Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:57
Mezhepler
Yönetici

Dört Mezhebe Göre Kadın ve Erkek Yanyana Namaz Kılabilir mi?

Dört Mezhebe Göre Kadın ve Erkek Yanyana Namaz Kılabilir mi?

musab
kadın ve erkek münferid olarak namaz kılıyorlarsa 4 mezhebe görede yan yana olmaları namazı bozmaz.

hanefiler;kadın ve erkek cemaatle namaz kılarken yan yana namaza dururlarsa namazların bozulacağını söyler.ama bazı şartlarıda sayarlar

Okudunuz mu?  İmam Malikin doğumu ve soyu

1.aynı imama uymuş olmaları lazım.
2.arada bir insan duracak kadar boşluğun olmaması lazım.(4 mezhep fıkhında mesafe olarak bir zira ya da 9 adım ölçüsü verilmekte.)
3.ikisininde aynı yükseklik hizasında olmaması lazım.kadın aynı hizada ama bir insan boyu yüksek/alçak yerde namaza durursa namaza zarar vermez.
4.kadının şehvet çağına erişmiş/buluğa ermiş ya da yaklaşmış olması lazım
5.kadının topuğunun erkeğin topuğunu geçmesi lazım.önünde mi arkasında mı ölçüsü topuğa göre verilir.
6.yan yana olma durumunun bir rüknü eda edecek kadar devam etmesi lazım.

Okudunuz mu?  Hangi mezhebi seçmeliyim?

erkek cemaatin yanında kadın olursa o kadının sağ ve solundaki bir erkeğin namazı bozulur.kadınların tam arka hizasındaki erkek cemaatinde namazı bozulur.tek arka safındaki erkek cemaatin mi yoksa son safa kadar kadının arkasındaki hizasındakilerin mi namazının bozulucağı konusunda farklı görüşler var.sorularla islamiye sadece arka saftakilerin namazının bozulacağını söylerken 4 mezhep fıkhında son safa kadar hizasındakilerin namazı bozulur der.ALLAHu alem.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Ölü Kadına Dokunmak Abdesti Bozar mı?

not:4 mezheptede cenaze namazında kadın erkek yan yana namaza durabilir.tilavet secdesi içinde aynı durum geçerlidir.
şafi,hanbeli ve maliki mezheplerinde kadın ve erkeğin yan yana ya da erkeğin kadının arkasında namaz kılması namazı bozmaz.


namaz kılarken kadın erkek arasındaki mesafe, 5.kadının topuğunun erkeğin topuğunu geçmesi lazım.önünde mi arkasında mı ölçüsü topuğa göre verilir.

Bu kategoride yer alan Şia Mezhebi Ve Kolları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dört Mezhebe Göre Kadın ve Erkek Yanyana Namaz Kılabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.