Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:21
sizden09
Abone

Sabah Namazından Sonra Yatmak Uyumanın Sakıncası Günahı Var mıdır ?

Sabah Namazından Sonra Yatmak Uyumanın Sakıncası Günahı Var mıdır ?

alonsof1
SelamunAleykum dostlarım. Evet maalesef ben bazı günler sabah namazını kıldıktan sonra tekrar yatıyorum uyuyorum, ve bu durum içimde huzursuzluğa yol açıyor keşke uyanık kalsaydım diyorum uyanınca. Böyle gökyüzünün yavaş yavaş aydınlığını görmek koyu maviden yavaş yavaş açılması çok huzur veriyor bana, Allah ‘ın büyüklüğünü hatırlıyorum düşünüyorum. Konu bu değil ama yinede söyleyeyim dedim.
Maalesef haftanın 3 veya 4 gününü uyanık geçirip diğer günler sabah namazından sonra tekrar yatıyorum. Bir haftanın tamamını hiç tekrar uyumadan geçirmek istiyorum ama olmuyor ya , mesela uyanıkken bir çok işimi sabah yapıp bana çok kolaylık sağlıyor ama bazı günler bir işim olmuyor kitap okuyayım diyorum bazen okuyorum yine bazen okumuyorum , işte yatıyorum.
Yatsıdan sonra 15-20 dk sonra yatıyorum ve sabah namazına kadar 5,5 saat uykum oluyor aslında 5 saat yeter gibi geliyor bana.
Neyse yani sabah namazından sonra tekrar uyumanın yatmanın herhangi bir sakıncası günahı var mıdır ? Tevbe etmem gerekir mi ?
Yani haftanın her günü sabah namazından sonra uyumamaya kendimi zorlamalı mıyım ?

Okudunuz mu?  Görücü Usulü Evliliğin Eksi Yönleri Yok mu?

Yorum: Sabah Namazından Sonra Yatmak Uyumanın Sakıncası Günahı Var mıdır ?

imam
Sabah namazından sonra uyumanın dini bir sakıncası yoktur yalnız uyumama teşvik edilmiştir çünkü sabah namazından sonra ki vakit Bereket vaktidir Uyumamız tavsiye edilmiştir yapabiliyorsanız uykunuzu akşam alın sabah namaz kıldıktan sonra yatmayın ömrünüze Bereket getirir
Yatmamak sünnettir kısacası ama ihtiyaç varsa yatılır

Okudunuz mu?  Bana saliha bir eş olması için nasıl dua etmeliyim?

Yorum: Sabah Namazından Sonra Yatmak Uyumanın Sakıncası Günahı Var mıdır ?

Güzel Ahlak
Yatabilirsin ama yatmaman daha iyidir.Şahsen ben yatmıyorum.Sabah namazını kılıp yaptığın işler hayırlı gider.Allahü Teala bu durum için şöyle buyurmuştur.”Kulum benim için uykusunu böldü,bana ibadet etti.Ben de onu affettim.” Ama uyuyup uyumamak sana bağlı.

Okudunuz mu?  Allah Neden Kur'an'da Ben Yerine Biz Diyor? Kuranda Allaha "O" denmesi neden?

Yorum: Sabah Namazından Sonra Yatmak Uyumanın Sakıncası Günahı Var mıdır ?

alonsof1
Dostlarım çok iyi anlattınız gerçekten, çok teşekkür ederim. Evet karar verdim uykusuz kalsam dahi artık tekrar uyumayacağım. teşekkürler.


imam
Uykusuz kalma sünneti yaşayacağım derken sağlığına zarar verme
Bundan sonra tedbirini al yatsı namazından sonra Önemli bir işin yoksa yat uykunu gece al İyice uyu ve Sabah uyuma bu şekilde olur yoksa gece uyumamışsın sabah uyumadığında gündüz işlerini sağlıklı yapamazsın bu da uygun olmaz

Okudunuz mu?  Kopya çekmek kul hakkı mı

yatsI NAMAZINDAN SONRA YATMAK

Bu kategoride yer alan Evlinin 2 rekat namazı, bekarın kıldığı 80 rekata bedeldir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah Namazından Sonra Yatmak Uyumanın Sakıncası Günahı Var mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.