Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:10
missa6
Abone

Kur’an-ı Kerim’de ayet sayısı 6666 mıdır? değilse neden bu sayı veriliyor?

Kur’an-ı Kerim’de ayet sayısı 6666 mıdır? değilse neden bu sayı veriliyor?

Kayıtsız Üye
Neden kur an ı kerimde 6666 ayet var deniliyor konu hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Kur’an-ı Kerim’de ayet sayısı 6666 mıdır? değilse neden bu sayı veriliyor?

Kayıtsız Üye
Önemli olan 114 Sure den oluşması O yüzden diğer kısmı kişiden kişiye yorumcudan yorumcuya değişir. Anlamak lazim bilmek lazım. Burdan anladigim şudur ki kurani anlamak ve yaşamak önemlidir. Yazıyı hazırlayan arkadaşlardan Allah Razı olsun. Şuan önümde 4 kuran ve hesap makinesi var hepsinde farklı sonuç buldum ancak doğrusu sizin yazdiginizdir. Teşekkür ediyorum. Saygilarimla Ersan.net en net olanı.

Okudunuz mu?  Dua ile Rabbimden işaret istedim ve bazi olaylar yaşadım. Bunun hikmeti nedir?

Yorum: Kur’an-ı Kerim’de ayet sayısı 6666 mıdır? değilse neden bu sayı veriliyor?

Kayıtsız Üye
6666 sayısının nereden çıktığına gelince, bu sayıyı, eserlerinde İmam Zemahşeri, İbn Huzeyme, Ebu’l-Leys es-Semerkandî ve daha birçok müfessirin kullandığını görmekteyiz. Bazı alimler kitaplarında bu sayının şöyle hesaplandığını söylemektedir: [Geniş bilgi için bkz: Dr. Osman Keskioğlu, Kur’ân-ı Kerim Bilgileri, s.128-129

Okudunuz mu?  Sala vakti ve zamandır?

kuranı kerim ayet sayısı, kurandaki ayet sayısı, kuran ayet sayısı

Bu kategoride yer alan İş yerine sekreteri işe almak caizmi? (karşı cins) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an-ı Kerim’de ayet sayısı 6666 mıdır? değilse neden bu sayı veriliyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.