Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Trans yağlar helal mı

Trans yağlar helal mı

Hoca
"Trans yağ" içeren gıdalar caiz mi haram mı

Trans yağlar hayvansal yağlardır. Yenmesi helal olan hayvanlardan yapılanı helal, domuz gibi necis olan hayvanlardan yapılanı da haramdır.
Trans yağ içeren bir ürüne haram diyebilmek için içeriğindeki yağın domuz yağından üretildiğini bilmek gerekir.
Alacağınız ürünün helal gıda sertifika almış olmasına dikkat edin.

Okudunuz mu?  Ezan okunurken namaz kılmak

Trans yağlar helal mı

___________________alıntı yazı ________________

TRANS YAĞ DOMUZ YAĞI MIDIR?

Trans yağlar bitkisel veya hayvansal yağlardan oluşabilir. Hidrojenleşme süreci doymamış yağlara hidrojen atomu ekleyerek çift bağları ortadan kaldırmak ve yağları kısmî ya da tamamen doymuş yağ hâline getirmektir. Bu yağlar bitkisel veya hayvansal olabilmektedir. Yani domuz yağı diyebilmek için kaynağının belirtilmiş olması gerekir. Trans yağlar doğal olarak da birkaç durumda ortaya çıkabilir: Trans yağ içeren vaksenil ve konjuge linoleil (KLA), gevişgetirenlerin et ve süt ürünlerinde doğal hâlde eser miktarda bulunabilir. Bitkisel yağlar da aynı işlemle trans yağa dönüştürülebilir. Birçok ürünün içerisinde bitkisel veya nebati yağ şeklinde belirtilir.

Okudunuz mu?  Metin ismi çocuklara konulabilir mi? Anlamı nedir

TRANS YAĞ HELAL MİDİR?

Helal yağlardan yapılmış bile olsa trans yağlara bazı helal sertifikalama firmaları sağlığa ciddi zararları olduğu için sertifika vermemektedir. Domuz yağından veya helal kesim olmayan hayvandan mamul ise helal değildir.


Trans yag haram midir mumsema

Bu kategoride yer alan Dinimizde evlatlık var mıdır, evlatlığa miras düşer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Trans yağlar helal mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.