Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

Peygamberlere edilen haşa küfür hakaretin tevbesi var mıdır ?

Peygamberlere edilen haşa küfür hakaretin tevbesi var mıdır ?

MuratKıyma
Selamun Aleyküm.
Peygamberlere edilen haşa küfür,hakaretin tevbesi var mıdır ? Bazı yerlerde tevbesi olmadığı söyleniyor. Açıklar mısınız ? Böyle bir durumda olan kişi tevbe etse dinine dönebilir mi ?


Yorum: Peygamberlere edilen haşa küfür hakaretin tevbesi var mıdır ?

Muhammed
Kişi hangi günahı işlerse işlesin mutlaka onun için bir tövbe kapısı açıktır. Bu yüzden Allah (c.c)’ya el açıp yalvarın. "Yarabbim hata ettim bir daha böyle bir günah işlemeyeceğim" deyin. Yüce rabbimiz affedicidir.


Yorum: Peygamberlere edilen haşa küfür hakaretin tevbesi var mıdır ?

MuratKıyma
Müslüman anne babadan doğan ve müslüman olarak yetişen kimse irtidat edince, tevbe etmeye çağrılmadan had uygulanır. Fakat daha önce küfre girip sonra müslüman olan kimse tevbeye çağrılır

Okudunuz mu?  Hiç gereği yokken yalan söylüyorum çaresi nedir?

Allah’a ve Rasûlüne küfreden kimse de tevbe etmeye çağrılmadan öldürülür. Böyle bir kimse tevbe etse dahi durum değişmez. Çünkü, Allah’a ve rasûlüne küfretmek haddi gerektirir. Tevbe ise haddi düşürmez (İbn Kudame, a.g.e., 125 vd.)

Bu sözleri nasıl anlamalıyız ??

Bu kategoride yer alan Allah yolunda gitmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberlere edilen haşa küfür hakaretin tevbesi var mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.