Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:31
sizden95
Abone

Dört mezhebe göre oruç keffareti

Dört mezhebe göre oruç keffareti

musab
galiba oruç kefareti ile ilgili değişik görüşler var.tüm mezheplere göre kefaret orucunun hükmü nedir.


Cevap: Dört mezhebe göre oruç keffareti

Hoca
HANEFİ VE ŞAFİİ MEZHEPLERİNE GÖRE ORUÇ KEFFARETİ

ORUÇ KEFFARETİ NE ZAMAN GEREKİR?

Ramazan-ı şerifte oruç niyetini getirip özürsüz olarak kasden orucu bozmakla keffaret lazım gelir. Yani –varsa- bir köleyi hürriyete kavuşturmak, imkan yoksa ara vermeden iki ay oruç tutmak, buna da gücü yetmezse altmış fakire yemek yedirmektir. Ama niyet getirmeden orucu yemek kazadan başka bir şey gerektirmez.

Şafii mezhebinde Ramazan-ı Şerifte oruçlu olan kimse cinsi münasebette bulunduğu takdirde kendisine keffaret lazım gelir. Yemek yemek ve su içmekle keffaret söz konusu değildir. Sadece gününe gün kaza etmek lazım gelir.


Cevap: Dört mezhebe göre oruç keffareti

islamyolu
< Ama niyet getirmeden orucu yemek kazadan başka bir şey gerektirmez >
Hocam burada çok yanlış anlaşılma oluyor. burada denilmek istenen ben niyet etmedim yani orucu takmıyorum. Tutmayacam yarın vs gibi sözlerden dolayı mazeretsiz bir şekilde oruç tutmamak o kadar günah ki 2 ay oruç tutsanda onu ödeyemessin. ömür boyu oruç tutsanda onu ödeyemessin. yani o kadar ki günah.
ödeyebilmek için. orucu bire bir kazasını yapacaksın. Sonrada Bol bol Allahtan Af dileyeceksin Tövbe istiğfar getireceksin. bizim millet Niyet etmesek olur diye anlıyorlar. Niyet etmesek bire bir tutarız oldu bitti. Halbuki niyet edip nefsine yenik düştügünde bozdugunda 2 ay tutman lazım gerekiyor. diğerinde bir ömür tutsanda af denen bir şey söz konusu degil. Ancak Tövbe istiğfar.


Cevap: Dört mezhebe göre oruç keffareti

musab
hanefidedemi yemek yemek güne günü gerektiriyor

Okudunuz mu?  Sabah Namazından Sonra Yatmak Uyumanın Sakıncası Günahı Var mıdır ?

Hoca
< Şafii mezhebinde Ramazan-ı Şerifte oruçlu olan kimse cinsi münasebette bulunduğu takdirde kendisine keffaret lazım gelir. Yemek yemek ve su içmekle keffaret söz konusu değildir. Sadece gününe gün kaza etmek lazım gelir. >
< hanefidedemi yemek yemek güne günü gerektiriyor >

konuyu iyi oku kardeş.

Okudunuz mu?  Knight Online daki itemler zekata tabimi ?

Araştırmacı_
4 Mezhebe Göre Keffaret Durumu

Ramazanda oruçlu iken yiyip içene Hanefi’de ve Maliki’de kefaret gerekir, Şafii ve Hanbeli’de sadece kaza gerekir. Hanımı ile beraber olana dört mezhepte de kefaret gerekir


Şem’a
Dört mezhebe göre oruç meselesi

4 mezhebin ortak yanları:

  1. Şer’i mazeret olmadan oruç tutmak farzdır.
  2. Oruç imsak ile başlar akşam ile biter
  3. yeme içme orucu bozar
Okudunuz mu?  Banyo yaparken meni geldi Yardım

mezheplere göre oruç, mezheplere göre oruç kefareti, hanefi mazhebi ramazan

Bu kategoride yer alan Akrabalarımdan Nefret ediyorum Artık başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dört mezhebe göre oruç keffareti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.