Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:08
sizden4
Abone

İmamdan önce selam vermenin hükmü

İmamdan önce selam vermenin hükmü

musab
hanbeli,şafi,malikide bilerek imamdan önce selam vermek namazı bozuyormuş.bu kural tahiyyat okuyacak miktar oturmadan mı selam vermekte geçerli,yoksa tahiyyatta okusan,salavatda okusan imamdan önce selam verirsen namaz bozulurmu?
2.imamdan önce selam verdik ve 3 mezhebe göre namaz bozuldu diyelim imamla tekrar selam versek 3 mezhebe göre kurtarmıyormu.
3.hanefide imamdan önce selam vermek bozmaz diye biliyorum.ama tabi tahiyyat miktarı oturduysak.doğrumu?
4.imamla beraber selam vermekte 3 mezhepte bozuyormuş.bu mezheplere göre imamla selam vermenin ölçüsü nedir.imam sola selam vermeden sen sağa verirsen bozulur gibi??
5.şafide imamdan sonra selam vermek sünnet ise nasıl imamla beraber selam verince namaz bozuluyor.bu iki hüküm birbirine ters düşüyor

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde Cuma Namazının Sıhhat Şartları

Cevap: Imamdan önce selam vermenin hükmü

DemiR
Muktedî son oturuşta, Tahiyyât’ı okuduktan sonra, imamın selâmını beklemeden selâm verebilir. Fakat bu davranış, vacip olan mütâbaatı terketmek anlamına geldiği için böyle yapması mekruh olur.
Türkiye Diyanet Vakfı İlmihali

bu konudan yararlan: forumduasi.com/namaz-hakkkinda-soru-ve-cevaplar/253672-cemaatle-namaz-kilarken-imamdan-once-selam-vermek-namazi-bozar-mi.html#post895971

Okudunuz mu?  Kur an'a göre ergenliğe giren birisi çocuk mudur ?

Cevap: Imamdan önce selam vermenin hükmü

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun faydalı bilgiler verdiniz. Sayenizde bu konuyu öğrenmiş oldum.


Yorum: İmamdan önce selam vermenin hükmü

Kayıtsız Üye
Bilerek vacibi terketmek namazı bozmaz mı? İmamla hareket etmek vacip ise ve imamdan önce namazı nasıl bitirirsiniz? Hem unutarak bile vacibin terki sehiv secdesi gerektirir. Lütfen bilgileri kontrol ediniz.

Okudunuz mu?  ALLAH kendisi için bir haramdan vazgeçen kuluna daha hayırlısını verir hadisini açıklarmısınız

Şem’a
İmam şafi ye göre namaz geçelidir Hanefi mezhebine göre zaten yukarda diyanet ilmihalinden aktarılmış


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm tahiyyatta iken imam sağa selam verdikden sonra sola selam verirken ben yanlıslıkla imamdan önce tahiyyatı bitirdim yani sola selam vermeyi erken bitirdim. Namaza bir zararı varmıdır ?

Okudunuz mu?  Schumann Rezonansı 13 hertz ne demek?

Ebû Mansur
Tahiyyatı(Ettehıyyatü) okuyacak kadar otrumak, namazın farzının yerine gelmesi demektir. Bu nedenle tahiyyatı okuduktan sonra imamın selamını beklemeden selam verip namazdan ayrılan kişinin namazı keraheten caizdir.


mum
imamdan önce selam vermek Namazı bozmaz, namaz geçerlidir ama buna dikkat etmek lazım, imamdan önce selam vermemek lazım.
Herkesin hata ettiği, bilmediği bir konu var. 4 mezhebe göre, imam sağa sola selam vermeden, namazdan tam çıkmadan, selam verilmez.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim de veya dinimizde burçların yeri varmıdır?

Kayıtsız Üye
İmama uyanlar kendi hatalarından dolayı sehiv secdesi yapmazlar.


imamdan önce selam vermek, Cemaat imamdan önce selam verirse, imamdan önce selam

Bu kategoride yer alan Namazda son oturuşta yapılan dualardaki hata hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmamdan önce selam vermenin hükmü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.