi şart olan organlar arasında ayak yoktur: Çorapsız ayakla namazın hiç bir sakıncası yoktur. Ancak camilerde namaz kılarken, umumun rahatsız olmayacağı şekilde camilere girmek Müslüman inceliklerindendir. Aynı şekilde sesli okumak da böyle anlaşılmalıdır: Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Hamile bir kadın türbeye giderse çocuğunda ben çıkarmış. Doğru mu?

Nureddin Yıldız


Cevap: Çıplak ayakla namaz kılmak

AKBİLE
aykların çıplak olmaması giyilmesi takvadandır daha çok saygı daha çok ibadete önemdir bu şekilde düşününce ibadetten daha çok feyizde alınacaktır


Yorum: Çıplak ayakla namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm öncelikle sadece hanefi anlatımı yanlış ayrım gibi oluyor şafiîler içinde yazılması iyi olurdu. Çorap ve çorapsız namaz kılmaya gelince mantık ile bakılınca bile çorapsız kılmak daha güzel bunun saygı edeple bir ilgisi yok saygı edep dilden bozulur ayaktan dil. Gelelim corap meselesine her gün lavaboya giden çok kişi dikkat etmiyor ve su damlaması gibi damlama oluyor coraplarina ve çorabı uygunsuz kalıyor namaz için. Onuda gectim evin içinde coluk çocuk veya namaz kılmayalar bastıkları yerlere veya vabayoda dikakt etmiyerek çıkıyor evin içinde dolaşıyorlar namaz kılan kişide bastıkları yere basıyor buda çorabın kirlenmesi oluyor. Kısaca insan işten çıkar çorabı kirlidir kokar falan filan bu nedenle herkes corap giyiyor düşüncesiyle camiye gitmez naması geçer çorapsız kılmak iyi dil diyenler yüzünden. O yuzden bence çorapla namaz kılmayı gelenek yapmış insanların zihnine oturtmuş birileri halbuki çorapsız daha güzel ve daha temiz. Burda yapılan en kötü yanlış peygamber efendimizin sünnetini yok etmek oluyor yapmayın böyle ayaklarında hastalık yoksa çorapsız namaz en güzeli çünkü sürekli namaz kilanın ayaklarıda kokmaz ama sürekli corap degistirsede giydiyi sürekli ayakkabı kokabilir. Bence çoraplı çorapsız kimse bu konuda çorapsız namaz kulakları uyarmasın hastalık diyorlar aldığımız havada bile kirlilik var hasta yatağında can çekişince bile namaz kılan insanlar varken bir hastalık için peygamber efendimizin sünnetine uymamak onu yok saymak bence en kötü düşünce ve davranış oluyor

Bu kategoride yer alan Trans yağlar helal mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çıplak ayakla namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.