Anasayfa
7 Haziran 2021, 18:14
fikih
Abone

Şafiiler cemaatle namazda neden imamdan sonra selam veriyorlar?

Cevap: Şafiiler cemaatle namazda neden imamdan sonra selam veriyorlar?

arifselim
Hanefilerden farklı olarak şafii mezhebi imamla birlikte namaz kılarken imamla birlikte selam verilmez hemen imamdan sonra selam verilir. Bunun nedeni ise İmamın sehiv secdesi yapma ihtimali olmasından dolayıdır. Şayet imam namazda yanılmış ve sehiv secdesi yapacaksa cemaat namazdan ayrılmadan imamla birlikte sehiv secdesi yapmış olur. Bu nedenle cemaatle namazda Şafiiler selamı geciktirir.

Okudunuz mu?  Borç para ile veya kredi kartı ile adak kurbanı kesilir mi?

Cevap: Şafiiler cemaatle namazda neden imamdan sonra selam veriyorlar?

mfcanbaz
Bilgilendirme için Allah Razı Olsun


Cevap: Şafiiler cemaatle namazda neden imamdan sonra selam veriyorlar?

necati tufan
Allah razı olsun ılmınız daım olsun


Cevap: Şafiiler cemaatle namazda neden imamdan sonra selam veriyorlar?

İslamAşığı
Ben de bugün bizim mahalledeki camiiye gittim ve şafii camisiydi. Yıllardır kıldığım namazı sorgulattılar bana. Çünkü koca camide sadece ben sağa doğru selam verdim. Birkaç küçük ayrıntı daha var hanefilikle. Bir daha tövbe şafi camisine zorda kalmazsam gitmem.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken boğaza su kaçarsa gusül bozulur mu

gtas543
Değerli bir hocamdam öğrenmiştim oda şu şekilde izah etmişti şafi meshebinde ilk selamda namaz terk ediliyormus hanifi meshebinde ise imamın ikinci selamında namazdan terk edilir imamdan önce namazdan terk edilmemesi için şafi bireyler imamın namazı terk ettiği ikinci selamı bekler ve imamdan sonra namazdan terk eder

Okudunuz mu?  Gerçek Mehdinin Alâmetleri‏

Kayıtsız Üye
Kardesim ben safii yim ve yıllardir senin bir kere yasadigin seyi yasiyorum
Boyle seyleri kafamiza takmamak lazim


şafiiler neden imamdan sonra selam verir, şafiler neden imamdan sonra selam verir, Şafiiler neden geç selam verir

Bu kategoride yer alan Tıval-i mufassal, Evsat-ı mufassal, Kısar-ı mufassal sureler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafiiler cemaatle namazda neden imamdan sonra selam veriyorlar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.