Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:37
Sizden
Yönetici

Namazdan Sora Başıma Gelenler

Namazdan Sora Başıma Gelenler

noktasal
S.a yaklaşık 3 hafta önce namaza başladım günde 5 vakit kılıyorum elimden geldigince sünnetleri kılıyorum ama atladıgımda oluyo başladıktan sora 3 kez başıma zarar geldi ilkinde merdivenden düştüm kolumun dışı sürtünmeden soyuldu ve yaralandı ayak bileğimde 2-3 gün sızladı daha sora basket oynarken arkadaşımla çok ters bir şekilde düştüm nerdeyse yan kalça kemiğim kırılıyodu 2 gün yürümekte baya zorlandım son olarakta hastalandım nerdeyse tüm gün uyuyorum ateş ve halsizlikten.kendimle ilgili şöle bir detay verim bünyem güçlü birisiyim en son nezaman hastanlıdıgımı hatırlamıyorum çok nadir hastalanırım
aynı şekilde çok şükür kazada gelmez nerdeyse başıma hiç arka arkaya olunca dikkatimi çekti acaba diyorum rabbim bir testemi tabi tutuyo yoksa namazdamı bir yanlışlık yapıyorumda cezalandırılıyorum çok kurcaladım yanlış kılmıyo gözüküyorum farkında deyilim belkide demem oki gelecek darbe daha ağır olmasından korkuyorum bu konuda bilgisi olan abilerim gerek hadis gerekse en çok kabul olan görüş olarak yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

Okudunuz mu?  Kalplerin Keşfi adlı kitabın seslendirmesini yapan sesin sahibini arıyorum bilen varmı?

Cevap: Namazdan Sora Başıma Gelenler

VanLi
Firavunun dişi bile arımamıştır rivayeti var.

Müslümanlara bu gibi haller gelebilir diğer tarafta azap az olsun diye.
Ama kişi tedbirli olunmalıdır sağlığa dikkat etmelidir.


Cevap: Namazdan Sora Başıma Gelenler

ikindi
söylede düsünebilirsin. Allah burda gördügün her aci için, en kücük kaza dahil, bir yandan cehenemde (ishAllahm görmezsin) göricegin azabi siliyor. burda ödemis oluyorsun yani. ondan böyle seylerde isyan etme

Okudunuz mu?  Tuvalette istibra yapıp taharetlendikten sonra bir kaç damla sıvı gelmesi tekrar taharetlenmeyi gerektirir mi?

Cevap: Namazdan Sora Başıma Gelenler

VanLi
Bu arada Bediüzzaman Said Nursi nin yazmış olduğu Hastalar Risalesini okumanı tavsiye ederim çok yararı dokunur.


Esse
yılaaar önce bir arkadaşım vardı o da namaza başlarken derslerinin iyi gitmedigini bahane ederek daha başarısız oldugunu söyleyip namazı terk etti.
bak kardeş zaten sen namaza başlayarak sınava girmiş oluyorsun ve şeytanın istedigi bu hemen sınavı terk etme bunları aşarsın inşaAllah.ve şunu unutma ilk hesba çekilirken sorulacak sual namazdır namazın tamamsa diğer imtihanları inşaAllah gecersin vesselam

Okudunuz mu?  Saz-Bağlama Çalmak Caizmi?

battuta
^^Namaz dinin direğidir^^

Direk olan bir şey destek demektir.Direk olan bir şey muhafaza ediyor demektir.Direk olan bir şey ayakta tutuyor demektir.

Namaz dinin direğidir,din ise insanın fıtratıdır.O halde namaz insana dayanaktır.

selam ve dua ile…

battuta


nurya
sakın vazgeçme kardeşim sen doğru yoldasın RABBİM seni sevdiği için imtahandan geçiyorsun gençliğin varken yola devam et amacın ALLAH[CC] RIZASINI KAZANMAKTIR

Okudunuz mu?  Bu bayramları kutlamakta günah olur mu ?

