Anasayfa
6 Şubat 2023, 22:26
Mezhepler
Yönetici

Dört Mezhebe Göre Namazda Selam Vermenin Hükmü

Dört Mezhebe Göre Namazda Selam Vermenin Hükmü

musab
hanbelide;iki tarafada selam vermek farzdır.

maliki ve şafide;ilk selam farzdır.ikinci selam sünnettir.yani sadece sol,sağ,ön herhangi bir tarafa selam versem 2.selamı vermesem namazım geçerlidir.


hanefide iki tarafada selam vermek vaciptir.yani selam vermeden namazdan çıksam tahrimen mekruh bir iş yapmış olurum ama namazım geçerlidir.


selamın illaki önce sağ sonra sol şeklinde olması 4 mezheptede şart değildir.kişi dilerse önce sola selam verir sonra sağa verir,veya ilkinde öne verir selamı ikincisinde sola verir.ama bu yazdığım şekilde yapmak sünnete muhaliftir.sünnet olan şekli önce sağ sonra sola vermektir.

Okudunuz mu?  Üvey çocuklara miras düşer mi?

namazda selam vermenin hükmü, namazda selam vermeyen mezhep, namazda önce sola selam vermek

Bu kategoride yer alan Dört Mezhebe Göre Kadın ve Erkek Yanyana Namaz Kılabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dört Mezhebe Göre Namazda Selam Vermenin Hükmü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.