Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:57
sizden5
Abone

Knight Online daki itemler zekata tabimi ?

Knight Online daki itemler zekata tabimi ?

Kaan Aykas
Knight Online hastası bir arkadaşımla tartışmadan sonra kafam karıştı bu husus hakkında yardımınıza ihtiyacımız bulunmakta.Arkadaşın ;

Oyun içi yıllara sari birikim ile herolar,itemler ve gb lerinin TL cinsinden nominal değeri yaklaşık 40.000-45.000 TL civarında , her birini acil satışa çıkartırsa birkaç gün içinde rahatlıkla 35.000 TL ye çevirebilir.Bu itemlerin kırkda birini zekat olarak oyun içinde ezik bir heroya bağışlaması caizmidir.?

Okudunuz mu?  Müslüman mümin arasındaki fark?

Ben dedim ki bu öyle olmaz illaha hayır yapmak istiyorsan itemlerinin kırkda birini paraya çevir parasını ver ihtiyaç sahibine bu sebepten çok çelişkide kaldık.


Cevap: Knight Online daki itemler zekata tabimi ?

Şema
Oyunlardan anlamam ama 35.000 tl parası olan ve üzerinde bir yıl süre geçen paranın 40’ta biri zekat olarak çıkarılması gerekir.

Okudunuz mu?  Peygamberlere edilen haşa küfür hakaretin tevbesi var mıdır ?

Cevap: Knight Online daki itemler zekata tabimi ?

1stwarrior
Paraya çevirip gerçek hayatta zekat vermesi daha uygundur. Sonuçta knight online sanal, oyunda adama zekat verse o adamın hayatına bir katkısı olmaz.

Bu kategoride yer alan Annenin bedduası kabul olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Knight Online daki itemler zekata tabimi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.