Guray
Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. (Bununla beraber) Allah birçoğunu da affeder." (Şûra, 30)

Savaş , Hoşunuza gitmediği halde , size farz kılındı . Olur ki , bir şey sizin için hayırlı iken , siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki , bir şey sizin için kötü iken , siz onu seversiniz. Allah bilir , siz bilmezsiniz . ( Bakara , 216)

Okudunuz mu?  Valla demek

"Musibet, kavuşulacak bir derece için gelir." (Ebu Nuaym)

"Nimete kavuşması için insana musibet gelir." (Buhari)

"Kişi, hep sıhhat ve selamette olsa idi, bu ikisi onun helakı için kâfi gelirdi." (İ.Asakir)


Yetim
< demem oki gelecek darbe daha ağır olmasından korkuyorum >
"Bir adam Allah Resulünün yanına gelir Peygamberimiz (sav)’e ve derki:"Ben Allah’ı ve Resulünü çok seviyorum. Peygamberimiz (sa)’de derki: O zaman musibetlere hazırlan demiştir."

Okudunuz mu?  Tövbe etmenin belirli sabit bir kural şeklinde şekli var mıdır ?

musab.b.umeyr
Valla kardeş.Ben namaza 1 senedirli başladım.Başladıgım günden beri sorunlarım devam ediyor.Hastalıgımı söylemek istemiyorum ama Allah kimsenin başına böyle bişey vermesin.Ondan sonra şöyle bişey oldu.Namaza geçen sene Mart aylarında başladım.O sıralar okulumun 2. sınıfının 2. dönemi idi.6 tane ders alıyodum.6 sıda kaldı.Şimdi onlarla ugraşıyorum.Ayrıca ondan sonraki dönem yani bu okul senesinin ilk dönemi 10 ders aldım sadece 2sini verebildim.Yani öyle şeyler düşündüm ki özellikle geçen sene Allah etmesin çok kötü şeyler olabilirdi.Ama kendimce sabrettim şimdilerde namazımı kılıyorum fakat yaz geldi son 3 gündür kılamıyorum.Ve buna bile şükrediyorum çünkü bize hayır görünende şer bize şer görünende hayır olabilir.Hala sınavdayız Allah senin içinden geçen birşeye göre bile seni sınavlara tabi tutar.Ben kendimden bunu ögrendim.Yani seninki tahminimce bir sınav.Hatta diğer bazı arkadaşlardan dediği gibi senin azabını ahirette görmemen için bu dünyada veriyordur.Hatta bence azabın yoksa bile seni mükafatlandırıyordur.
Yine pek okumam ama bir ilmihal de denk geldi ve orada şöyle diyordu:Size gelen musibetleri, dertleri, üzüntüleri, sıkıntıları yani her türlü olumsuz şeyi neşe ile karşılamanız gerekir demişti.Çünkü onlardan kazanacağınız sevapları bir bilseydiniz hep onları isterdiniz diyordu.Bu böyle birşey.Yani sabır edilmesi gerekiyor.
Öncelerde bende hatta şimdi bile azcık var:sınavlarımı namaza bağlıyodum.Hep bu namaz yüzünden derslerim kötü gidiyor diye düşünüyordum ama napalım hayat bu bugün varız yarını Allah bilir.Önemli olan dine sıkı sıkıya sarılmak ya, Allah da bunu sever.

Okudunuz mu?  Bayanlara bakmak günahmıdır harammıdır?

Kısacası Allah sınav eder sınav edipde geçemeyeceği kullarına da musibeti direk verir.Benim dertlerim sabırlar azaldı.Seninki de azalır inşaAllah.

Bunları yazarken aklıma, başıma gelenler geldi de çok duygulandım ve üzüldüm.Napalım Allah’tan mükafatı bekleriz, mutlaka verir.Çünkü O Allah.

Selametle…


noktasal
cevaplar ve ilginiz için teşekkürler arkadaşlar
ben şuan isyan etmiyorum aslında yanlış anlaşıldı sadece korktum büyük bir suçmu işliyorum diye.kendimce araştırırken bir hadisde okudum üzere müminin günahları silinene kadar imtihanı devam eder denilmiş.
ben namaza başlamadan önce yaşımında etkisiyle sık günah işleyen birisiidim anlamışınızdır onlara mahsuben belki bunları yaşıyorum
Allah hepimizin sonunu hayır etsin arkadaşlar selametle kalın

Okudunuz mu?  Varoluş sebebimiz nedir?

Namaza Başladım Arkadaşım Azaldı

Bu kategoride yer alan Bank Asya gibi faizsiz çalışan banka ve finanslardan Kredi Almak caizmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazdan Sora Başıma Gelenler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.